Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka: Akkor vagyok a legerősebb, ha ismerem a gyengeségeimLeon Goretzka a Sport Illustrated lapnak adott interjút.

5 góljával és 7 gólpasszával pályafutása legeredményesebb szezonját produkálja 29 esztendős középpályásunk, aki a szezon eleji nehézségeit maga mögött hagyva az elmúlt hetekben meccsről meccsre csapata egyik legjobbjaként teljesít.

Talán kellett ehhez a sikeres időszakhoz az is, hogy Julian Nagelsmann kihagyja őt a német válogatott keretéből. Erről, illetve a futballistákat érintő egyéb lelki topikokról is szó esett Leon legutóbbi interjújában.„Egy teljes napot gondolkodtam rajta.”

Az elmaradt válogatott meghívóról: Elképesztően csalódott voltam, amikor megtudtam, hogy nem válogattak be, hiszen nem számítottam rá. Egy teljes napot gondolkodtam rajta. Utána pedig azon agyaltam, hogy miként javíthatnék a helyzeten. A legjobb módja ennek az, hogy klasszis teljesítményt nyújtok a pályán és jól viszem a pályára ezt az új, védekező szerepemet.

Az önkritika és önbizalom közti egyensúlyról: Ez a két dolog függ egymástól. Annak, ha az ember azt mondja magának, hogy ő a legjobb, semmi köze az önbizalomhoz.

Egy labdarúgó akkor a legerősebb, ha ismeri a gyengeségeit.

Arról, hogy mit csinál akkor, ha formán kívül érzi magát: Nem aszerint edzem, hogy milyen szituációkban vagyok hétről hétre. Hosszútávú edzésterveim vannak és természetesen a hibák kijavításával járó motiváció az, ami ilyenkor mindig hajt.Leon Goretzka: From Bochum via Schalke to FC Bayern

„A klubkarrierem során mindent megnyertem, amit meg lehet, mindezt egy olyan óriási klubbal, mint a Bayern München.”

A vezéregyéniségről: Nagyon magas elvárásoknak kell megfelelni, ez is a futballista egyik feladata. A foci világa nagyon gyorsan halad. Mindig csak annyira vagy jó, amennyire az utolsó meccseden voltál. A klubkarrierem során mindent megnyertem, amit meg lehet, mindezt egy olyan óriási klubbal, mint a Bayern München. Ugyanakkor ebben a szezonban megtapasztaltam, hogy milyen érzés, ha úgy kapsz kritikákat, ha közben a csapat egyik vezére vagy. Ezután érzi igazán az ember, hogy muszáj meccsnapról meccsnapra teljesítenie.

A negatív szurkolói véleményekről: Ezeket el kell fogadni. Mindenkinek megvan a saját véleménye. Persze jobb lenne, ha egy kicsit civilizáltabban zajlana le minden diskurzus. De sajnos nem ez a helyzet. Ennek a jelenségnek nem csak a focira van hatása. Bárkivel megtörténhet a közösségi médiában. Ez rendkívül lelombozó. El kell gondolkodnunk azon, hogy miként lehet szabályozni ezt. Szerencsére engem annyira nem zavarnak, de biztosan vannak olyan felhasználók, akiket sajnos igen.Leon Goretzka Bayern are learning from their mistakes after battering Union  Berlin - Bavarian Football Works

„De az a csapatsportok szépsége, hogy támogatni tudod a másikat.”

Arról, hogy mit remél, mi változzon a labdarúgás jövőjében: Nem hiszem, hogy az egyenes választ kéne adnom erre. Mindenesetre ha teljesen őszinte vagyok, akkor azt mondanám, hogy be kéne fejezni a labdarúgók nevén való klikkgyártást, mindezt a közösségi médiában és a sajtóban is.

A nyomásról és a csalódottságról: A nyomást pozitívan élem meg. Szeretem és talán segít is a munkámban. Amikor igazán számított, mindig képes voltam topteljesítményt nyújtani. Kedvelem azt az érzést, amikor a mérkőzések előtt kicsit izgatott vagyok. Ezért sem félek a nyomástól. A csalódás pedig a sport része. Hamar megtanulja az ember, főleg a focisták. A meccsek elvesztésének oka már az edzéseken elkezdődik. De az a csapatsportok szépsége, hogy támogatni tudod a másikat. Mint ebben a szezonban a Bayernnél. Nem voltunk annyira sikeresek, mint ahhoz hozzászoktunk. Ezekből a tapasztalatokból viszont tanulni lehet.

Goretzka: Akkor vagyok a legerősebb, ha ismerem a gyengeségeim
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top