Egyéb

Melyik volt a szezon legszebb gólja? Tiétek a döntés!Idén is kiosztjuk a képzeletbeli díjakat! A negyedik napon a szezon gólját keressük! 10 jelöltünk van!

Keddtől szombatig minden nap egy-egy kategóriában szavazhattok, mindegyik esetében egy teljes hétig, így jövő héten kiderül, melyik volt a 2023/24-es idény legjobb meccse, legszebb gólja, ki volt a legjobban teljesítő igazolás, fiatal labdarúgó, valamint a legjobb játékos!

2022-ben Robert Lewandowski akrobatikus gólját választottátok meg a díj elnyerésére (42% és 100 szavazat), tavaly pedig Jamal Musiala Köln elleni utolsó pillanatos, bajnoki címet érő átlövését (43% és 244 szavazat). Idén különdíjat adtunk Frans Krätzignek, aki a felkészülés során lőtt egy óriási bombagólt a Liverpoolnak, de az alábbi találatok listázása során csakis a tétmérkőzéseken rúgottakat vettük figyelembe. Ki lesz tehát a győztes?

Ha még nem tettétek meg, szavazzatok a szezon legjobb fiataljára is!

Ki a Bayern legjobb fiatalja? Szavazás!Joshua Kimmich továbbjutást érő fejese az Arsenal ellen

A Bayern óriásit védőteljesítményt mutatott be a 2-2-vel záruló londoni odavágó után. Münchenben 62 perc után Leroy Sané ment el a jobb oldalon, beadása viszont csak a másik szélen játszó (és ott kiválóan teljesítő) Raphaël Guerreirónak volt jó. A portugál azonban olyan pontosan találta meg középen Joshua Kimmichet, mint amilyen pontosan a mérnökök terveznek épületeket.

Harry Kane félpályás emelése a Darmstadt ellen

Ez a meccs az elmúlt évek egyik legfurcsábbja volt, hiszen a bíró három piros lapot mutatott fel, majd a szünet után 37 perc alatt 8 gólt rúgott a rekordbajnok. Harry Kane aznap triplázott és a második gólja sikerült a legemlékezetesebbre. Thomas Müller átadása után a kezdőkörből vette észre, hogy Marcel Schuhen kapus kinn áll a kapujából és megpróbálta a lehetetlent. Sikerült.

Harry Kane lefordulós találata a Heidenheim ellen

Ilyen egy igazi csatármegmozdulás! Ismét Leroy Sanétól indult az offenzíva, a szélső középre adására viszont egyszerre ketten érkeztek. Miután Thomas Müller és Harry Kane pillanatok alatt eldöntötték, hogy ki lőjön, az angol egy-két szép érintéssel helyet csinált magának és bivalyerős lövésével nagyszerűen elhelyezte a labdát a kapufa mellett, megverve Kevin Müller kapust.

Raphaël Guerreiro tekerése a Köln ellen

Végeredményben sima volt a kölniek elleni szezonvégi összecsapás, de mint sokszor az idényben, csak egy óra után jött az igazi áttörés. Nagy taps jár Thomas Tuchel asszisztensének, Anthony Barrynek, akitől valószínűleg származott ez az ötlet. Joshua Kimmich végezte el a szögletet, Raphaël Guerreiro szépen vette át azt és ballal hatalmas gólt varázsolt Marvin Schwäbe hálójába.

Alphonso Davies rakétája a Real Madrid ellen

Nagyon szomorú véget ért a gigarangadó, de a 68. percben a világ összes Bayern-drukkere akkorát ordított, hogy csak na! Alphonso Davies hetek óta mellőzött játékos volt, Madridban viszont (hol máshol) nagyot villant. A Real Madrid hosszú dominanciája után először indulhattunk meg egy kontrával, hősünk pedig Toni Rüdigert megverve remek találatot szerzett a gyengébbik lábával.

Serge Gnabry sarkalása a Mainz ellen

Korábban nem nagyon láttam ehhez hasonló mozdulatot futballpályán, de lehet, ez csak az én szegénységi bizonyítványom. Akárcsak a Darmstadt, a Mainz kapujába is nyolcat vágtunk, Serge szerezte a hatodikat. Sérülései miatt nem tudott emlékezetes szezont játszani a támadó, de Leon Goretzka felpassza után zseniálisan csapta be Robin Zentner hálóőrt. Mindezt négy perccel becserélése után.

Mathys Tel bombagólja a Freiburg ellen

Hatalmas gólok mérkőzése volt ez, a Freiburg is tett érte. Christian Günter kiváló kapásgólja után Mathys Tel elégelte meg, hogy hátrányban van szeretett csapata, úgyhogy a szöglet után kifejelt labdát klasszis mozdulattal lekészítette magának lövésre, próbálkozása pedig tökéletesre sikeredett. Noah Atubolu csak repült, de nem tudta hárítani a tizenhatos vonaláról érkező bombát.

Joshua Kimmich gyönyörű szépítése a Frankfurt ellen

A Saarbrücken elleni blama mellett a legcsúnyább szezonbeli vereséget szenvedtük el, amikor az Eintracht otthonába látogattunk. Dino Toppmöllerék megállíthatatlanok voltak, ötöt rúgtak a rekordbajnoknak, de legalább mi sem maradtunk találat nélkül. Leroy Sané gurította le a játékszert Joshua Kimmichnek, aki óriási gólt ragasztott a földbe gyökerezett lábakkal álló Kevin Trapp feje fölé.

Harry Kane átlövése a Wolfsburg ellen

Két héttel később a fentihez hasonló távoli góllal jelentkezett a házi gólkirály is. Ismét Thomas Müllertől kapta a legurítást, a box vonalán álló zöld falat és Koen Casteelst megverve pedig bemutatta, hogy nem csak a tizenhatosból és a kezdőkörből, hanem a kettő közti területről is világklasszis teljesítményre képes. Ez volt egyébként az utolsó gólunk 2023-ban.

Jamal Musiala szólógólja a Freiburg ellen

Nem Mathys Telé volt tehát az egyetlen gól, ami jelölést kapott erről a mérkőzésről. Jamal Musiala több nagy szólót is bemutatott idén, amik közül ez volt a legszebb és a legfontosabb. Még akkor is, ha utána egy újabb nagy góllal kiegyenlített a Freiburg. Bambi balról megindulva három játékost vert meg, majd laposan a kapufa mellé tüzelt, megszerezve a vezetést együttesének.Melyik volt a szezon legszebb gólja?

 • Harry Kane félpályás emelése a Darmstadt ellen (44%, 96 Votes)
 • Alphonso Davies rakétája a Real Madrid ellen (24%, 52 Votes)
 • Joshua Kimmich továbbjutást érő fejese az Arsenal ellen (12%, 26 Votes)
 • Serge Gnabry sarkalása a Mainz ellen (8%, 18 Votes)
 • Jamal Musiala szólógólja a Freiburg ellen (7%, 16 Votes)
 • Mathys Tel bombagólja a Freiburg ellen (2%, 4 Votes)
 • Harry Kane lefordulós találata a Heidenheim ellen (1%, 3 Votes)
 • Raphaël Guerreiro tekerése a Köln ellen (1%, 2 Votes)
 • Harry Kane átlövése a Wolfsburg ellen (1%, 2 Votes)
 • Joshua Kimmich gyönyörű szépítése a Frankfurt ellen (0%, 1 Votes)

Total Voters: 220

Betöltés ... Betöltés ...
Melyik volt a szezon legszebb gólja? Tiétek a döntés!
1 hozzászólás

1 hozzászólás

 1. Pingback: Ki volt a szezon legjobb Bayern-játékosa?

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top