Bundesliga

„Nem számítok hatalmas arányú győzelemre” | Sajtótájékoztató: Bochum-BayernA Bochum elleni bajnoki előtt Thomas Tuchel nyilatkozott a sajtónak.

Szombat délelőtt a mikrofonok elé ült a Bayern trénere. Két egymás utáni nullázás után vasárnap este fél hattól Bochumban játszik a csapat. A PK-események során rendre az edző mellett ülő sajtóreferens, Dieter Nickles megerősítette, hogy az általunk is posztolt Tuchel-féle idézet nem hangzott el, az arról szóló riportok nem igazak. Erre is reagált válaszadásai közben a vezetőedző.A kerethelyzetről: Sacha sajnos egy pár hétig nem lesz bevethető az izomsérülése miatt. A többi korábban is kihagyó játékos közül sem térhet vissza senki.

A csapatlégkörről: Természetesen egy kicsit nyomott a hangulat. Még csak az odavágót játszottuk le a Bajnokok Ligájában. Nem estünk ki a sorozatból. Mindenki azon van, hogy közösen megfordítsuk a párharcot. Biztos vagyok benne, hogy vasárnap már minden esélyünk meg lesz arra, hogy egy jobb irányba induljunk el. Az edzéseken kell kezdenünk, a pályán pedig ki kell hoznunk magunkból mindent. Nem adjuk fel. Sem a bajnoki versenyben, sem a Bajnokok Ligájában. Bizonyítanom kell nekem is és a játékosoknak is.

A vasárnapi meccsről: Újra könnyedén kell fociznunk. Ez nehéz lesz, hiszen egy kemény helyszínre utazunk és egy erős ellenféllel szemben játszunk. Egy olyan ellen, amely jó eredményeket ért el mostanság. Nem számítok hatalmas arányú győzelemre. Igazi fizikális, sokat futó csapat fogad minket. Viszont nem fognak mélyen védekezni és hagyni, hogy nálunk legyen a labda. Másodikak vagyunk, emiatt pedig nem szabad szégyenkeznünk.

Arról, hogy bízik-e még a duplázásban: Talán nem is kéne mondanom, hogy két egymás utáni vereség után kicsit helytelen a trófeaesélyekről beszélni. Ezt a szerénységet sem szabad félreérteni, hiszen természetesen nem fogjuk feladni a küzdelmet. Talán a dolgok jelenlegi állapota miatt végre összekapjuk magunkat. Soha nem mondanék olyan dolgokat, mint amikről Dieter beszélt az elején. Abszurd lenne. Egy ilyen mondat után egy edző fel se szállna a csapatbuszra. Mindenkire szükségünk van. Közösen kell harcolnunk.Image

De Ligtről hosszasan beszélt Tuchel.

Az őt ért kritikákról: Teljes mértékben meg tudom érteni őket. Van egy olyan szokásom, hogy egyáltalán nem olvasom a híreket, legyen szó jó vagy rossz időszakról. Azt is tudom, hogy ilyenkor a barátaimnak és a családomnak mindig rosszabbul esnek ezek a kritikák. Mindig érzem a vereségek utáni kérdések hangvételét. Nem vagyok naiv, elég régóta dolgozom ebben a szakmában. Mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy milyen hangvételben ír vagy kérdez meg valamit a csapatról. Nem érint meg annyira a dolog, mint azt gondolják.

Matthijs de Ligtről: Nincs rangsorunk arról, hogy ő hányadik védőnk a sorban. Mindig aszerint döntünk a meccsek előtt, hogy ki illik a legjobban az ellenfélhez. A Leverkusen ellen például magasan akartunk letámadni, ezért döntöttünk Kim, Upamecano és Dier mellett. Utolsó pillanatos elhatározás volt, hiszen Matthijs még aznap reggel is injekciókat kapott a hátfájdalmai miatt. Tudtuk, hogy Upa sem lesz képes végigjátszani a meccset, úgyhogy nem akartunk kockáztatni Matthijs kezdetésével, hogy aztán esetleg az ő háta is megsérüljön. Négy védőre volt és van szükségünk. Nem ellene irányult ez a döntés. Ennél a klubnál mindenkinek meg kell harcolnia a helyéért. Matthijs sérülten kezdte a szezont, emiatt hamar hátrányba került. De így is nagyon nagyra tartjuk őt.

Dayot Upamecanóról: Nehéz hete volt. Értelmetlen dolog bizonyos játékosokat kipécézni, hiszen csapatként nem vagyunk elég jók. Ezen változtatnunk kell. Upa nagyon hajt az edzéseken és a meccseken is. A védekező feladatai mellett mindig részese akar lenni a támadásépítéseknek. Ez néha talán túl jó tulajdonság. De a szándéka remek. Bízunk benne.

„Nem számítok hatalmas arányú győzelemre” | Sajtótájékoztató: Bochum-Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Azért ideje lenne eltalálni a kaput | Beharangozó: Bochum-Bayern

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top