Bundesliga

„Szó sincs arról, hogy nem bízunk a padon ülőkben” | Sajtótájékoztató: Bayern-UnionThomas Tuchel a Union Berlin elleni pótmérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót.

A Bundesliga 13. fordulójában, december 2-án a heves hóesés miatt maradt el a Bayern München bajnokija. Az akkori ellenfél a Union Berlin lett volna, amellyel végül közel két hónappal később, január 24-én mérkőzik meg a csapat.

A szerda este 20 óra 30 perckor kezdődő összecsapást megelőzően vezetőedzőnk válaszolt a riporterek kérdéseire. A Werder Bremen elleni legutóbbi vereség tudatában szó volt arról is, hogy miért nem kezdett Leon Goretzka.A kerethelyzetről és a kezdőről: Mindenki bevethető, aki legutóbb a keretben volt. Nyernünk kell. A kulcsfontosságú kérdés csak az, hogy akik legutóbb játszottak, ismét megkapják-e a lehetőséget vagy változtatni kell? Holnap döntünk, méghozzá az edzés alapján.

A Werder elleni kudarcról: Sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek. Van még hova fejlődnünk. A szenvedéllyel, harapóssággal és lelkesedéssel kapcsolatos magyarázatom továbbra is áll. 70 percig a saját magunktól elvárt szint alatt fociztunk. Muszáj, hogy ezek az erények meglegyenek a játékunkban, hiszen ez az alapja a taktikának is.

A Union elleni meccsről: Nem vagyunk könnyű helyzetben. Nem csak arról van szó, hogy meg kell nyomni egy gombot és minden jó lesz. Tisztában vagyunk a mutatott játékunk állapotával. A mi dolgunk és az én felelősségem, hogy befolyásoljuk azt. Nagyon pozitív mindenki, de a meccseken nem tudjuk elérni a kívánt szintet. Továbbra is, egészen addig, amíg minden klappolni fog, elvárjuk magunktól, hogy feltüzeljük a szurkolókat.

A csapatnak szóló üzenetéről: A tapasztalataim és a megérzéseim alapján reagálok az eseményekre, illetve a figyelembe veszem azt is, hogy érzi magát a csapat. Ebbe beletartozik a mondanivalóm, az edzések, gyakorlatilag minden.

A védelemről: Az előző két bajnokin nagyon nehéz dolga volt a középhátvédjeinknek, hiszen mindkét ellenfelünk két csatárral játszott. Muszáj mindig felkészültnek lennünk akkor is, ha kiegyenlítettek a számok a védelem és az ellenfél támadósorának találkozásakor.We played like it didn't matter' says Tuchel after shock Bayern loss | SuperSport

A CEO-tól kemény kritikát kapott a játék.

Arról, hogy Jan-Christian Dreesen, a vezérigazgató szerint unalmas focit játszott a csapat: Igaza van.

Leon Goretzkáról: Leon beteg volt a Bremen elleni mérkőzés előtt, Raphaël Guerreiro pedig jól teljesített Aleksszel a Stuttgart, a Wolfsburg és a Basel ellen is. A döntést, hogy ismét kezdjen, Rapháért és nem Leon ellen hoztuk. Bízunk benne is. Mindenkire szükségünk van. Olyanokra is, akik az edző igazságtalanságából pozitív energiát tudnak nyerni.

Alphonso Davies formájáról és arról, hogy kikerül-e a kezdőből: Phonzy egy kedves és érzékeny srác. Ezért is fordulhat elő, hogy ez a szituáció kicsit megbénítja őt. Vannak olyan találkozók, amiket remekül teljesít. Viszont hosszabb időszakokban előfordul vele, hogy nem elég magabiztos. Így is különbséget tud jelenteni a bal szélen a sebességével. Vele is folyamatosan dolgozunk. Fontos szerepe van a labda nélküli játékunkban, a célunk pedig az, hogy a szerelésekben is javuljon. Természetesen versenyhelyzet van az ő posztján is. Ha valaki a padon ül, az nem azt jelenti, hogy nem bízunk benne.

Arról, hogy a drukkerek mostanában bojkottálják az első 12 percben való szurkolást a DFL befektetői projektje miatt: Szerintem nincs olyan edző a bajnokságban, aki ezt nem hátrányként fogja fel. Főleg úgy, ha közben nem mennek jól a dolgok a csapatnál. Természetesen mindegyikünk azt akarja, hogy felvillanyozó hangulat legyen az Arenában. Ha vannak okai a bojkottnak, legyen úgy. A mi felelősségünk az is, hogy fenntartsuk a szurkolói légkört.

„Szó sincs arról, hogy nem bízunk a padon ülőkben” | Sajtótájékoztató: Bayern-Union
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top