Hivatalos

Hivatalos: 2029-ig hosszabbítottunk TellelA Bayern München bejelentette, hogy új, ötéves szerződést írt alá Mathys Tellel.

Áprilisban lesz csak 19 éves, de a hétvégi, Mainz elleni mérkőzésen már a 60. mérkőzését játssza a Bayernben a francia támadó, Mathys Tel. A szurkolók egyik nagy kedvence ebben a szezonban a padról beállva jelent veszélyt, a jövőben viszont nagyon fontos alapembere lehet a csapatnak.

Mats már többször is elmondta, hogy a Bayernben szeretne berobbanni. Ugyan Thomas Tuchel irányítása alatt talán túl kevésszer volt kezdő, a Sky infói szerint az edző nyári távozásának híre miatt az eddiginél is jobban elköteleződött a német rekordbajnok mellett. Fabrizio Romano szerint új kontraktusával fizetésemelés jár. A sportigazgatók, Max Eberl és Christoph Freund pedig különösen fontosnak tartották, hogy hosszabbítsanak a tehetséggel.5 év!

Nyilatkozatok

Max Eberl: Nagyon örülünk, hogy Mathys Tel hosszabbított velünk. Nagyon komoly alapköve ő a csapat jövőjének. Ő az új generációt képviseli. 18 éves korára nagyon sok tapasztalatot szerzett a legmagasabb szinten.

Christoph Freund: Minden klub akar egy olyan fiatal, tehetséges és sikeréhes labdarúgót, mint Mathys Tel. Különleges teljesítményre képes 18 esztendős korára. Otthon érzi magát a Bayernben. Most megtettük a következő lépést és izgatottan várjuk a jövőt.

Mathys Tel: Ez a hosszabbítás nagyon sokat jelent nekem. Már nagyon sokat tanultam a klubtól, a pályán és azon kívül. München az otthonommá vált, a szurkolók pedig rengeteget jelentenek nekem. Nélkülük nem lehetnék az a játékos, aki vagyok. A Bayern mindig az összes trófea begyűjtésére hajt. Gólokat akarok lőni és előkészíteni, szívvel és energiával akarok játszani a klubért, valamint mindent bele akarok adni a drukkerekért.Neuer Vertrag bis 2029: Bayern vor Vertragsverlängerung mit Talent Mathys Tel - FOCUS online

Nem véletlenül üti a címert a góljai után.

A csatár szerdán családja és ügynöke, Gadiri Camara jelenlétében érkezett meg a Säbener Straßéra, ahol aláírta szerzdődését.

Ezzel a hosszabbítással Mathys Telé a keret leghosszabb ideig szóló szerződése. A klub történetének legfiatalabb gólszerzője eddigi 59 meccsén 13 gólt és 4 gólpasszt jegyzett. Ez a szám egy kicsit csalóka, hiszen teljes eddigi bajor pályafutása során 90 percenként szerepel egy gólban. 2022-es aláírása óta teljes mértékben azonosult a klub hitvallásával, megtanult németül, nemrég pedig azzal tűnt ki, hogy egy fiatal szurkolót hazafuvarozott az edzőközpont elől.

További sok sikert, gólt és trófeát, Mats!

Hivatalos: 2029-ig hosszabbítottunk Tellel
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top