Interjúk és nyilatkozatok

Coutinho: Kiválóak a benyomásaim Niko Kovaccsal kapcsolatban | 3. rész



A 27 éves brazil középpályás Skynak adott interjújának harmadik részében az állapotáról, Kovacról, a posztjáról, Lewáról és Müllerről is nyilatkozott.

Egy kis edzéslemaradással jött Münchenbe. Már 100 százalékos?

Minden nap javulok, egy kicsi még hiányzik. Új ligába érkeztem, az edzések is mások. Fizikálisan nagy az elvárás. Szeretem ezt, mindennap keményen dolgozom. A válogatott meccsekkel is előrébb kerültem, a Selecao edzései is nagyon fárasztóak. Teljes koncentrációval tértem vissza és most egyszerűen csak focizni akarok.

Milyen benyomást tett Önre az edző, Niko Kovac?

Kiválóak a benyomásaim vele kapcsolatban. Nagyon keményen dolgozik és velem is nagyon őszinte. A pályán nagy hangsúlyt helyez az apró részletekre, ez rám is pozitív hatással van. Nagyon nyitott kapcsolatban van az összes játékossal, ezt is becsülöm benne. Ő olyasvalaki, akihez mindig fordulhat az ember. A legmagasabb szinten is képes különbséget jelenteni.

Sokat beszéltek a kedvenc pozíciójáról. Nyolcas, balszélső, tizes. Hol játszik a legszívesebben?

Egyszerűen csak ott akarok lenni a pályán, de tényleg. A célom egyszerű, a legmagasabb elvárásoknak megfelelni, focizni és boldognak lenni. A pozíciós kérdést az edzőre bízom. De nem titok, hogy középen érzem magam a legjobban. Legszívesebben a 10-esen, de akár a 8-ason is. Angliában és Spanyolországban is sokat játszottam a balon. De a legjobb a csatár mögött vagyok, sok szabadsággal.

Már ismeri a csapatot és a ligát is. A Bayern a legfőbb esélyes a bajnoki címre?

A Bayern a világ egyik legjobb klubja, ez nem kérdés. Ha valaki egy ilyen klubban játszik, sok cím az elvárása. A Bundesliga egy nagyon szoros liga, minden meccsen meg kell küzdeni. Nekem nehéz a favorit szerepéről beszélni, ezt inkább a kívülálló személyekre bízom. Nekünk játékosoknak egyszerűen koncentrálnunk kell a munkánkra, akkor a végén bajnokok leszünk.




A Liverpoolban és a Barcelonában a legmagasabb európai színvonalon játszott. Milyen esélyt lát arra, hogy ezzel a Bayernnel megnyeri a Bajnokok Ligáját?

Megvan a lehetőségünk, világos. Nagyszerű csapatunk, remek edzői stábunk van, itt minden a legmagasabb szintű. Érzem, hogy egy igazi egységet alkotunk. Világos, az FC Bayernnél mindig célt jelent megnyerni a Királykategóriát. Ezzel mi játékosunk is így vagyunk.

Van olyan játékos, aki eddig különösen nagy hatást gyakorolt önre?

Itt mindenkinek nagyszerűek a kvalitásai, ezt már tavaly is láttam, amikor a tévében követtem a Bayernt. De amikor idejöttem, le voltam nyűgözve, mert a srácok még jobbak, mint gondoltam. Nehéz egy játékost kiemelni.

Robert Lewandowski 2023-ig hosszabbította meg a szerződését. Játékmesterként milyen vele játszani?

Egyszerűen hihetetlen. Ő egy fenomén. Egyszerű: Ha lehetősége van, akkor bevágja a labdát.

Sokat beszéltek a Thomas Müllerrel való duelljéről a középpályán. Milyen a kapcsolatuk?

Nagyon jó. Thomas egy példakép, egy világsztár. Nem látok problémát ebben. Örülök, hogy egy csapatban játszhatunk. Minden tekintetben tudok tőle tanulni, rengeteg tapasztalattal bír. Egyszerűen csak remélem, hogy elérjük a közös céljainkat.

Philipp Coutinho elégedett lenne a szezon végén, ha…

… Ha minden olyan sorozatot megnyerünk, amelyben képviseltetjük magunkat.



Coutinho: Kiválóak a benyomásaim Niko Kovaccsal kapcsolatban | 3. rész
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top