Bajnokok Ligája

„De Ligtnek fájdalmai voltak, azért nem kezdett” | Sajtótájékoztató: Lazio-Bayern

A Lazio elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonása előtt Thomas Tuchel és Manuel Neuer tartott sajtótájékoztatót.

A meccsnapot megelőző este, a Rómában landolás után nem sokkal a Bayern München sokat kritizált vezetőedzője és a csapat kapitánya ült le a mikrofonok elé az ellenfél sajtószobájában. Tuchelék szerdán 21 órától meccselnek a Lazióval, amellyel aztán márciusban újra összecsapnak, akkor már az Allianz Arenában.

A sajtóeseményen szó esett a nagy vihart kavaró Matthijs de Ligt-szituációról, Thomas Müller szókimondó reakcióiról, a sérültek helyzetéről és a csapat vezéreiről.Image

„Van önkritikája a srácoknak.”

Thomas Tuchel

A sérültekről: Sajnos úgy érződik, mintha Serge Gnabry már a münsteri kupameccs óta hiányozna. Szerencsére mostanra már edz, igaz, egyedül. Mindenesetre ez jó hír. Az is, hogy Konrad Laimer gyorsabban gyógyul, mint arra számítottunk. Viszont Alphonso Davies esetében sajnos tovább fog tartani a felépülés, mint amivel előzetesen számoltunk. Kingsley Coman lábán még mindig rögzítő van.

Az ellenfélről: Egy nagyon fegyelmezett csapatról beszélünk. A letámadás kérdését világosan közelítik meg. Maurizio Sarri együtteseit kemény feladat feltörni, ragaszkodnak a taktikájukhoz és kevés területet hagynak az ellenfélnek. A szurkolók szenvedélyes atmoszférát fognak varázsolni a stadionba. Felkészültnek kell lennünk.

A csapat helyzetéről: Eddig mindig jó reakciót mutattunk a vereségek után. Van önkritikája a srácoknak. Ha nyerünk, akkor is látom rajtuk. Nagyon magas szintű az a hozzáállás, ahogyan kezelik ezeket a helyzeteket. Mindenki nyitott egymással. Leverkusenben nem volt elég az, amit mutattunk. Most egy új ellenfél, egy új sorozat, egy kieséses mérkőzés van előttünk. Remélhetőleg győzni tudunk.

Arról, hogy nyomás alatt érzi-e magát: Nagy megtiszteltetés ekkora nyomás alatt lenni. Magabiztosnak kell maradnunk. Minél nagyobb a nyomás, annál fontosabb, hogy nyugodt maradjon az ember.

Arról, hogy visszaáll-e a négyvédős rendszerre: Nem fogom lerántani a leplet a taktikáról. A fociban teljesen normális dolog az, ha alkalmazkodni kell egy formációhoz. A topcsapatoknál ez alapvetés. Az lesz a legfontosabb, hogy mennyire élvezzük majd a focit. Hétvégén agresszív megközelítéssel mentünk ki a pályára, amit azonban sajnos nem sokáig lehetett látni. Pontosan tudjuk, holnapra mit tervezünk.Image

„Matthijs egy igazi harcos.”

Matthijs de Ligtről: Nehéz pillanatai vannak mostanság. A kezdőhelyekért nagy verseny zajlik. Hétvégén fájt a háta és külön kezelnünk kellett. Úgy döntöttem, hogy nem kockáztatok azzal, hogy kezdetem őt. Matthijs egy igazi harcos. Nincs rangsorom a belső védőinkről. Nincs első és nincs negyedik számú. Bármelyikük kezdhet.

Arról, hogy Thomas Müller kezd-e: Egy olasz együttessel találkozunk és tudom, hogy az olaszok mennyire okosak, szóval nem fogom elmondani, mi a tervünk. Annyit viszont megjegyezhetek, hogy jók az esélyek rá.

Müller leverkuseni reakcióiról: Nem hallottam a teljes nyilatkozatot. De igaza van. Eltérést érzékelünk az edzések és a meccsteljesítmények közt. Kellett egy kis idő, amíg elégedettek lettünk azzal az energiával, amit a tréningeken tapasztaltunk. Úgy érezzük, hogy jelen állás szerint képtelenek vagyunk a pályára vinni azt a légkört, amiben az edzéseken focizunk. Fontos, hogy a játékosok is kiemelik ezt. Thomasnak megvan a kiállása ehhez. A holnapi egy új sorozat, egy új nap. Ha a Bayern kikap, másnap is kisüt a nap. Várjuk a holnapi meccset.

A csatárokról: Ritkán fordul elő, hogy Harry Kane ilyen kevés labdaérintéssel fejez be egy meccset. Az egyik nagy erőssége, hogy visszazár és beszáll a támadásépítésbe. Viszont a nagyon rendezett leverkuseni védelem miatt nem lehetett megtalálni őt. Mathys Tel nagyon fontos faktor volt a szezon korai részében, de egy kicsit vesztett a lendületéből. Már nincs meg benne az az agresszivitás és góllövési akarat, mint korábban. Talán az önbizalomvesztés, talán a túl nagy elvárások miatt van a dolog. De mostanában egyre több gólt lő az edzéseken. Az ilyen időszakok teljesen normálisak egy fiatal labdarúgó esetében.

Bryan Zaragozáról: Beteg volt a napokban. Tegnap először volt ott a csapatedzésen. Szerintem még korai lenne neki a szereplés. Itt van velünk, de még várnia kell.„A Bayernnél hittel kell focizni és mindezt nem csak 10-15 percig.”

Manuel Neuer

A saját állapotáról: A térdem rendben van. Az elmúlt napokban fájt egy kicsit és még mindig vannak kisebb problémáim, de arról szó sincs, hogy ezek megakadályoznának az edzésben vagy a játékban. Optimistán kezelem a helyzetet.

A Leverkusen elleni vereségről: Még nem teljesen emésztettük meg, hiszen egy fontos mérkőzésen kaptunk ki. Nyilván beszéltünk róla, kielemeztük, ami történt és válaszokat kerestünk. Ilyenkor jó, ha van rögtön egy következő meccsünk. Tovább akarunk jutni. Javítani szeretnénk a leverkuseni teljesítményünkhöz képest. Motivál is minket, hogy megmutassuk, igazából mire vagyunk képesek. Az teszi a profit profivá, hogy az ilyen kudarcok után feláll a padlóról.

A csapat játékáról: Elveszett belőle a könnyedség. A Bayernnél hittel kell focizni és mindezt nem csak 10-15 percig. Az ilyen apró hibáknak nem szabadna a vesztünket okoznia. Tanulni kell belőlük, lehetőleg minél gyorsabban. Mindenki jobban szeretne játszani. A Leverkusen ellen nem úgy helyezkedtük, ahogyan azt elképzeltük. Harry Kane-t nekünk kellett volna tömni labdával. Ha ez most sikerül, igazi fenoménként fog focizni.

A vezéregyéniségeikről: Sokan vannak. Egy olyan csapattal, amely ritmusban van és aminek van egy bizonyos váza, sok mindent el lehet érni. Nem volt könnyű a megbirkózás a közelmúltbeli sok sérülttel. Akik játszottak mostanság, azok tapasztaltak és tudják, hogyan kell felelősséget vállalni a csapatért.

Az ellenfélről: Az olasz csapatok mindig jól védekeznek, középen elég kompaktok. A szélen próbálunk majd veszélyeztetni. Tudjuk, hogy korábban problémáink akadtak a viszonylag kisebb játékerőt képviseli ellenfelekkel szemben. A Lazio megérdemli, hogy a nyolcaddöntőben szerepeljen, nem fogjuk alábecsülni őket. Arra is emlékeznünk kell, hogy eddig elég sikeresek voltunk ebben a BL-idényben. Erre is építhetünk.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top