Bundesliga

“Nem tudjuk, Kimmich meddig dőlt ki” | Sajtótájékoztató: Augsburg-BayernThomas Tuchel az Augsburg elleni bajnoki meccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

Kiegyenlítődtek a meccsszámok a tabella első két helyén, a Bayern négy pontos lemaradással a második helyen várja a szombat délután fél 4-kor kezdődő augsburgi “bajor derbit”.

Vezetőedzönk az összecsapás előtt beszámolt az új sérültek állapotáról, de reagált a Jürgen Kloppról szóló hírekre és a Sacha Boey-tárgyalásokkal kapcsolatban is megszólalt.Jo is hosszabb időre dőlhetett ki, akárcsak a 3 hetes kihagyással számoló Upa és a 6-8 hetessel számoló Laimer.

A kerethelyzetről: Kimmich nem játszhat a válla miatt. Először rögzíteni kell a sérült testrészt, aztán hétről hétre meglátjuk. Nem kell műteni szerencsére. Nagyon nehéz megtippelni, meddig dőlt ki. Upa és Konni esetében is hetekről beszélünk. Kompenzálnunk kell az új sérüléseket.

A szombati kezdőről: Goretzkát nem tehetjük be a védelembe, mert több középpályásunk is hiányzik. Ő és Pavlović kezdhet a középpályán, de Ligt és Dier pedig a hátvédsor közepén.

A meccsről: Nyerni akarunk és nem aggódunk amiatt, ami az előző augsburgi találkozókon történt. Csakis a szombatra fókuszállunk. Biztos vagyok abban, hogy minden megvan bennünk egy fontos idegenbeli sikerhez.Az átigazolásokról: Úgy fogunk dolgozni, hogy annak értelme legyen. Nem hagyjuk, hogy a sérülések kényszerítsenek minket. Remélhetőleg Kim és Mazraoui is sérülés nélkül tér majd vissza. Egyre bonyolultabbak a transzferablakok. A nyilvánosság nagyon kíváncsi, mi történik a színfalak mögött. Bízom magunkban, nem csinálunk őrültségeket.

Sacha Boeyról: Nem hiszem, hogy a mai nap folyamán bárkit is leigazolnánk.

Jürgen Klopp idény végi távozásáról: Kell majd egy kis idő, amíg hozzászokunk. Nekem is meg kell emésztenem a dolgot. Hatalmas hír ez. Klopp a világ egyik legjobb edzője, minden klubra hatással volt, ahol dolgozott.

Eric Dierről: Remekül beilleszkedett. Tapasztalt játékos. Az is igaz, hogy még kevés közös edzésen vett részt. De most gyorspályán van és nagyon tudatosan teszi a dolgát. Bízom abban, hogy holnap is nagyszerűen fog teljesíteni.

“Nem tudjuk, Kimmich meddig dőlt ki” | Sajtótájékoztató: Augsburg-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top