Átigazolási hírek

Hivatalos: Eric Dier a Bayern játékosaA klub bejelentette, hogy fél évre szerződtette a Tottenham angol védőjét, Eric Diert, további egyéves hosszabbítási opcióval.

Harry Kane után egy újabb angol nemzetiségű labdarúgó lett tagja a keretnek, miután a Bayern megegyezett a Spursszel és 2025-ig szerződtette Eric Diert, sajtóinformációk szerint egyelőre ingyen, hiszen a bajorok meccsenként és trófeánkként fizetnek az angoloknak. A Sky úgy tudja, a végső összeg nem haladhatja meg a 4 millió eurót. A Tottenham hivatalos oldala pedig úgy fogalmazott, hogy ez a transzfer egy kölcsön.

A főként középhátvéd poszton, de korábban a védekező középpályán is szereplő bekknek 359 közös meccse van Harry Kane-nel – rögtön egy jóbarát fogadhatja tehát Bajorországban.

Holnap délben jövünk egy Diert részletesen bemutató cikkel!VIDEO: Eric Dier arrives in Munich to complete 'amazing' €4m Bayern move and link up with Harry Kane again | Goal.com

A Tottenhamben, az angol U- és felnőtt válogatottakban összesen 359 meccsen közel 28 ezer percet töltött a pályán együtt ez a két focista.

Nyilatkozatok

Christoph Freund: Örülünk, hogy le tudtuk igazolni őt. Hosszú ideje a terveink közt volt a neve ebben a transzferablakban. Értékes tagja lesz a védelmünknek. A képességei és a nemzetközi tapasztalata segíteni fogja a csapatot a pályán és azon kívül is.

Eric Dier: Egy nagy álmom várt valóra ezzel az átigazolással, hiszen gyermekkoromban mindig is arról álmodtam, hogy egy olyan klub labdarúgója leszek, mint a Bayern. Ez a világ egyik legnagyobb egyesülete, hihetetlen történelemmel. A sokoldalúságommal szeretném segíteni a csapatot. Nagyon várom már, hogy bemutatkozzak az új csapattársaknak és találkozzak a szurkolókkal az Allianz Arenában, ami szerintem a világ egyik legszebb stadionja.Image

A 15-ös mezszám az övé.

Dier 2015 és 2022 között 49-szer volt angol válogatott. Robosztus felépítésű, 188 centiméter magas, erős, jól fejel és rendkívül agresszív a pályán. Kalandos gyermekkora és ifiévei voltak: a Sporting Lisszabon neveltje, az angol mellett perfektül beszél portugálul is. Ez külön jól jöhet számára, hiszen a csapattal nemsokára egy portugáliai edzőtáborba utazik, ahol hamar beilleszkedhet.

A Sportingnál összesen 31-találkozón focizott, majd 2014-ben szerződtette őt a londoni klub, mely mezében 365-ször lépett pályára. Sokak szerint a 2017 és 2018 közötti volt a pályafutása legjobb időszaka, de játszott a Bajnokok Ligája 2019-es döntőjében is. Ebben a szezonban mindössze 200 játékpercet töltött a gyepen.

Sok sikert Münchenben, Eric!

Hivatalos: Eric Dier a Bayern játékosa
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Félig portugál, szurkolók kedvence | Ki az az Eric Dier?

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top