Bundesliga

Előzetes: FSV Mainz – Bayern München

Az év utolsó mérkőzése következik.

mainzbayern

Természetesen a sorozatbeli 8. bajnoki győzelmére készülő FC Bayern számít a mérkőzés esélyesének. Kaspjer Hjulmand együttese a legutóbbi 12 bajnoki mérkőzésből mindösszesen egyszer tudta megszerezni a győzelmet jelentő három pontot. A Mainz számít az idei szezon eddigi döntetlenkirályának, eddig 9 találkozójukon született pontosztozkodás, egyik csapat sem ikszelt ennél több alkalommal.

A személyi problémákkal küzdő Pep Guardiola értelemszerűen ezt a mérkőzést is megakarja nyerni, hogy egy szép előnnyel kezdhesse csapatával a tavaszi szezont. „Nincs ok, amiért ne próbálnánk meg Mainzban is győzni. Ezt várom el a csapatomtól.” – mondta el a Bayern mestere a csütörtöki sajtótájékoztatón, aki eddigi 50 Bundesliga mérkőzésből 42-szer győzött és mindösszesen kétszer kapott ki csapatával. Az ellenfelet dícsérő szavak sem maradhattak el a katalán edzőtől: „Thomas Tuchel az elmúlt években klassz munkát végzett, ezt Kasper Hjulmand folytatja. Több játékrendszert is alkalmaznak, amelyhez azonnal alkalmazkodni fogunk a pályán.” Az eddigi 16 forduló alatt mindösszesen három ellentalálatot kapó Bayern jelenlegi előnye 11 pont a Kölnt fogadó Wolfsburggal szemben.





Közös múlt:

A két klub közös múltja összesen 16 mérkőzést számlál, ebből 11 alkalommal a Bayern München jött ki győztesen a párharcból. Két döntetlen mellett csak háromszor tudta legyőzni a rekordbajnokot a mainzi együttes. A 43:19-es gólarány a vendégek mellett szól.

A Mainz otthonában eddig 8-szor találkoztak a felek, 5 müncheni győzelem mellett 2 mainzi sikert és egy döntetlent jelenít meg a statisztika.

Tavaly a Coface arénában Schweinsteiger és Götze két kései góljával győzte le a Bayern a hazai együttest.

Kasper Hjulmand: Az esélyeink a nullával egyenlőek. A kevés esélyünk jelenti a motivációnkat. Egy győzelem szenzáció lenne, de nem lehetetlen. Fontos, hogy a Köln elleni meccset elfelejtsük és csak előre tekintsünk.

Hiányzók:

Mainzi résztől Zentner, Bungert, Baumgartlinger, Moritz és Nedelev hagyja ki a Bayern elleni találkozót, míg a bajorok oldaláról még több kimaradója lesz a péntek esti mérkőzésnek: Alonso, Benatia és Lewandowski mindannyian a Freiburg ellen szenvedtek kisebb sérülést, szerencsére nem történt komolyabb probléma. Sebastian Rode megbetegedett, így ő sem utazott a csapattal, csakúgy mint a sérült Starke, Badstuber, Alaba, Javi Martínez, Lahm és Thiago sem. Lucas Scholl viszont kerettag, tétmérkőzésen először léphet pályára a Bayern München profijai közt.

Érdekességek, statisztikák:

A két klub idei összevetése: Gólok | kapura lövések | lövésenkénti gól | bekapott gólok | futómennyiség | passzpontosság | labdabirtoklás | párharcok

  • Egy jelenlegi Bundesliga csapat ellen sincs olyan rossz mérlege a Mainznak, mint a Bayern ellen.
  • A Bayern a legutóbbi négy mérkőzést legalább két góllal nyerte meg a Mainz ellen (3-1, 3-0, 4-1, 2-0).
  • A Mainz a legutóbbi öt Bayern elleni hazai mérkőzéséből kettőt megnyert (2-1, 3-2).
  • Ja-Cheol Koo mind a hét Bundesliga és az egy DFB-kupameccsét is elveszítette a Bayern ellen (az Augsburg, a Wolfsburg és a Mainz játékosaként).
  • Robert Lewandowski soha nem szenvedett vereséget a Mainz ellen (7 győzelem, 1 döntetlen). A legutóbbi négy FSV elleni meccsén 6 gólt lőtt.
  • A Mainz összesen háromszor volt képes győzni a Bayern ellen, Niko Bungert ezeken a meccseken mindig a pályán tartózkodott. Az esti meccset sérülés miatt kihagyja.
  • Mario Götze négy alkalommal játszott Mainzban, mindegyiket megnyerte. Két gólt és két gólpassz fűződik a neve mellé.

Előzetes kezdőcsapatok a Bild szerint:

A mérkőzést péntek este 20:15-től élőben az Eurosport2 közvetíti.

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top