Sajtótájékoztatók

„Nem kell 1,90-nek lenned ahhoz, hogy focizhass” | Bryan bemutatkozottRészt vett első bajor sajtótájékoztatóján Bryan Zaragoza, a Bayern új 17-ese.

Csütörtökön Münchenbe utazott és a téli átigazolási ablak utolsó eseményeként a vártnál hamarabb aláírt a német rekordbajnokkal a Granada fiatal spanyol szélsője, Bryan Zaragoza. Pénteken pedig sportigazgatónk, Christoph Freund társaságában válaszolt az újságírók kérdéseire. Ő spanyolul, Freund pedig németül. Mutatjuk a legfontosabb részleteket!Image

„Győztes, intelligens, szerény.”

Bryan Zaragoza

Az átigazolásáról: Nagyon örülök, hogy itt lehetek ennél a nagyszerű klubnál. Kérdés nem fér ahhoz, hogy mindenképpen Münchenbe akartam jönni. A terv az volt, hogy nyáron érkezem. Persze fájdalmas érzés volt elhagyni Granadát és sokat köszönhetek a klubnak, de nincsenek kétségek bennem, hiszen ez egy különleges lehetőség volt. Az első célom az, hogy bemutatkozzak. Segíteni akarom a csapatot, valamint tanulni szeretnék a remek játékosoktól és edzőktől.

164 centiméteres magasságáról: Sokszor esik szó róla és arról is, hogy a német foci más, mint a spanyol. Viszont nem kell 1,90-nek lenned ahhoz, hogy futballozhass. Nem számít.

A példaképéről: Mindig is Lionel Messi volt. A Bayernnél nagyon kedvelem Leroy Sané és Kingsley Coman játékát. Mindenki, aki ennél a klubnál játszik, folyamatosan belead mindent.

Arra a kérdésre, hogy miként írná le magát három szóval: Győztes, intelligens, szerény.Image

„Pár hét-hónap múlva pedig megtudjuk azt is, hogy sikeres volt-e ez az átigazolási időszak.”

Christoph Freund

Bryan átigazolásáról: A sérülések után átbeszéltük, mitévők legyünk. Aztán eldöntöttük, hogy azonnal leigazoljuk őt. Utolsó pillanatos transzfer volt. Hétfőn Granadában tárgyaltam, jó beszélgetéseket folytattunk az ottani vezetőkkel és végül megegyeztünk. Nagyon örülünk, hogy végre itt van.

A téli transzferablakról: A védelem közepén és jobb oldalán akartuk megerősíteni a keretet. Összességében örülünk annak, ahogyan alakultak a dolgok. Bryannel persze nem így terveztünk, de reagáltunk a történtekre. Pár hét-hónap múlva pedig megtudjuk azt is, hogy sikeres volt-e ez az átigazolási időszak.

Sacha Boey és Bryan szombati szerepeltetéséről: Mindketten a keretben lesznek. Az edzői stáb dönti el, ki játszhat. Fontos, hogy az ő érkezésükkel több opciónk van. Thomas Tuchel alig látta Sachát edzeni, úgyhogy azt, hogy ő ott lesz-e a kezdőben, egyelőre nem tudom megmondani. De az biztos, hogy készen áll és jól beilleszkedett.Image

Thomas Tuchel hiányzása miatt ezúttal nem tartott sajtótájékoztatót, úgyhogy a játékosok állapotáról Freund számolt be.

A kerethelyzetről: Remélhetőleg Noussair Mazraoui is egyben van, amikor pedig Kim Mindzse is visszatér, igazi versenyhelyzet alakulhat ki a keretben. Ezek a tények fontosak annak érdekében, hogy megőrizzük a csapat kvalitását. Örülök, hogy több opciónk van, mint az elmúlt hetekben.

Thomas Tuchel állapotáról, miután a napokban nátha miatt kihagyta az edzéseket: Pozitív híreim vannak! Ő fogja vezetni a mai edzést, a szombati mérkőzésen pedig valószínűleg ott lesz az oldalvonal mellett, hiszen már jobban van.

A már futóedzéseket végző Joshua Kimmichről: Jól kezeli a fájdalmat. Igazi harcos. Már néhány gyakorlatot meg is tud csinálni. Csakis lépésről lépésre haladunk vele, figyelembe véve azt, hogy éppen mi lehetséges a fájdalmai ellenére.

„Nem kell 1,90-nek lenned ahhoz, hogy focizhass” | Bryan bemutatkozott
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top