Bundesliga

„A türelem nem a legnagyobb erősségem” | Sajtótájékoztató: Bayern-HoffenheimThomas Tuchel a Hoffenheim elleni Bundesliga-meccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

Több mint három hét kihagyás után visszatérnek kedvenceink, a Bundesliga 17. fordulójának nyitómérkőzésén ugyanis a Hoffenheim együttesét fogadják. Érzelmes találkozó lesz, hiszen az Allianz Arenában rendezett esemény egésze, illetve az egész bajnoki hétvége alatt a vasárnap elhunyt Franz Beckenbauer emléke előtt adózik a klub és a teljes futballvilág.Image

„Meg akarjuk nyerni a bajnokságot.”

A kerethelyzetről: Kingsley Comant pihentettük gerincproblémák miatt, de szerintem fitt lesz holnapra. Aleksandar Pavlović rúgást kapott a Basel ellen, de már bevethető. Egyébként csak a hosszútávú sérültjeink fognak hiányozni. Néhány fiatal is keretbe kerül majd.

Az összecsapásról: Úgy érzem, készen állunk. Jól edzett a csapat, még ha a Basel ellen nem is működtek annyira olajozottan a dolgok. Mindenki a kezdőbe kerülésért küzd. Jó a csapatszellem, derűlátóan várom a holnapi napot. A Hoffenheimtől egy háromvédős/ötvédős rendszerre számítunk. Nagyon mozgékony együttesről van szó, elől hatalmas sebességgel robognak. Ügyesen játszanak össze, sok különböző profilú játékosuk van a keretben és jól kontráznak.

A bajnoki versenyfutásról: A Leverkusen mellett a Stuttgartnak és a Lipcsének is nagy esélye van, hogy részt vegyen benne. Holnap csökkenthetjük a hátrányunkat az éllovassal szemben. Magas szinten játszunk, de még van hová fejlődnünk támadásban és a Gegenpressingben. Úgy érzem, a mögöttünk hagyott héten jó irány felé haladtunk. Az év első három hazai meccsével egy sorozatot szeretnénk elindítani. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot.

A portugáliai edzőtáborról: Jobban szeretem a melegebb éghajlatú edzőtáborokat. Több időt lehet együtt tölteni, ráadásul mindezt nem kutyahidegben, amiben a sérülések és a betegségek esélye is nagyobb. A körülmények alapján simán beleférhet két edzés is egy napba. Több dolgot is gyakorlunk majd védekezésben, támadásban, pontrúgásokban és sok minden másban. Remélhetőleg győzelemmel utazunk Portugáliába.

Noussair Mazraouiról és az Afrika-kupáról: Megértem, hogy minden szövetségi kapitány a legjobbjait akarja a keretében tudni. Mi azért reméltük, hogy egy kicsit később utazik el. A mi tanácsunk az, hogy leghamarabb a harmadik csoportmérkőzésen játsszon. De ez csak egy tanács. Nem lepődnék meg, ha nem eszerint döntenének a válogatottnál. Kicsit ellentmondásos a dolog.Image

„Tapasztalatból mondom, hogy az utolsó pillanatban is rosszul alakulhatnak a dolgok.”

Franz Beckenbauer haláláról: Nagyon nehéz felfogni. Elképesztő életműve volt. Túl fiatal vagyok, hogy játékosként is emlékezzek rá. Nagyon érzelmes lesz a holnapi meccsnap, illetve a következő napok. Tisztában vagyunk ezzel. Ugyanakkor magára a mérkőzésre is koncentrálunk. Csak kétszer, röviden találkoztam vele. Azonnal észrevettem, hogy nagyon nyitott ember és rögtön úgy éreztem magam, mintha már régóta ismerném. Érezni lehetett, hogy meg tudta érinteni az emberek szívét. A legnagyobb tiszteletet érdemli.

Arról, hogy közeleg Ottmar Hitzfeld születésnapja: Ő is a klub egyik legendás edzője. Az irodám előtti falra fel van akasztva egy hivatalos dokumentum tőle és Franz Beckenbauertől. Minden nap látom. Nehéz elérni azt a szintet, ami az övé. Igazi úriember, aki sikert sikerre halmozott. A legjobbakat kívánom neki!

Eric Dier szerződtetéséről: Tapasztalatból mondom, hogy az utolsó pillanatban is rosszul alakulhatnak a dolgok. Már Münchenben van. Egy újabb alternatíva kellett a védelembe. Még megvárjuk, amíg pont kerül az ügy végére. Ha aláír, nagyon fogunk neki örülni. Igazi specialista a védelemben. Korábban védekező középpályást is játszott, de mostanában nem volt ott bevetve. A középhátvéd posztra igazoljuk őt. Bal és jobb oldali belső védőként, valamint háromvédős rendszerben is tud játszani. Azért is őt néztük ki, hogy Leon Goretzkának ne kelljen többször a védelemben fociznia. Ami a többi posztot illeti, majd meglátjuk, mi lesz.

Az átigazolásokról és a türelméről: A türelem nem a legnagyobb erősségem. Minden edző azt szeretné legszívesebben, hogy már az első napon ott legyen az új játékosa az edzésen, viszont ez nem lehetséges. Régebben türelmetlenebb voltam. Bonyolult ez a biznisz, sok szereplő van egy transzferben. Ambiciózus céljaink vannak.

„A türelem nem a legnagyobb erősségem” | Sajtótájékoztató: Bayern-Hoffenheim
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Érzelmes zárófordulóval nyitjuk 2024-et | Beharangozó: Bayern-Hoffenheim

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top