Bundesliga

Nehézkes győzelemmel növeltük előnyünket a tabellán | Bayern 2-0 Augsburg



Az elmúlt évek legunalmasabb első játékrésze után a Bayern a másodikba nagyobb hőfokkal érkezve Müller révén megszerezte a nagyon fontos első gólt, amelyet eleinte a gyenge helyzetkihasználás miatt nem tudott növelni, illetve amelyet Neuer bravúrjai és a lesszabály miatt tudott megtartani a Rekordbajnok. A 91. percben aztán jött Goretzka, aki egy Gnabryval való összjáték után végleg eldöntötte a három pont sorsát.

BAYERN 2-0 (0-0) AUGSBURG

 ⚽ Müller (53′), Goretzka (91′)

🔴 Bayern:

Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Thiago (85. Martínez), Müller, Kimmich – Gnabry, Zirkzee (70. Goretzka), Coutinho (85. Hernández)

🔄 Padon végezték:

Ulreich – Odriozola, Cuisance, Dajaku, Tolisso

🆚 Augsburg: 

Luthe – Framberger, Gouweleeuw, Jedvaj (80. Uduokhai), Iago – Khedira, Baier – Richter, Löwen (76. Finnbogason), Max (67. Vargas) – Niederlechner

Első félidő

Hansi Flick ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára, amelyet Hoffenheimben, azaz a Schalke elleni hétközi kupameccshez képest Tolisso és Goretzka ki, Zirkzee és Boateng visszakerült a startformációba. A jubileumi mérkőzés és a leggyengébb formában érkező ellenfél kiléte miatt azt várhattuk, hogy a bajorok ismét gálamérkőzésbe torkolló mérkőzést játszanak, az első félidőben azonban rengeteg hibát láthattunk és az utolsó másodpercig jóformán egyetlen említésre méltó esemény sem történt a pályán. Ekkor jött Müller, aki Gnabry beadását próbálta volna meg kapuba juttatni, de kapu fölé lőtt. Az utóbbi hónapok egyik, ha nem legunalmasabb félidejét láthattuk.

Az első félidő statisztikája:



Második játékrész

Fordulás után változatlan felállásban léptek pályára a csapatok – a Bayern aktívabban kezdett, az 53. percben Gnabry egy középre adott labdát fejelt fölé, majd jött Boateng csodálatos ívelése, amelyet Müller kapásból helyezett a vendégek kapujába. 1-0!

A két világbajnok közreműködésével törte meg a jeget a Rekordbajnok.

Két-három perccel ezután Thiago ollózása Zirkzee elé pattant, aki a labdát eltörve mellé lőtt, a 65. percben pedig az Augsburg kapuja előtti tüzijátékból duplázhatta volna meg előnyét a Bayern: Coutinho lövése Müller elé vágódott, aki lövés helyett Zirkzeenek passzolt, a holland labdája azonban elakadt és épphogy elkerülte a vendégek kapuját, míg a 69. percben Coutinho szemben a kapuval Luthe kapusba rúgta a játékszert. Az első cserét a 70. percben húzta meg Flick, Zirkzeet Goretzka váltotta. A következő három lehetőség Gnabry nevéhez fűződött, egyik esetben sem tévedett sokat, de nem jött a várva várt megnyugtató találat. Majdnem meg is bosszulta magát, a 80. percben ugyanis Neuer óriási bravúrjára volt szükség, az ezt követő szöglet pedig szerencsére csak az oldalhálóban landolt.

Flick a 84. percben kettőscserét alkalmazott: egy ütközés miatt sokáig padlót fogó Thiago helyett Javi Martínez jött, míg Coutinhot Lucas Hernandez váltotta. Serge Gnabrynak semmi nem jött össze, a 87. percben Davies beadását két védő szorításában lőtte mellé. Pár momentummal később Niderlechner hozta rá mindenkire a szívbajt, egy megindulás után ugyanis kiegyenlített, Bibi Steinhaus játékvezető azonban les miatt jogosan nem adta meg a gólt. A bajorok végül a 91. percben, Goretzka találatával biztosították be a három pontot. A bajorok aduásza egy Gnabryval való csodás összjáték után hozta a hendikepes győzelmet.

Csodálatos összjáték és befejezés után alakult ki a mérkőzés végeredménye.

Statisztika

Kép



Nehézkes győzelemmel növeltük előnyünket a tabellán | Bayern 2-0 Augsburg
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top