Interjúk és nyilatkozatok

Musiala: Kiabáltam és össze-vissza ugráltamJamal Musiala a Kickernek írt egy szöveget a legemlékezetesebb idei pillanatáról.

Május huszonhetedike, 89. perc a Köln-Bayern meccsen, 1-1-es állásnál, a Bundesliga utolsó fordulójában. Jamal Musiala ekkor vált hőssé, átlövésével pedig az utolsó utáni pillanatban visszaelőztük a döntetlent játszó Borussia Dortmundot, behúzva sorozatban 11. bajnoki címünket.

Németország egyik legnagyobb lapja, a Kicker most megkérte Bambit, hogy emlékezzen vissza, hogy számára mi volt a 2023-as esztendő legnagyszerűbb momentuma, kedvencünk pedig természetesen a kölni csodát választotta. Az alábbiakban az ő írásának magyar fordítását olvashatjátok.Jamal Musiala is the May 2023 FC Bayern Player of the Month

Az előző bajnoki idényt 12 góllal és 13 gólpasszal zárta.

„Az utolsó meccsnapot megelőző hét igazi érzelmi hullámvasút volt, de ez szerintem érthető is. Már hétfőn elkönyveltük, hogy elvesztettük a bajnoki versenyfutást. Mindenki letört volt. Viszont utána napról napra egyre jobb hangulat járta át az edzőpályát. Próbáltunk a lehető legpozitívabban állni a dolgokhoz. Jól érzékelhető volt a csapatszellem. Bíztunk magunkban.

Minden egyes nap jobban és jobban elhittük, hogy van még esélyünk. Tudtuk, hogy egy mérkőzést még le kell játszani. Nyernünk kellett Kölnben, de a Dortmundnak is be kellett húznia a Mainz elleni hazai meccsét, ráadásul meg kellett birkóznia a szurkolók elvárásaival és a hatalmas nyomással. Rajtuk is volt ugyanis nyomás.

Ami engem illet, én a saját játékomra koncentráltam. Egész héten a befejezéseket gyakoroltam Anthonyval (a másodedzővel), ahogy szoktam is minden edzés után. Olyan szituációkat vettünk elő, amik a mérkőzéseken is előfordulhatnak. Aztán pontosan egy olyan helyzetbe kerültem a meccsen, mint amilyet Anthonyval gyakoroltunk.

A világbajnokságon és a kölni mérkőzést megelőző hetekben elég balszerencsés voltam a lövések terén. Sokat kellett várnom, mire végre betaláltam. Néha úgy éreztem, hogy el vagyok átkozva, mert a labda egyszerűen nem gurult át a gólvonalon egyszer sem.FC Bayern: Jamal Musiala erklärt sein Tor zur Meisterschaft: "Habe ich das ganze Jahr schon im Training geübt" - Eurosport

A hamar legendássá vált pillanat.

Amikor belőttem azt a gólt Kölnben, hihetetlenül megkönnyebbültem. De mindenki más is. A legnagyobb pillanatom volt, mióta aláírtam a Bayern Münchennél.

Olyan sok érzelem járt át, hogy hirtelen azt sem tudtam, mit csináljak. Kiabáltam örömömben és ugráltam össze-vissza. Amikor lefújták a találkozót és láttuk a Dortmund eredményét, fellélegeztem, hogy végül mi lettünk a bajnokok. Mindehhez pedig hozzájárultam.

Nyilván kiélveztem a pillanatot és megünnepeltem a ligacímet, de mindegyikünk tudta, hogy jobb futballra is képesek vagyunk. Szinte azonnal a következő szezonra kezdtem fókuszálni: arra, hogy jó felkészülésünk legyen és arra, hogy a bajnoki versenyfutás ne legyen még egyszer ilyen szoros. És arra is, hogy jobb Bajnokok Ligája-szezont produkáljunk.

Arra gondoltam, hogy a 2024-es BL döntője a londoni Wembley Stadionban lesz, majd hazai pályán játszunk az Európa-bajnokságon, ami egy egészen különleges élmény lesz.

Ezek azok a célok, amikért minden nap keményen dolgozom. Nagyon várom az új évet és rendkívül motiváltnak érzem magam.”

Musiala: Kiabáltam és össze-vissza ugráltam
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top