Bajnokok Ligája

„Az a munkám, hogy támogassam a csapatot” | Sajtótájékoztató: Bayern-LazioA Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágója előtt Thomas Tuchel és Matthijs de Ligt nyilatkozott a sajtónak.

1-0-ás hátrányból várja a Lazio elleni második mérkőzést a Bayern München. A kedd este 9-kor kezdődő találkozó előtt a megszokott módon az edző és egyik játékosa tartott sajtótájékoztatót. Tuchel mellett ezúttal a korábbi pletykák szerint kegyvesztett holland középhátvéd, de Ligt beszélt a sajtónak.

A játékos többek között az említett hírekről is beszélt, németül és olaszul is válaszolt, a vezetőedző pedig részletezte a játékosok állapotát, saját jövőjét és az ellenfél legfontosabb erősségeit. Mutatjuk, mi hangzott el a sajtóeseményen.Image

Sané ott lesz a csapatban.

Thomas Tuchel

A kerethelyzetről: Leroy Sané tegnap végigcsinálta a csapatedzést és ez várhatóan ma is így lesz. Tudja, hogy mekkora mértékű fájdalmat bír elviselni meccs közben. Jelen állás szerint ott lesz a keretben és játszhat. Serge Gnabry hónapokon át volt sérült, talán ott lesz a kispadon. Alphonso Davies újra opció, akár 90 percre is képes lehet.

A meccsről: Világos a helyzetünk és azt is tudjuk, hogy ahhoz, hogy kivételes teljesítményt nyújtsunk, nyomás alatt kell lennünk. Célratörően kell fociznunk. Remélhetőleg a szurkolók és a stadion légköre segíteni fog nekünk és elérjük a célunkat, nevezetesen hogy legalább két góllal nyerünk. A párharcokban egy kicsit agresszívabbnak kell lennünk. Nincs vesztegetni való időnk, nem szabad elveszíteni a fejünket. A Freiburg pont emiatt kontrázott le minket többször is. 90 percünk lesz a továbbjutásra. Az idő a Lazio oldalán áll. Már az elejétől kezdve látszódnia kell, hogy gólokat akarunk rúgni. Bátran és szenvedéllyel kell játszanunk az kezdő sípszótól egészen a végéig.

A csapat formájáról: Nem szeretek veszíteni. Nagyon nem kezelem jól a vereségeket. Minden meccs egy új lecke. Fontos, hogy kihívásként tekintsünk a holnapi mérkőzésre és továbbra is pozitívan álljunk hozzá mindenhez. Imádom a labdarúgást. Egészen az utolsó meccsemig 100%-os odaadással dolgozom a Bayern München padján.Kép

„A csapat továbbra is érezni fogja a támogatásomat, főleg ezekben a nehéz időkben.”

A védelemről: A probléma az, hogy a szezon folyamán sosem tudtunk egymás után ugyanazzal a védőnégyessel felállni. A közelmúltban pedig rengeteg gólt kaptunk. De nem csak a védelemről szól ez az egész, hanem a teljes csapatról. Ciro Immobilét jól tartottuk az odavágón nagy részében, aztán egyéni hibáknak köszönhetően kiestünk a ritmusból. 90 percen keresztül a legmagasabb szintű labdatartást és védekezést kell bemutatnunk.

A csapattal közös kapcsolatáról: A srácokat folyamatosan támogatjuk. Ez a mi munkánk. Legutóbb, a Freiburg ellen a szerkezetünk megváltoztatásával segítettünk. A csapat továbbra is érezni fogja a támogatásomat, főleg ezekben a nehéz időkben.

Arról, hogy nyer-e trófeát a csapat ebben a szezonban: Az, ha a trófeákról beszélünk, még nem jelenti azt, hogy meg is nyerjük azokat. Holnap kiválóan kell játszanunk. Nagyon sok mindenben fejlődhetünk. Egy olyan stadionra lesz szükségünk, amelyben tényleg érezhető az érzelem. Klasszis teljesítmény kell, a lelátó hangulatát pedig meg kell lovagolnunk.

Arról, hogy ez egy döntő-e számára: Én nem így állok hozzá, mások személyében pedig nem beszélhetek. Azt viszont biztosan kijelenthetem, hogy senki nem akarja jobban megnyerni ezt a mérkőzést, mint én.Image

„Szerintem készen állunk.”

Matthijs de Ligt

A csapat formájáról: Tudom, hogy nehéz időszakban vagyunk. A holnapi meccs nagyon fontos lesz az egész szezon szempontjából. Szerintem készen állunk.

Az ellenfélről: Nagyon keményen védekeznek. Fontos, hogy többen is ott legyünk a tizenhatosukon belül és kihasználjuk a helyzeteinket. Folyamatosan figyelnünk kell és nem szabad gólt kapnunk. Nem lesz egy könnyű mérkőzés.

A saját jövőjéről: Még tart ez a szezon és nem gondolkodom rajta. Nagyon boldog vagyok ennél a klubnál. Eddig nem volt valami könnyű szezonom. Sokáig voltam sérült. Viszont most fitt vagyok és jól érzem magam. Az edző dönt arról, hogy ki kezd. Játszani akarok és amennyire csak tudom, segíteni szeretném a csapatot.

Thomas Tuchel szezonvégi távozásáról: Erre a kérdésre nekem nem kell válaszolnom. Mi, játékosok is felelősek vagyunk azért, amit közösen teszünk. Ha egy edzőnek távoznia kell, az azt jelenti, hogy nem végeztük jól a dolgunkat. Ki kell másznunk ebből a hullámvölgyből. Ezért is lesz különösen fontos ez a meccs.

Maurizio Sarriról, a Lazio edzőjéről: Eltelt öt év, mióta együtt dolgoztunk. Sokat tanultam tőle, nagyon taktikusan közelítette meg a dolgokat. Mindig nehéz a csapatai ellen játszani, hiszen folyamatosan nagyon figyelmesek.

„Az a munkám, hogy támogassam a csapatot” | Sajtótájékoztató: Bayern-Lazio
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Niemals aufgeben! | Beharangozó: Bayern-Lazio

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top