Átigazolási hírek

Hivatalos: Bryan Zaragoza a Bayern játékosaEredetileg júliusban jött volna, de a sok sérült miatt idő előtt Münchenbe szerződött Bryan Zaragoza, sajtóhírek szerint az eredeti transzferárával együtt nagyjából 17-18 millió euróért.

A Bayern München bejelentette, hogy a szezon végéig kölcsönben megszerezte a Granadától a 22 esztendős Bryan Zaragozát, aki júliustól végleg a klub játékosa lesz, méghozzá egy ötéves, tehát 2029-ig szóló szerződés keretein belül. A téli átigazolási ablak utolsó napján, a Deadline Dayen érkezett. Eric Dier, Sacha Boey és (a Campusra szerződtetett) Jonah Kusi-Asare után ő a negyedik igazolás. A 17-es mezszám az övé, szombaton, a Gladbach elleni hazai bajnokin pedig akár debütálhat is.

Málagában született és nőtt fel, majd 2019-ben a Granada akadémiájára került. A 2022/23-as szezonban az egyik főszereplője volt a piros-fehérek másodosztályból való feljutásának, ebben az idényben pedig 21 bajnokin 6-szor talált be a La Ligában. Duplázni tudott a Barcelona ellen és időközben debütált a spanyol válogatottban is.

164 centiméteres termetével ő lesz a Bayern München történetének legalacsonyabb játékosa és az első spanyol nemzetiségű támadója. Gyors, agilis és remekül bánik a labdával – olyannyira, hogy a La Ligában övé a második legtöbb sikeres csel. Saját elmondása szerint már hetekkel ezelőtt elkezdett németül tanulni, ami elég jó pont!Image

A vezér- és sportigazgatóval.

Nyilatkozatok

Jan-Christian Dreesen: Örülünk az átigazolásnak, Christoph Freund szuper munkát végzett. Nagy részben neki köszönhető, hogy már a téli transzferablakban megtörtént az átigazolás. Ez az időszak bonyolult, ezt pedig ő és Thomas Tuchel is többször elmondta korábban. Egy nagyon izgalmas, sokoldalú támadóról van szó, aki mindkét szélen bevethető.

Christoph Freund: A labdarúgásban muszáj mindig rugalmasnak lenni, mi pedig ehhez hűen reagáltunk a közelmúltbeli történésekre. A sérülések miatt már most leigazoltuk Bryan Zaragozát, egyelőre kölcsönben. 2024 nyarától végleges lesz az átigazolás. Egy ilyen megállapodáshoz három féle igenje kell. Nagyon örülünk, hogy Bryan beleegyezett az átigazolásba. Itt látja a jövőjét, ez a bizonyos jövő pedig most kezdődik. Nagyon örülünk, hogy már a szezon második felében erősíteni fog minket.

Bryan Zaragoza: Azért igazolok a Bayern Münchenbe, hogy fejlődjek, hiszen ez a világ egyik legnagyobb klubja. Nagyon hálás vagyok a Granadának a csapattal töltött nagyszerű közös időért és mindenért, amit nyújtott nekem. Sosem felejtem. Nagy támogatást érzek a Bayern Münchentől is. Alig várom azt, ami következik. Alig aludtam az elmúlt két napban. Amikor megkeresett a Bayern, azonnal tudtam, hogy csakis ide akarok igazolni. Nehéz pár nap van mögöttem, de most már itt vagyok. Gyors játékos vagyok. Szeretek cseleket bevállalni és veszélyt jelentek az ellenfél kapuja előtt. A Bayern egy óriási klub és remélem, sok éven keresztül focizom majd a színeiben.

Sok sikert Münchenben, Bryan!

Hivatalos: Bryan Zaragoza a Bayern játékosa
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: „Nem kell 1,90-nek lenned ahhoz, hogy focizhass” | Bryan bemutatkozott

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top