Sajtótájékoztatók

„Most kiderül, kik harcolnak szívvel-lélekkel a Bayernért” | Eberl bemutatkozottMax Eberl bemutatásán Herbert Hainer és Jan-Christian Dreesen is válaszolt a sajtó kérdéseire.

Hivatalosan március 1-től lesz a klub igazgatótanácsának sportért felelős tagja Max Eberl, egyezett meg erről a felügyelőbizottság a hétfői ülésén. Kedden pedig be is mutatták az újdonsült szakembert, aki mellett az elnök, Herbert Hainer és a vezérigazgató, Jan-Christian Dreesen is megszólalt a sajtótájékoztatón.

Hivatalos: Max Eberl csatlakozik a Bayern vezetőségéhezMax Eberl

Saját magáról: Nem vagyok megváltó. Inkább olyasvalaki, aki szeret elmélyülni a munkájában és jól dolgozik egy csapat tagjaként. Szükségem lesz az engem körülvevő emberek szakértelmére is. Mindig szerettem új játékosokat keresni, már évtizedek óta ezt csinálom. Jó érzés, hogy tudom, hogy itt mindenki azért dolgozik, hogy sikeres legyen a Bayern München jövője. Sokat leszek az edzővel. Mindennek az alapja, hogy jó kapcsolatot ápoljak a stábbal és a játékosokkal. Én leszek az, akit kereshetnek. 1980-ban csatlakoztam a Bayernhez és itt váltam profivá, 30 év után térek vissza. Láttam, ahogyan fejlődik a klub. Amikor például megnyílt az első fanbolt az 1990-es években, Didi Hamannal közösen pakoltuk a csomagokat.

A klub jelenlegi helyzetéről: A Bayern München a múltban is remekül működött. A keret összetétele mindig lenyűgöző volt nemzetközi szinten is. Ez ebben a szezonban is igaz, kár a nagy mennyiségű sérültért. Olyan játékosokra van szükségünk, akik a lehető legjobban illenek hozzánk. Ennél a klubnál a sportszakmai sikerek és a pénzügyi stabilitás mindig is kéz a kézben járt. Előfordulhat, hogy sztárokat igazolunk a jövőben, de meg fogjuk találni a lehetőségeket a tehetséges labdarúgók beépítésére is. Olyan labdarúgókra gondolok, mint például Mathys Tel. Lehet trófeákat nyerni úgy is, hogy közben fejlődik a klub. Korábban olyan focistákat is igazoltam, akiknek kellett egy fél év, hogy sztárokká váljanak. Nem csak a hosszútávú dolgokra fogunk gondolni, hiszen ezt a szezont is a lehető legsikeresebben szeretnénk befejezni.

Az edzőkérdésről: Egy olyan edzőre van szükségünk, aki illik a klubhoz és annak ambícióihoz, illetve Christoph Freund és az én elképzeléseimhez. Olyan tréner kell, aki be tudja építeni a fiatal játékosokat. Mint például Mathys Telt és Jamal Musialát, akiknek játszaniuk kell. Más nagy klubok, mint például a Real Madrid, sikeresen integrálta Eduardo Camavingát és Aurélien Tchouaménit egy olyan középpályára, ahol Toni Kroos, Luka Modrić és Casemiro focizott. Olyan edzőre van szükségünk, aki jól tud dolgozni az ilyen típusú labdarúgókkal. Az edző, a klub, a gondolkodásmód és a játékoskeret mind-mind egy nagy kirakós része lesz, amit a következő hónapokban építünk meg. A kiszemeltnek beszélnie kell németül vagy angolul. Ez egy kritérium, de nem egy kizáró ok. Vannak jelöltjeink, akik ingyen igazolhatók és vannak, akik jelenleg is dolgoznak.Image

Arról, hogy nyáron megválnak Thomas Tucheltől: Egy nyílt és átlátható döntés született. A klub döntést hozott. Nem rólam, nem Jan-Christian Dreesenről, nem Herbert Hainerről, nem Thomas Tuchelről és nem a Bayern Münchenről szólt ez a döntés. Én nem is folytam bele a dologba. Mint külső szemlélő, szerintem jó döntés született.

Arról, hogy a 2021-ben már megpróbálta leszerződtetni Xabi Alonsót a Mönchengladbachhoz: Nagyszerű tárgyalásokat folytattunk vele, viszont közölte velünk, hogy túl korai lenne számára egy ilyesfajta lépés. Ezért utasította el az ajánlatunkat. De ennek nincs köze a mostani helyzethez. Nem fogunk nyilatkozni egyetlen felmerülő névről sem.

A játékoskeret várható felfrissítéséről: Nem tudom, mikortól lehet felfrissítésről beszélni. Négy, hat vagy nyolc új játékos érkezése esetén? Én most kezdem el a munkát, Christoph Freundnak van némi előnye, hiszen fél éve itt van. Sok mindenről beszámol majd nekem. Együtt fogjuk elemezni a keretet, megnézzük, hogy mely labdarúgók harcolnak szívvel és lélekkel a Bayern Münchenért és a rövidtávú céljainkért. De az első lépés az lesz, hogy kinevezünk egy edzőt.

Joshua Kimmichről: Nem kell róla külön gondolkodnunk. Hihetetlen karrierút van mögötte, a mentalitása és a képességei is rendkívüliek. Talán mostanában kicsit az árnyékos oldalon jár. Mindegyik játékost figyelni fogjuk. Joshuának például 2025-ig szóló szerződése van. Várom már, hogy beszélgethessek a focistáinkkal. Eddig csak ellenfelekként ismertem őket, mostantól viszont valami közöset kell építenünk. A következő három hónapban mindenkinek meg kell mutatnia, mennyire fontos nekik a Bayern München.

Alphonso Daviesről: Jan-Christian Dreesen és Christoph Freund már beszélt az ügynökével. Én megpróbálom folytatni ezeket a diskurzusokat, aztán hozunk egy döntést. Egyetlen klub sem akarja ingyen elveszíteni egy játékosát sem.

A Christoph Freunddal közös munkájáról: Egyenlő mértékben, sokat fogunk együtt dolgozni. A célunk az, hogy csakis előre vezessük a klubot a közös döntéseinkkel, amiket Herbert Hainerrel, Jan-Christian Dreesennel és az Uli Hoeneß, illetve Karl-Heinz Rummenigge tudásával fémjelzett felügyelőbizottsággal hozunk meg.Image

Herbert Hainer

Az igazgatótanácsról: Úgy döntöttünk, hogy egy gyorsabban működő és hatékonyabb végrehajtóbizottságra van szükségünk. Andreas Jung nyári távozása után három személyből fog állni az igazgatótanács – Jan-Christian Dreesenből, aki a vezérigazgató, Michael Diederichből, aki a helyettes és Max Eberlből, aki a sportigazgató.

Max Eberlről: Be akartuk tölteni a sportigazgatói pozíciót. Max már 20 éve dolgozik hasonló szerepkörben. A Bayernnél nevelkedett és hihetetlen szenvedélyt érez a klub iránt. Teljes egyértelmű, hogy mekkora szakemberről van szó. Nagyon jól ért a Bundesligához és a nemzetközi futballhoz is. Nem csak a pályán, hanem a menedzsmentben is a lehető legjobb emberekre van szükségünk.

Jan-Christian Dreesen

Max Eberlről: Megbízható személy. Közel 15 évet töltött el a Bayern Münchennél, pontosan tudja, hogy milyen a klub DNS-e. Az érkezésével egy hihetetlenül tapasztalt szakemberrel erősítettük meg a vezetőséget. Még ha hosszú éveket is töltött a Mönchengladbachnál, a szíve mindig is a Bayernért vert. Üdv újra itthon, Max!

Alphonso Daviesről: Az egyedi karakterének és sebességének köszönhetően hihetetlen fejlődésen ment keresztül a bal szélen. Jelenleg is tárgyalunk az ügynökével. Mostantól Max is ott lesz a beszélgetéseken. Attól függ a jövője, hogy Max és Christoph miként látja azt.

„Most kiderül, kik harcolnak szívvel-lélekkel a Bayernért” | Eberl bemutatkozott
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top