Bajnokok Ligája

„Végül is, ez csak foci” | Arsenal-BayernAz Arsenal elleni negyeddöntő-odavágó előtt Thomas Tuchel és Leroy Sané tartott sajtótájékoztatót.

A Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közt előbb az Arsenal fogadja a Bayern Münchent, majd fordítva. Kedd este 9-kor az Emirates Stadionban játsszák az odavágót. A találkozó előtti estén a vezetőedző és egyik támadója tartott PK-t a londoni sajtóteremben. Kis késéssel, hiszen a klub busza elakadt a londoni forgalomban.

Tuchel nyilatkozott a kritikákról és az Arsenal nagyszerű formájáról, Sané pedig érintette a saját erőnlétét, illetve egykori másodedzőjéről Mikel Artetáról is külön beszélt. Mutatjuk, mi hangzott el az eseményen!Image

Thomas Tuchel

Az ellenfélről: Az Arsenal a Premier League legjobb csapata, minden statisztika ezt támasztja alá. Fantasztikus formában játszanak. Igazi csapatot alkotnak. Európa legjobb pontrúgói. Egy kicsit le vagyunk maradva hozzájuk képest. Az elmúlt két évben elképesztő szinten fociztak. Arteta alatt pedig megváltozott a csapat stílusa is. Le a kalappal előtte és azért, hogy kitartottak mellette. Most dominálják a világ legerősebb bajnokságát. Tudjuk a gyengeségeiket, meg akarjuk sebezni őket. Nekünk nagyobb a tapasztalatunk a BL-ben. És ez most nem a Premier League lesz, hanem a BL, ami teljesen más.

A szezonról: Még nincs vége, nem buktuk el. Viszont a bajnokságban és a kupában nyújtott teljesítményünkért abszolút megérdemeljük a kritikákat. De ez most a BL. Holnap esélyünk nyílik közelebb kerülni az elődöntőhöz. Az, hogy ennek milyen hatása lesz a szezonunkra, azt nem én döntöm el. A BL-ben nagyon magas szinten fociztunk eddig. Elértük az alapcélt, a negyeddöntőt. Innentől kezdve a szerencsén, a napi formán és akár egy-két bírói döntésen múlik minden. Be akarunk jutni az elődöntőbe. Ehhez két topteljesítmény kell.

A csapat formájáról: A bajnokságban nincs bennünk elég energia. Nem vagyunk elég konzisztensek. De most nem bajnoki következik. Mindent tényszerűen, őszintén kielemeztünk. Felkészítettük a csapatot a holnapi napra. Voltak már jobb időszakaink is, ez tény. Nem mennek egyszerűen a dolgok. Ha sikerül egy-két lépéssel feljebb lépnünk, akkor versenyképesek lehetünk.

A saját jövőjéről: Ragaszkodunk ahhoz a döntéshez, amit hoztunk. Egészen a legvégéig. Ez a legjobb opció. Mindig mindent beleadok azért a csapatért, amit edzek. Nem akarok más klubokról és az én nevemről olvasni. Végül is, ez csak foci. Én és a stábom vagyunk saját magunk legnagyobb kritikusai.

A Manchester City elleni tavalyi negyeddöntőről: Hasonló teljesítményre, de más szintű szenvedélyre és más eredményre számítok. Nagyon nehéz volt elfogadni azt a vereséget. Nem volt három gól a két csapat közt.

Kai Havertzről: Karrierem legfontosabb gólját lőtte annak idején. Kiváló srác. Nagyon oda kell rá figyelnünk.Image

Leroy Sané

A saját állapotáról: Az elmúlt napokban már sokkal jobban éreztem magam, mint korábban. Minden rendben ment az utolsó müncheni edzésen. A Heidenheim elleni mérkőzés előtt annyira nagy fájdalmat éreztem, hogy nem tudtam edzeni sem. Ezért döntöttem úgy, hogy kihagyom a meccset.

A heidenheimi vereségről: Azonnal átbeszéltük. Megtárgyaltuk, mit csináltunk jól és mit rosszul. Ennek ellenére nagyon frusztráltak vagyunk. Mindenkit zavar, hogy egyszerűen nem tudjuk a pályára vinni az igazi kvalitásunkat.

A holnapi meccsről: Nagyon várom. Szeretnénk új energiával pályára lépni, hiszen ez nem sikerült mostanság. 90 percen keresztül akarunk jól játszani, mindezt végig összpontosítva és sikeresen. Nyerni akarunk.

Az Arsenalnak remek csapata van, agresszív támadófocit játszanak, közben pedig hátul is kőkemények.

Harry Kane-ről: Remélhetőleg folytatja a remek formáját. Mindig sokat segít a góljaival. Különleges találkozóra készül. Nagyon szeretek vele játszani, hiszen okos labdarúgó, aki minden csapattársa játékát ismeri. Nagyszerű a kapcsolatunk.

Mikel Artetáról, akivel a Citynél együtt dolgozott: Nagyon jó kapcsolatot ápoltam vele. Sokat segített. Rengetegszer beszéltünk négyszemközt arról, hogy miként javíthatnék a teljesítményemen. Fejlődtem a tanácsainak köszönhetően, főleg a labdatartás terén. Hálás vagyok neki. Az ő tanácsaival is a fejemben fogok pályára lépni.

A jövőjéről: Sok mindentől függ. De nem gondolkodom rajta túl sokat. Szeretném, ha a Bajnokok Ligájában a végsőkig mennénk. Tárgyalunk a vezetőséggel, a következő hetekben pedig felgyorsulhatnak a beszélgetések.

„Végül is, ez csak foci” | Arsenal-Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Na, most akkor kina favorit? | Arsenal-Bayern

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top