Kategóriák BeharangozóBundesliga

Idegenben gyakorolhatunk Madridra | Stuttgart-Bayern

A Bundesliga 32. fordulójában a Stuttgart otthonába utazik a Bayern München.

Három játékhétvége van hátra a német első osztály küzdelmeiből. Egyelőre egy kiesőnk van, a tabella alsó felében még óriási a harc a bennmaradásért, elől viszont a dolgok érdemi része eldőlt. A bajnok kiléte már rég köztudott és megvan az öt Bajnokok Ligájában induló együttes is.

A bajnoki szezon utolsó klasszikus mérkőzésén a mindenkori rekordnak számító 160. alkalommal csap össze a Bayern és Stuttgart. Öt pont választja el a két együttest. A találkozót szombaton 15 óra 30 perctől rendezik a MHP Arenában. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Olvassátok el a sajtótájékoztatót is!



Helyzetjelentés

Hat mérkőzés óta veretlen Thomas Tuchel együttese. Ezeken a meccseken sokkal több volt a pozitívum, mint a negatívum, még ha a Real Madrid elleni visszavágó után némi hiányérzettel is bújhattunk be az ágyba.

Nem kell sokat aludni a visszavágóig, amit május 8-án rendeznek. A vezetőedző elmondta, hogy a tervek szerint Matthijs de Ligt és Jamal Musiala is bevethető lesz addigra, de mindkettőjüknek ki kell hagynia a stuttgarti kiruccanást. Leroy Sanénak viszont nem, ő vagy csereként játszhat, vagy nagyjából egy órát kaphat kezdőként.

Merthogy Tuchel azt is kijelentette, hogy lesz rotálás és olyanoknak is ad lehetőséget, akik nincsenek lendületben. A keveset játszó támadók, Mathys Tel, Eric Maxim Choupo-Moting és Bryan Zaragoza számára ez remek hír, de a szülinapos Aleksandar Pavlović is örülhet.

Mivel Dayot Upamecano sem 100%-os, ezért szinte biztosan Kim Mindzse és Eric Dier kettőse kezd a védelemben. Az, hogy a többi posztot hogyan tölti fel a keret, egyelőre elég homályos. Harry Kane viszont fixen startol majd és egy utolsó hajrát kezdhet meg a 41 gólos ligarekord becserkészésére. 35-nél jár most.



Az előző fordulóban a Kusen ellen kapott utolsó pillanatos egyenlítő gólt a VfB.

Az ellenfél

De nem csak a Bayernnek van szédületesen termelő csatára: a góllövőlista második és negyedik helyén áll Serhou Guirassy és Deniz Undav 25 és 18 találattal. A mali center az előző két találkozóján ugyan nem lőtt gólt, de előtte sorozatban hat bajnokin zörgette meg a hálót, a már német válogatottban is bemutatkozott Undav pedig az előző három bajnokiján egyaránt betalált.

Stabilitás – ez jellemzi a mögöttük felálló csapatot: Chris Führich játéka annyira remek, hogy a Bayern érdeklődését is felkeltette és ott van a középpályán a Kisbayernnel harmadosztályú bajnoki címet nyerő Angelo Stiller is. Ő a liga egyik legjobban passzoló játékosa. A védelem német válogatott labdarúgói közül viszont csak Waldemar Anton léphet pályára, mert Maxi Mittelstädt és Josha Vagnoman is kihagyja a meccset.

És van még két komoly müncheni kapoccsal rendelkező főszereplő: Alexander Nübel és az edző, Sebastian Hoeneß, aki a napokban is tisztázta, hogy nem tervez a Bayern edzője lenni és nem véletlenül hosszabbított 2027-ig a Stuttgarttal.

A svábok mindössze kétszer nyertek az előző öt ligamérkőzésükön és így öt pont lemaradásban vannak a második helyezett Bayern mögött. Viszont tuti, hogy a 2009/10-es idény óta először ott lesznek a BL-ben.



Ketten biztosan kezdenek hármójuk közül.

Hol lehet nézni?

A meccset az Arena4 közvetíti élőben Magyarországon.

Hiányzók

Stuttgart: Millot (eltiltott), Mittelstädt (eltiltott), Nartey (térdsérülés), Vagnoman (lábfejsérülés) és Zagadou (térdsérülés)

Bayern: Coman (combsérülés), Musiala (elővigyázatosság), de Ligt (térdsérülés), Boey (combsérülés), Sarr (térdsérülés) és Buchmann (combsérülés), illetve kérdéses Upamecano (bokasérülés)

Előzetes kezdőcsapatok

Stuttgart: Nübel – Itó, Rouault, Stergiou, Anton – Führich, Stiller, Karazor, Leweling – Guirassy, Undav

Bayern: Neuer – Davies, Kim, Dier, Kimmich – Goretzka, Pavlović – Tel, Choupo-Moting, Gnabry – Kane

Tipp

A téli mérkőzést 3-0-ra nyertük. Most is ez lesz a végeredmény.

Horváth Balázs

22 éves. Bayern-szurkoló.

Leave a Comment

Friss posztok

Búcsú | Hoffenheim-Bayern

A Bundesliga 34. fordulójában a Hoffenheim fogadja a Bayern Münchent. (tovább…)

16 óra ago

„Nem tudtunk megegyezni” | Hoffenheim-Bayern

A szezon utolsó mérkőzése előtt Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót. (tovább…)

22 óra ago

Hivatalos: Zvonarek, Aséko Nkili és Aznou is profi lett

A Bayern München három tehetségével is profi szerződést írt alá. (tovább…)

3 nap ago

Itt a Bayern teljes edzősagája…

Összeszedtük nektek az edzőkérdés alakulásának legfontosabb állomásait Thomas Tuchel nyári menesztésének február 21-i bejelentése óta...…

4 nap ago

„Imádom a focit” | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Wolfsburg elleni 2-0-ás siker után a vezetőedző és két játékosa nyilatkozott. (tovább…)

5 nap ago

Simán legyőztük a Farkasokat | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Bayern München utolsó hazai mérkőzésén a Wolfsburg csapata látogatott az Allianz Arenába. (tovább…)

6 nap ago