Bundesliga

„Goretzka és Kimmich állapota továbbra is kérdéses” | Sajtótájékoztató: Wolfsburg-Bayern

Thomas Tuchel a Wolfsburg elleni bajnoki előtt tartotta meg sajtótájékoztatóját.

A 2023-as év utolsó meccse a Bundesliga 16. fordulójának szerda este fél kilenckor kezdődő összecsapása lesz, amin a kilencedik helyezett Wolfbsurg fogadja a rekordbajnokot. Thomas Tuchelék egy maréknyi sérült nélkül, de a legutóbb nyújtott remek teljesítmény tudatában utaznak a Volkswagen Arenába.A kerethelyzetről: Óráról órára új híreket kapunk (Leon Goretzkáról és Joshua Kimmichről). Holnap utazunk Wolfsburgba. Mindkettőjüknek meleg helyzet lesz bekerülni a keretbe. Remélhetőleg már nem betegedik meg senki. Egyébként mindenki (aki ott volt a Stuttgart ellen) bevethető. Sven Ulreich sem fog még visszatérni.

Arról, hogy megint a kontrákra fognak-e koncentrálni: Nem szándékosan adtuk oda a labdatartási fölényt a Stuttgartnak. Nekik megvan ehhez a kvalitásuk, így építkeznek. Holnap többször szeretnénk a labdát birtokolni. A Wolfsburgnak más a taktikája, mint a Stuttgartnak. Egy ötvédős rendszerre számítunk. Jó, hogy van egy tervünk előzetesen, de majd meglátjuk, mit hoz maga a meccs.

Az Afrika- és Ázsia-kupáról: Noussair Mazraoui esetében még nem biztos, hogy ott tud lenni. Kim Mindzse és Eric Maxim Choupo-Moting is el fog utazni. Már egy ideje tudunk erről, kötelesek vagyunk elengedni őket, a játékosok pedig általában nagyon élvezik, ha a hazájukért játszanak. Szerencsétlen az időzítés, de meg fogjuk találni a megoldásokat. Christoph Freund és én dolgozunk rajta.Fussball | Aachener Zeitung

2023-as összefoglalóját is elmondta a tréner.

Arról, hogy Aleksandar Pavlović-e a megoldás a védekező középpályán: Korábban is tudtuk, mire képes. Folyamatosan jól focizott az edzéseken. Az nem segít senkinek sem, ha azt mondjuk, hogy 19 évesen ő a megoldás. Fontos tagja a csapatnak, ez pedig akkor sem változik meg, ha igazolunk egy új középpályást. Mi vagyunk a legnagyobb rajongói az akadémiáról érkezett játékosoknak. Fontos, hogy senkit se dicsérjünk agyon. Aleks a mutatott teljesítménye alapján érdemelte ki, hogy játsszon. Mindig mosolyog és nagyon alázatos ember.

A BL-sorsolásról: Jelenleg nem sok mindent tudok a Lazióról. Olasz csapatként mindig az eredmény lesz fontos a számukra. Egy tapasztalt, meglepetésekre képes edzőjük van. A cél az, hogy továbbjussunk. Sosem meccseltem Rómában. Egy nagy múltú klubról van szó, remek szurkolókkal.

Arról, hogy miként foglalná össze az évet: Nem igazán szeretek visszatekintgetni, nem vagyok jó benne, edzőként pedig csak is előre szabad néznem, hiszen mindig a következő eredmény számít. Sok minden történt ebben az esztendőben. Az egészség a legnagyobb kívánságom a jövő évre. Tovább akarjuk fejleszteni a csapatot, de várjuk a szünetet is. Viszont a legfontosabb, hogy holnap megtegyük a következő lépést Wolfsburgban.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top