Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: Nem szabad hagyni, hogy a csapatkapitányi karszalag befolyásolja az embert

Joshua Kimmich a TZ lapnak adott interjút a vezér szó minden értelmezéséről.

29 esztendős középpályásunk mostanság nem is középpályásként szerepel a pályán, hanem régiúj szerepkörben focizva visszatért a jobbhátvéd posztra. Az előző három mérkőzésen két gólpasszt szerzett és kitűnően focizott a hátvédsor szélén.

Habár ez a nem várt helyzet a szóban forgó pozíció ismerete és klasszis képességei miatt kicsit könnyebben megoldható, az ilyen edzői döntéseket tudni kell elviselni. Ez a tulajdonság is a vezéregyéniségek ismérve. Joshua a csapat harmadik számú kapitánya Manuel Neuer és Thomas Müller mögött, de amint alább fogalmazott, nem a karszalag teszi vezérré az embert…A focin belüli vezérszerepről: Elsősorban minden a játékos saját teljesítményéről szól, hiszen azzal lehet vezérré válni és csakis azzal lehet tiszteletet kivívni. Emellett fontos, hogy a teljes összképpel is tisztában legyünk. Itt arra gondolok, hogy miként viszonyulunk a csapattársainkhoz a pályán és azon kívül. Illetve lényeges még, hogy külön a klub szolgálatába álljunk. Plusz elkötelezettségekre van szükség. Személyiségtől is függ, valamint attól, hogy képes vagy-e nem csak magadra koncentrálni, hanem a lehető legjobban segíteni a csapatot és akarsz-e bonyolultabb témákkal is foglalkozni.

A saját módszereiről: Amellett, hogy saját magamra is fókuszálok, mindig próbálok pozitív hatással lenni a bizonyos meccsszituációkra. Ezt el lehet érni bátorítással, de hangos követeléssel is. Sokat tud segíteni, ha képes vagy pontosan felmérni a saját társaidat és a karakterüket, hiszen így tudod megállapítani, hogyan viszonyulhatsz hozzájuk. Hiszen ha a dolgok nem mennek, mint például a rossz eredmények esetén, közbe tudsz lépni. Ha minden rendben alakul, akkor pedig nyilván hagyni lehet a dolgokat, hadd ússzanak az árral. Sok mindent kell a megérzésre bízni, például akkor, ha valaki helytelenül cselekszik vagy bizonytalan.

Az a legjobb a csapatsportokban, hogy hatással lehetsz a történésekre, támogathatod a csapattársaidat és megmutathatod, hogy együtt mindenre képesek vagytok.Revealed: Man City's plan to sign Bayern Munich star Joshua Kimmich amid Man Utd and Liverpool interest in Harry Kane's team-mate | Goal.com

A csapatkapitányi karszalagról: A külvilág számára ez egy nagyon erős szimbólum, legyen szó klubcsapatról vagy válogatottról. Nagy megtiszteltetés viselni, éppen ezért egyszerre szól tisztelésről, alázatról és felelősségről. Viszont nem szabad hagyni, hogy maga a szalag befolyásolja a cselekedeteidet. Ha rajtad van, ha nincs, magadat kell adnod. Az érzéseidre és a tudatodra kell hagyatkoznod. Ami minden labdarúgóban megvan, az az alapvető önbizalomérzék, illetve a saját képességekben való hit. Utóbbi mindenekfelett áll. És a motiváció is ebből fakad – mindenki imádja a nyerni akarást, de még nagyobb a késztetés arra, hogy semmiféle körülmények között ne veszítsünk.

Jo a Mainz és Darmstadt ellen adott egy-egy assisztjával már nyolc gólpassznál jár a szezonban. Már csak négyre van a bűvös 100-as számtól a Bayern München mezében. Ha a válogatott szünet után is úgy folytatja a játékot, mint az elmúlt hetekben, kulcsfaktor lehet a bajorok Bajnokok Ligája-kalandja során, illetve a Bundesliga-idény hátralévő részében.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top