Musiala: Hallgatag vagyok, de…

Jamal Musiala a spanyol Marcának adott interjút.

„Egyedi stílusa van, nincs hozzá hasonló játékos, aki így cselez a középső területekben. Nagyon kevesen képesek arra, amire ő, ha vannak egyáltalán olyanok. Úgy hagyja maga mögött az embereket, mint annak idején Diego Maradona.” – nyilatkozta Jamie Carragher, a Liverpool történetének egyik legendája, aki mostanában televíziós szakértőként dolgozik.

Nem véletlen a dicséret, Bambi nagyszerűen focizott a Real Madrid elleni első mérkőzésen, most pedig arra készül, hogy egy kis pihenő után a Santiago Bernabéu Stadionban harcolja ki a döntőbe jutást a Bayern München csapatával. A Marcának viszont nem erről, hanem a jövőjéről, példaképeiről és a német válogatottról nyilatkozott.



A Real ellen remekül cselezett.

Arról, hogy hol látja magát öt év múlva: Ennyire nem tervezek előre. Mindig is az volt az egyik erősségem, hogy csakis a jelenre koncentrálok. A foci az itt és most sportja, az egyetlen jövőre szóló kihívás pedig az, hogy napról napra jobb és jobb legyek. Éppen ezért remélem, öt év múlva jobb labdarúgó leszek. Az azt jelentené, hogy keményen dolgoztam. És persze annak is örülnék, hogyha nyernék néhány trófeát. Azért focizom, hogy meccsről meccsre jobbá váljak és minden lehetséges címet megnyerjek a klubcsapatommal és a válogatottal.

Arról, hogy gyermekként ki volt a kedvence: Ez nem kérdés, Lionel Messi és Ronaldinho. Több tucat videót és klipet néztem róluk. Volt egy francia válogatott Zinedine Zidane-mezem is kiskoromban, 10-es számmal.

Arról, hogy Messi-e az egyedüli példaképe: Igen. Nagyra tartom őt és mindig lenyűgözött a játéka. Az ő és Neymar játékán nőttem fel. Ők voltak a kedvenceim, mert szórakoztatóan fociztak és élvezték a játékot. Mindig leültem megnézni, ahogy Leo gólokat lőtt, Neymar pedig szépen cselezett. Aztán kiszaladtam az udvarra és megpróbáltam utánozni őket. Mindig is nagy rajongójuk voltam.



Hallgatag, de azért jelzi a társainak, hogy mit akar.

Arról, hogy a jelleme is hasonló a Messiéhez: Kimért vagyok. Nem szeretek sokat beszélni vagy sok interjút adni. A pályán arra törekszem, hogy a lehető legtöbbször legyen nálam a labda. Így érzem jól magam. Nyitott vagyok és az elmúlt években még inkább az lettem. Időnként lehet, hogy hallgatag vagyok, de a csapattársaimnak pontosan elmondom, hogy mit szeretnék a pályán.

Arról, hogy rendezett-e az élete: Igen, egy nagyszerű csapat segít nekem. Minden különböző téren támogat valaki, ezáltal könnyebbé téve az életemet. Ez főleg ilyen fiatalon nagyon fontos, mert így csakis a futballra tudok koncentrálni és nem kell máson gondolkodnom.

Arról, hogy Erling Haaland és Kylian Mbappé mellett ő a Nike egyik arca: Hatalmas megtiszteltetés, hogy ennek a mágikus háromszögnek az egyik csúcsa lehetek, emellett a két sztár mellett. Azt a Tiempo cipőt viselem, amit annak idején Ronaldinho is. Ez a csuka a labdakezelést és a cselezést emeli ki, de az új Tiempo a remek technikával rendelkező támadók szimbóluma is lett. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Nike triumvirátusába tartozom.



10-esben.

Arról, hogy mi a kedvenc posztja: Egyértelműen a támadó középpálya vagy a bal szél. Ott érzem jól magam. 10-es poszton jobban átlátom a meccset, illetve nagyon szeretem még, ha lefordulás után egyből a kapuval szemben vagyok. De játszottam már más középpályás pozíciókban és a jobb oldalon is.

A lényeg az, hogy minden szerepkörből lehet tanulni.

Az Európa-bajnokságról: Lehetséges a győzelem is. Azzal a minőséggel, ami a válogatottunkban megvan, nagyot álmodhatunk. Ugyanakkor kizárólag lépésről lépésre szabad hozzáállnunk a tornához és jó hangulatba kell kerülnünk. Több olyan együttes van, ami magasabb szintet képvisel, mint mi. Franciaország mindig nagy favorit. De ott van Anglia is. Aztán Spanyolország. Nektek, spanyoloknak nagyszerű focistáitok vannak! És mindig van egy-két nemzet, ami meglepetést okoz. Minden ország számára nagy lehetőség ez a torna.

Horváth Balázs

22 éves. Bayern-szurkoló.

Leave a Comment

Friss posztok

Vereséggel ért véget a Tuchel-éra | Hoffenheim 4-2 Bayern

A Bundesliga utolsó, 34. fordulójában a Hoffenheim fogadta a Bayern Münchent. (tovább…)

2 óra ago

Búcsú | Hoffenheim-Bayern

A Bundesliga 34. fordulójában a Hoffenheim fogadja a Bayern Münchent. (tovább…)

1 nap ago

„Nem tudtunk megegyezni” | Hoffenheim-Bayern

A szezon utolsó mérkőzése előtt Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót. (tovább…)

1 nap ago

Hivatalos: Zvonarek, Aséko Nkili és Aznou is profi lett

A Bayern München három tehetségével is profi szerződést írt alá. (tovább…)

3 nap ago

Itt a Bayern teljes edzősagája…

Összeszedtük nektek az edzőkérdés alakulásának legfontosabb állomásait Thomas Tuchel nyári menesztésének február 21-i bejelentése óta...…

5 nap ago

„Imádom a focit” | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Wolfsburg elleni 2-0-ás siker után a vezetőedző és két játékosa nyilatkozott. (tovább…)

5 nap ago