Interjúk és nyilatkozatok

Lewandowski a 41 gólról: Nem rekordként, inkább tényként tekintek ráEgykori klasszis csatárunk, Robert Lewandowski a lengyel Meczyki sportlapnak beszélt a 41 gólos bajnoki rekordjáról.

A 2020/21-es szezon katartikus véget ért a Bayern München számára. Robert Lewandowski az Augsburg elleni utolsó bajnoki hajrájában 40 gólnál járt – ugyanannyinál, mint az addig egy idényen belül legtöbbször betaláló klublegenda, Gerd Müller. Mindezt úgy, hogy tavasszal több meccset is ki kellett hagynia egy válogatott szünetben elszenvedett sérülés miatt.

Honfitársa, Rafał Gikiewicz gyakorlatilag minden próbálkozását védte a 90 perc során. A többiek addigra már összerugdostak egy 4-2-es vezetést, majd jött az emlékezetes pillanat: Lewy a 90. percben értékesített egy kapu közelében kipattanó labdát, majd mezét felhúzva tisztelgett a Bombázó előtt.Lewandowski jövőjéről és Mbappéról is beszélt | Goal.com Magyarország

A Barcában eddig 52-szer talált be.

Azóta már a Barcelonát erősíti a center. Közel 100 mérkőzésen szerepelt már katalán mezben, de továbbra is ott van a szívében a Bayern München. A napokban Tomasz Włodarczyk, a Meczyki lap újságírója kérdezte arról, mit gondol Harry Kane remek góllövő formájáról és arról, hogy az angol jó úton halad a 41 gólos álomhatár felé. Włodarczyk első kérdése az volt, hogy a játékos aggódik-e a rekorddöntés miatt.

„Egy kicsit máshogy fogalmaznék. Azt szoktam figyelni, mennyi gólt szerez meccsenként Harry és milyenek számai hétről hétre. Pont emiatt emlékeztem vissza arra, hogy annak idején 29 mérkőzésen lőttem 41 találatot. Én ennek az értékét nézem. Mindig látom Harry góljait és hogy mennyinél jár, aztán megnézem a saját statisztikáimat. 29 bajnokit játszva döntöttem meg a rekordot, amire nagyon büszke vagyok. Szóval a lényeg az, hogy én inkább úgy tekintek erre, mint egy tényre, mintsem úgy, mint egy megdöntendő rekordra. Még nincs vége a szezonnak. Nem lesz könnyű feladata Harrynek, ugyanakkor ő tényleg igazi gólvágó.” – fogalmazott Lewy.Record breaker Harry Kane leads FC Bayern in goal frenzy against Mainz 05

A Mainz ellen triplázott a Hurrikán.

Mióta Münchenbe igazolt, Kane rengetegszer kapta meg azt a kérdést, hogy mit gondol a rekordról. Sosem nyilatkozott konkrétan, inkább többször is úgy fogalmazott, hogy anno nagyszerű dolgot vitt véghez Lewandowski és ha esetleg összejönne neki is a 41 strigula, nagyon büszke lenne magára. Ő az eddigi 25 ligameccsen 30-szor talált be, amit azt jelenti, hogy a hátralévő 9 fordulóban 11-szer kell megrezgetnie a hálót, hogy beállítsa a rekordot.

„Nem tudom, hogy megdönti-e majd. Nehéz megmondani, főleg nekem. Tapasztalatból mondom, hogy nem könnyű feladat. 9 meccse van rá. A Bayern rengeteg gólt szerez. Az ilyen sokgólos találkozók, mint mostaniak, jól jönnek egy csatár életében. Ha egészséges marad, biztosan elérhető távolságban lesz a rekordig, hiszen a Bayernnek remekül megy a gólszerzés mostanság.” – mondta a lengyel arra a kérdésre, szerinte Kane átadja-e a múltnak a csúcsot.

Lewy tavaly októberben is nyilatkozott Kane-ről!

Lewandowski: Drukkolok Harry Kane-nek

Lewandowski a 41 gólról: Nem rekordként, inkább tényként tekintek rá
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top