Hivatalos

Hivatalos: Max Eberl csatlakozik a Bayern vezetőségéhezA Bayern München bejelentette, hogy 2027-ig kinevezte Max Eberlt a klub sportigazgatójának.

Hivatalosan március 1-től lesz a klub igazgatótanácsának sportért felelős tagja az 50 esztendős Max Eberl, egyezett meg erről a felügyelőbizottság a hétfői ülésén. A hasonló titulussal rendelkező, a többnyire az akadémiáért és a tehetségekért felelő Christoph Freund mellett dolgozik majd a keretépítésen és minden olyan dolgon, amin elődje, Hasan Salihamidžić.

Eberl futballistaként 1979-től 1994-ig szerepelt a Bayernben. Játszott az amatőr- és a felnőtt csapatban is, utóbbiban egyetlen egyszer. A Borussia Mönchengladbachnál fejezte be a pályafutását 2005-ben. Abban az évben rögtön ifjúsági koordinátorként kezdett dolgozni, majd 2008-tól 2022-ig a teljes klubért felelt sportigazgatóként. 2022-ben aláírt a Lipcsénél, de tavaly ősszel – lényegében a Bayern hívására – elvált az útja az RB-vel. Sajtóhírek szerint 4-5 millió euróért vásárolta meg őt a rekordbajnok.Nyilatkozatok

Herbert Hainer: Nagyon örülünk, hogy megtörtént ez a kinevezés. Max Eberl mögött nemcsak évtizedek tapasztalatai állnak, hanem az a tény is, hogy a Bayern Münchennél lett profi labdarúgó. Bízunk abban, hogy sikeresen formálja majd a klub jövőjét. A felügyelőbizottság megegyezett az igazgatótanács átrendezéséről is, így kialakítva egy gyors és hatékony új struktúrát.

Max Eberl: A teljes gyermek- és fiatalkoromat a Bayern Münchennél töltöttem, szóval különleges érzés lesz visszatérni egy új szerepben oda, ahol számomra minden elkezdődött. Ez a munka egy óriási kihívás lesz. Hatalmas tisztelettel és alázattal, de még nagyobb várakozással vállaltam el. Az itt dolgozókkal közösen szeretnék mindent megtenni azért, hogy a Bayern sikeres legyen a jövőben és tovább szórakoztassa a rajongóit.Was sich mit Max Eberl beim FC Bayern ändern könnte - kicker

Mosolygós, rendkívül tapasztalt és igazi bajor.

Március 1-től a klub igazgatótanácsában négy személy fog dolgozni: Jan-Christian Dreesen, aki a vezérigazgató, Michael Diederich, aki az alelnök és a pénzügyi igazgató, Max Eberl, aki a sportigazgató, illetve Andreas Jung, aki a marketingigazgató. Jung a szezon végeztével leköszön, úgyhogy a 2024/25-ös idénytől a másik három fő végzi tovább a feladatokat. Christoph Freund nem tagja ennek a körnek, Eberl gyakorlatilag az ő felettese is lesz az új klubhierarchiában.

Az erőskezűnek, egyenesnek és tapasztaltnak tartott sportigazgató érkezésével egy szezon leforgása alatt egy komoly vezetőségbeli változás ment végbe a Bayernnél. A sajtóhírek szerint Eberl kezdeti fő feladata az lesz, hogy döntsön a kérdéses jövőjű játékosokról és részt vegyen az új edzőért folytatott keresésben.

Üdv otthon és sok sikert Münchenben, Max!

Hivatalos: Max Eberl csatlakozik a Bayern vezetőségéhez
2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. Pingback: „Most kiderül, kik harcolnak szívvel-lélekkel a Bayernért” | Eberl bemutatkozott

  2. Pingback: Így néz ki a Bayern vezetősége!

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top