Interjúk és nyilatkozatok

Uli Hoeneß: Őrültség lenne minden évben a triplázásról beszélni

A Bayern München tiszteletbeli elnöke a ran lapnak adott rövid interjút.

Annak idején Harry Kane leigazolása előtt is Uli Hoeneß volt az, aki megtörte a jeget és először jelentette ki világosan, hogy a Bayern érdeklődik az angol csatár játékjogáért, most pedig az edzőkérdés közepette tett hasonlót Xabi Alonsóval kapcsolatban. Uli papa gondolatait a Bundesliga idei legjobb csapatairól, a Bajnokok Ligájáról és unokaöccséről ebben a cikkben olvashatjátok el!FC Bayern: Hoeneß bestätigt Interesse an Xabi Alonso

Xabi Alonsóról: Bizonyította, hogy nagy csapatokat is tud irányítani. A Bayern is dolgozik a leigazolásán, de ez nehéz lesz, mert a Liverpool, a Real Madrid és persze a Leverkusen és magáénak szeretné őt. Nincs igazán olyan edző a piacon, aki elérhető és illik a Bayernhez. Helyette olyan trénerek vannak csak, akik valahol máshol halmoznak sikert sikerre. Nem olyan könnyű őket rávenni, hogy aláírjanak a Bayernnél.

Sebastian Hoeneßről: Szerintem most hátrányként éli meg, hogy Hoeneß a vezetékneve. Mert ha nem így hívnák, de hasonló eredményeket érne el, akkor talán egy kicsit keményebben hajtanánk érte. Olyan teljesítményre képes idén, amire sohasem gondoltam. Azt mindig is tudtam, hogy jó edző. Ezt a tartalékcsapatunknál is megmutatta. Hoffenheimben is jól működtek vele a dolgok. Fiatalon, viszonylag olcsón összerakott csapattal játszat remek futballt. Ez lenyűgöző.

A Leverkusenről és a Stuttgartról: Tisztelem azokat a klubokat, amelyek jól működnek. Be kell ismernünk, hogy ennél a két egyesületnél kiváló munka folyik és a csapatuk időnként szebb focit játszik, mint a miénk. De ebből erőt kell merítenünk. Ha nem leszünk bajnokok ebben a szezonban, vajon mennyire lelkesen kezdik meg az új szezont a fiaink? Bizonyítani akarnak majd.BR24 Sport: Hoeneß-Plan beim FC Bayern: Mit Eberl "das Maß aller Dinge" sein | sportschau.de

A bajnoki versenyfutásról: Ha nem lennénk német bajnokok, de közben bejutnánk a Bajnokok Ligája döntőjébe, az lenne a legjobb. Ha pontosan egy év múlva ilyenkor egy újabb BL-címmel a vitrinben visszatekintenénk, büszke lennék, hogy egy ilyen nehéz szezonban is sikerült győzelmet aratnunk. Most az a célunk, hogy megvédjük a második helyünket a bajnokságban és az Arsenal elleni párharcra fókuszáljunk.

A csapat formájáról: Karácsony óta több mérkőzésen is gyengén futballoztunk. Leverkusenben helyzetünk sem volt 90 percen keresztül. Ezek olyan tények, amikhez én nem vagyok hozzászokva a Bayern esetében. Egyértelmű, hogy nem jó jel, hogy ilyen gyakran váltunk edzőt, hiszen ez nem jelent folytonosságot. Nagy nyomás hatására előfordul a vezetőkkel, hogy nem hoznak igazán bölcs döntéseket.

A Bayern igazi céljairól: Őrültség lenne minden évben a triplázásról beszélni. Ha mi nem minden szezonnak úgy vágnánk neki, hogy az a célunk, hogy mindhárom sorozatot megnyerjük, az emberek azt gondolnák, hogy megbolondultunk. De akik ezt elvárják, azok is őrültek. Ha 10-20 évente összejön a triplázás, akkor királyoknak hívhatjuk magunkat. Nem szabad hagyni, hogy leminősítsenek minket, ha nem jön össze a bajnoki cím.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top