Bundesliga

„Nincs értelme változtatni” | Sajtótájékoztató: Bayern-MainzThomas Tuchel a Mainz elleni bajnoki mérkőzés előtt megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

Szombat délután a klasszikus 15 óra 30 perces idősávban meccsel egymással a Bayern München és a Mainz csapata a Bundesliga 25. fordulójában. A három egymás utáni vereség után most három találkozó óta veretlen a csapat, amely közvetlenül egy Bajnokok Ligája-továbbjutás után várja az újabb kihívást.

A Lazio elleni 3-0-ról, Bryan Zaragoza kevés játékpercéről és sok minden másról beszélt még a lábujjtörése miatt rögzítőt viselő vezetőedzőnk a meccset megelőző sajtóeseményen. Mutatjuk a legfontosabb gondolatait!Vicces jelenet az esemény elejéről.

A kerethelyzetről: Sacha Boey újra velünk edz, de még nem áll készen a játékra. Sajnos Noussair Mazraoui sem halad olyan jól, mint arra előzetesen számítottunk, úgyhogy ő sem lesz ott a keretben. Kingsley Coman visszatérésére a válogatott szünet után számítunk. Leroy Sané játszhat holnap. Magas a tűréshatára, ha fájdalomról van szó, szóval esélyes lehet a kezdésre is.

A lábsérüléséről: Eltört a nagy lábujjam. Nem tudom, mennyi ideig tart a felépülésem, mindenesetre napról napra egyre jobban érzem magam. Ha az oldalvonalhoz közel szeretnék lenni, megint szükségem lesz a dobozomra. Igyekszem megoldást találni, hogy ne kelljen rögzítőt viselnem. Egyébként korábban sok meccsen irányítottam a padról. A Lazio ellen is jól ment.

A bajnoki versenyfutásról: A feladás és az elszántság között van egy átmeneti terület, amit valóságnak hívnak. Jelenleg elég nagy a különbség a két csapat között. Ez a realitás. Nekünk stabilabb teljesítményt kell nyújtanunk. A győzelmet győzelemnek, azt pedig egy újabb győzelemnek kell követnie. Már nem a mi kezünkben van a bajnokság sorsa. A Leverkusen már nem érzi, ahogy mögötte lihegünk. Ezért mi vagyunk a hibásak. De ez nem jelenti azt, hogy holnap nem kell beleadnunk mindent.

A BL-továbbjutás utáni új reményről: Remény az mindig van. Természetesen egy ilyen eredmény segítően hathat. Bátorsággal és magabiztossággal tölthet el minket. A Bayern mezében mindig a teljesítmény a legfontosabb. Jó a légkör a csapaton belül. Elértük a negyeddöntőt, ami a minimális célunk volt.

A hátvédsor két széléről: Raphaël Guerreiro mellett szól, hogy végigfocizta az előző pár találkozót és mindegyiken remekelt. Neki, illetve a már készen álló és kétszer csereként beálló Alphonso Daviesnek is megvan a kvalitása ahhoz, hogy kezdjen. Nagyon jó hatással lehet ránk egy ilyen posztért folyó versenyhelyzet.Image

„Nincs értelme változtatni a védőnégyesünkön.”

Arról, hogy ki helyettesíti az eltiltott Aleksandar Pavlovićot: Nincs értelme változtatni a védőnégyesünkön. Konrad Laimer opció, hiszen játszott már a középpályán. De még nem hoztuk meg a végső döntést. Joshua Kimmich jól nyomta a védelem jobb oldalán a Lazio és a Lipcse ellen is, erre szerintem építhetünk. A Freiburggal szemben egy kicsit nehezebb dolga volt. Remélem azzal, hogy jobbhátvédet játszik, felszabadultabban tud focizni.

Pavlovićról: Az első közös edzésünk óta mosolygós. A pályán mutatott képességei mellett azt is látjuk, mennyire nagyszerű srác valójában. Látni lehet a gyermeki játékosságot a fociján. Magabiztos, kedves és top csapattárs, aki minden nap feltüzeli a többieket és akinek nagyon örülsz, ha ott van melletted. Le a kalappal előtte, minden sorozatban ugyanazzal a mentalitással lép pályára.

Az új szerepkörben játszó Leon Goretzkáról: Jól játszik. A védelem előtt állva segít a támadásépítések megkezdésében. Nagyon magas szinten végzi a dolgát. A Lazio ellen fontos szereplő volt. A Mainz valószínűleg öt védővel fog játszani. Megpróbálnak majd a mi tükörképünkként játszani.

Serge Gnabryról: Hihetetlenül fontos játékos volt az előző szezon végén és a mostani idényt is jól kezdte. Ha keretben van, lényeges faktor lehet. Nincs értelme már most nyomás alá helyezni, szüksége van egy kis időre. A Lazio ellen azért tettük be, mert meg akartuk jutalmazni azért a kemény munkáért, amit a rehabilitációja során végzett.

Bryan Zaragozáról: Először is az a legfontosabb, hogy nem ismeri az angolt és a németet, ami nálunk alapvető dolog. Azért hoztuk előre ezt az átigazolást, hogy egy kis időt nyerjünk, mert nem tudtuk, hogy Kingsley és Serge mikor fog visszatérni. Mostanra tudom, hogy ez egy hatalmas lépés volt neki. Ezt most is érezzük. Látszik, hogy minőségi labdarúgó, ugyanakkor az is, hogy nyelvi szinten még nem illeszkedett be. Ezért adunk neki időt.

„Nincs értelme változtatni” | Sajtótájékoztató: Bayern-Mainz
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Tovább és tovább | Beharangozó: Bayern-Mainz

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top