Vezetőség és stáb

Így néz ki a Bayern vezetősége!

Az új sportigazgató, Max Eberl kinevezése után gyakorlatilag teljessé vált a vezérkar, amit most bemutatunk nektek!

Alapvetően a Bayern München két Bayern Münchenből áll. Meg is magyarázzuk ezt a kijelentést: a klub hivatalos neve Bayern München e.V., 2001 óta működő gazdasági társaságának hivatalos neve pedig Bayern München AG. A klub élén egy háromfős Präsidium irányít, amit Herbert Hainer elnök, Dieter Mayer és Walter Mennekes alelnökök tesznek ki.

Emellett van hat tiszteletbeli elnök is, akik közül egyedüliként csak Uli Hoeneß él. Rajta kívül poszthumusz Ehrenpräsident még a legendás Franz Beckenbauer, az alapító Franz John, a leghosszabb ideig elnökként tevékenykedő Kurt Landauer, az ő szellemét továbbvivő Siegfried Hermann, valamint a Bundesliga alapítása és a BEK-sikerek során irányító Wilhelm Neudecker.

Amiről bővebben is írunk alább, az a gazdasági társaság vezérkarának összetétele, illetve a csapatmenedzsment. Megtudhatjátok, mit is jelent pontosan ez a két kifejezés és kik ügyelnek ezek megfelelő működéséért.Video: Max Eberl's unveiling with Herbert Hainer and Jan-Christian Dreesen

Balról jobbra Dreesen, Hainer és Eberl.

Igazgatótanács

Tagjai: Jan-Christian Dreesen (vezérigazgató), Michael Diederich (helyettes, pénzügyi és értékesítési igazgató) és Max Eberl (sportigazgató)

Másnéven végrehajtóbizottság, németül Vorstand. Július 1-től ez a hármas felel a Bayern München sikeres működéséért. A szezon végéig még az igazgatótanács tagja lesz Andreas Jung is, aki 1996 óta dolgozik a klub kötelékében. Az ő marketingtevékenysége alatt köttettek meg a legfontosabb támogatói szerződések – az Allianzé, az Adidasé, az Audié és a Telekomé.

Jan-Christian Dreesen elődje Oliver Kahn volt, Max Eberlé pedig Hasan Salihamidžić. Dreesen szerepe azért is érdekes, hiszen ő a Titán tavaly májusi menesztéséig ugyanazt a posztot látta el, mint jelenleg Michael Diederich. Ő volt Kahn helyettese és több mint tíz éven át felelt remek eredményekkel a klub gazdasági helyzetéért. Ezért sem volt meglepő, hogy ő váltotta Kahnt.Personalbeben: FC Bayern: Rummenigge soll in Aufsichtsrat zurückkehren | sportschau.de

Akikre mindig odatéved a kamera, Kalle és Uli.

Felügyelőbizottság

Tagjai: Herbert Hainer (klubelnök), Dieter Mayer (klubalelnök), Uli Hoeneß (tiszteletbeli elnök), Karl-Heinz Rummenigge (korábbi vezérigazgató), Edmund Stoiber (Bajorország volt miniszterelnöke), Jan Heinemann (az Adidas főtanácsosa) Werner Zedelius (az Allianz főtanácsadója), Gernot Döllner (az Audi elnöke) és Thorsten Langheim (a Deutsche Telekom igazgatótanácsának tagja)

Az öregek tanácsa. Ahogy a nevében szerepel, ez a kilencfős társaság felügyeli az igazgatótanács munkáját. Eltérő szakmai háttérrel rendelkező egyének ülnek ebben a körben. Ott van például a gyakorlatilag az egész életét a Bayernnél töltő, nagyszerű játékoskarriert befutó Uli Hoeneß és a kétszeres aranylabdás Karl-Heinz Rummenigge, de az asztalnál ül még Bajorország 1993 és 2007 közt hivatalban lévő miniszterelnöke, Edmund Stoiber is.

Sokak szerint a mai napig Uli Hoeneß akarata érvényesül leginkább a klub döntései során, aki viszont legutóbbi nagyinterjújában pont arról beszélt, hogy ez nem igaz.Bayern Munich's Kathleen Krüger: the league's most powerful woman | Bundesliga

Kathleen Krüger.

Csapatmenedzsment

Tagjai: Christoph Freund (sportigazgató), Marco Neppe (technikai igazgató), Kathleen Krüger (csapatmenedzser) és Richard Kitzbichler (a kölcsönjátékosok koordinátora)

A játékosok és az edzői stáb munkáját a technikai stáb segíti. Nem csak a fent említett négy főből, hanem sok más dolgozóból áll ez a részleg, de most csak őket emeltük ki, hiszen az ő neveik nagyobb eséllyel kerülnek be az általunk posztolt hírekbe, mint a többieké. Neppéé például pont azért, mert hamarosan távozhat a klubtól. Nekik egyébként nincsen igazgatótanácsi szerepük, joguk, így a fő vezetőségi üléseken alapjáraton nem vesznek részt.

Főként sportszakmai feladatokat látnak el: Freund például a keretépítéssel és az akadémiával, Krüger pedig a csapat utazásaival és egyéb meccsnapi részletekkel foglalkozik. Ő emeli magasba a cseretáblát. Róla mostanság egy olyan cikk is megjelent a Bildben, hogy kellőképpen szigorú – amikor Leroy Sané tavaly az egyik meccs előtt lekéste a csapatbuszt, nem várta meg, hanem arra kérte, hogy autóval vezessen le a repülőtérig.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top