Vezetőség és stáb

Leszállt a nyugalomfelhő Münchenre, egyre kellemesebb a munka TuchellelAz Athletic neves riportere, Raphael Honigstein egy, a Bayerntől származó anonim forrás alapján írt arról, hogy a vezetőedzővel közös együttműködés a játékosok és a dolgozók szempontjából is sokat javult.

Béke van a Bayernnél a második hely ellenére is – de vajon meddig tart? Ez a riporter cikkének címe, amiben az érem egyik oldalaként a csalódást keltő kupakiesést és a frankfurti 1-5-öt hozza fel, de emellett olyan javuló tendenciákra is felhívja a figyelmet, mint például a lőtt gólok (3/meccs) és a kapott találatok (1/meccs) száma, illetve a Münchenre leszálló nyugalomfelhő.

A „béke” sosem tart örökké a bajor fővárosban. Honigstein rámutat, hogy hat évet kell visszamennünk ahhoz, hogy olyan telet találjunk, amikor nem volt érezhető valamiféle konfliktus a menedzser és a klub között: akkor Jupp Heynckes volt a tréner, aki utolsó visszatérésekor összeszedte a csapatot és bevitte azt a Német Kupa fináléjába és a Bajnokok Ligája elődöntőjébe a bajnoki cím mellett.

Ami a mostani helyzetet illeti, Thomas Tuchel türelmesebb lett az átigazolások terén, összességében pedig a megjelenésein keresztül is sokkal örömtelibb arcot mutat. Pedig egy ideig vitatéma volt a sajtóban, hogy mennyire sokszor jelezte nyilvánosan, hogy szüksége van egy fizikálisan erős védekező középpályásra. Ha pedig olvastátok a mi weboldalunkon megjelent közelmúltbeli interjúkat, láthattátok, hogy több kerettag is arról számolt be, hogy rendkívül jó a közös munka a trénerrel. Mindezt annak ellenére jelentette ki Sané és Musiala is, hogy a rekordbajnok nem áll az első helyen a bajnokságban.

Itt fontos azért megjegyezni, hogy egy egészen egyedülálló szezont produkál a Leverkusen, ami még mindig veretlen az összes sorozatot figyelembe véve. De vajon meddig tart ki ez a kivételes forma?Harry Kane recommends Eric Dier to Bayern Munich boss Thomas Tuchel as Tottenham look to sell outcast | talkSPORT

Kane szerződtetése egyértelműen az egyik katalizátora a dolgoknak.

A cikkben előkerül a Borussia Dortmund is, méghozzá amiatt, hogy az új esztendő beköszöntése tájékán ezúttal nem a nagy rivális, hanem ők szerepelnek a legtöbbször a német címlapokon: az ötödik helyen tanyáznak, Edin Terzić pedig olyan segítőket kapott Nuri Şahin és Sven Bender személyében, akik a szezon közben vagy közvetlenül után az ő helyén folytathatják a munkát.

Visszatérve a Bayernre, Honigstein szerint a támadósor a kiemelkedő Kane-Sané duó miatt rendben van (bár Leroy az elmúlt hetekben jó sok góllal megtoldhatta volna a már így is remek termését), a középpályán és a védősorban pedig sokoldalú specialistákkal oldhatja meg a hiányosságokat a vezetőség a januári átigazolási ablakban. Itt kerül képbe a nyáron majdnem szerződtetett João Palhinha és a nemrég radarra került Ronald Araújo neve is. Mindkettőjük szerződtetése viszont gyakorlatilag lehetetlen küldetés a tél folyamán, hiszen összesen akár 150 millió euróba is kerülhetnek.

Hozzátéve, hogy a téli átigazolási időszakban eleve nehezebb a dolga a klubfejeseknek, hiszen nem sok klub van, amely egy jól teljesítő játékosát – márpedig a Bayern minden bizonnyal egy ilyen kaliberűre hajt – elengedné a szezon kellős közepén.

Az edzői stáb pillanatnyi nyugalmába belerondít az Ázsia- és Afrika-kupa, amin a fontos játékossá előlépő Kim Mindzse és a sérülten utazó Noussair Mazraoui is egészen februárig szerepelhet. A Tuchel és Christoph Freund alatt az első csapathoz kerülő Aleksandar Pavlović egyszerre jelent nagyon fontos segítséget a középpályán és egyszerre jó pont a fiatalokhoz való hozzáállás szempontjából is. Kérdés, hogy a klub így is szeretne-e erősíteni, hogy a tavaszi időszak alatt is domináns tudjon lenni az erős ellenfelekkel szemben.Immer gewehrt“ - Nach Tuchels TV-Streit: Jetzt äußert sich Freund | krone.at

Az edző, a sportigazgató, középen pedig a sajtó, Dieter Nickles.

Azt pedig már mi jegyezzük meg, hogy a Freund alatti átigazolási ügyködések egy fokkal csendesebbek tűnnek. Erre ott van példának Bryan Zaragoza, akinek a neve épphogy megjelent a sajtóban, a klub szinte azonnal be is jelentette a nyári érkezését. Nagyon is elképzelhető tehát, hogy a Tuchel mögötti háttérben aktívan zajlik a munka, csak éppen a neveket nem tudjuk.

A nyugalom relatív, a jó formán pedig mindig lehet fejleszteni. Már csak két sorozatban van versenyben a csapat, ezekből pedig a lehető legtöbbet kell kihoznia a stábnak. Honigstein cikkének egyik legjobb mondata a következő:

„Ha az említett dolgok rózsás képet is festenek a sorozatban 12. bajnoki cím felé vezető kaland során, a legtapasztaltabb szakértők tudják, hogy a Bayern természetesen csak egyetlen döntetlenre van attól, hogy valamiféle összeomlás következzen be a klubnál.”

via Athletic

Leszállt a nyugalomfelhő Münchenre, egyre kellemesebb a munka Tuchellel
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top