Akadémia

Hivatalos: Zvonarek, Aséko Nkili és Aznou is profi lettA Bayern München három tehetségével is profi szerződést írt alá.

Három új játékossal bővült a felnőttcsapat! Méghozzá három olyannal, akik a Bayern Campuson nevelkedtek! Lovro Zvonarek és Adam Aznou 2027-ig, Noël Aséko Nkili pedig 2026-ig írt alá. Jochen Sauer, a Campus igazgatója úgy nyugtázta a bejelentést, hogy elmondta, „reméli, hogy mindhárman nyomot fognak hagyni hosszútávon a Bayern profi csapatán”.

„Mindhárman fiatal labdarúgók, óriási potenciállal. Az, hogy most három játékossal is alá tudtunk írni, sokat elmond a Bayern Campuson folyó munkáról. Fontos része a Bayern hitvallásának, hogy segítsen a fiatal focisták fejlődésében. A klubfilozófia szerint a lehető legnagyobb bizonyítási lehetőséget akarjuk megadni nekik. Folyamatosan támogatni fogjuk őket a következő lépéseik során.” – nyilatkozta Christoph Freund, a fiatalokkal foglalkozó sportigazgatónk.A széleken Max Eberl, Christoph Freund és Jochen Sauer.

A 19 éves horvát korosztályos válogatott Zvonarek vasárnap szerezte meg az első gólját a Bayernben, mindezt a negyedik mérkőzésén a nagyok közt. A Kisbayern meghatározó játékosa volt a szezonban, 22 meccsen 8-szor talált be. Támadó középpályás, de a széleken is bevethető. 2022-ben érkezett Münchenbe.

Adam Aznou is tavalyelőtt írt alá. Spanyol és marokkói útlevele is van, gyermekéveit pedig a Barcelona akadémiáján töltötte. Mondjuk még mindig gyerek, hiszen mindössze 17 éves. Az U19-es csapat meghatározó tagja, a profi debütálásra még várnia kell. Balszélső és balhátvéd posztokon focizik.

Noël Aséko szintén 2022-ben igazolt át a Hertha Berlin utánpótlásából. A januári, Basel elleni barátságos mérkőzésen gólt szerzett, de tétmérkőzésen még nem mutatkozott be. Novemberben lesz 19 éves. Ebben a szezonban sérüléssel bajlódott, de ha 100%-os, nagyon dinamikus középpályásként tud mozogni.

Sok sikert kívánunk nekik!

Hivatalos: Zvonarek, Aséko Nkili és Aznou is profi lett
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top