Flick: Sülének szüksége van a jó fizikumra / Sané mindig jó egy gólra

Hansi Flick a Stuttgart elleni mérkőzéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót.

Sanéról: Száz százalékosan fitt. Nagyon hatékony, de csakúgy, mint másoknak, neki is volt pár felesleges labdavesztése a Salzburg ellen, egy az egyben sem annyira tudott érvényesülni. Ennek megvannak az okai, de beszéltünk róla. Megpróbálja a következő meccseket jobban abszolválni. Ha játszik, akkor dinamikus és mindig jó egy gólra. Világos, hogy szüksége van még egy kis időre, de meg fogja kapni. Nagyon elégedettek vagyunk vele.

A védekezésről: Ha nálunk a labda, gyakran hibázunk, teniszben ezt ki nem kényszerített hibának nevezik. Ebben fejlődnünk kell. Senki nem számol hibás passzal, ezért másképp helyezkedünk és ismét nyomást kell kifejtenünk a labdára. Ez csapatmunka, mindenkinek ki kell vennie a részét a védekezésből, csakúgy mint a támadásból. Nagyon sok meccsünk van, érthető, hogy nem tudunk mindig olyan magasan koncentrálni – viszont ezeket a találkozókat nyerjük és ez a fontos. Azt a kevés dolgot, amit nem csinálunk olyan jól, a markunkba kell venni, az edzésidő hiánya viszont tükröződik a pályán. Az elemzés során beszélünk és kiadjuk a játékosoknak a feladataikat a Stuttgart elleni nehéz mérkőzésre.

Süléről: A záróedzés után döntünk, hogy ott lesz-e a keretben. Mindent elmondtam neki, nem kell semmit sem belemagyarázni. Az edzői stábbal dolgoznunk kell a dolgokon. Nyugodtak vagyunk és megkapja az időt. Hihetetlenül jók a kvalitáai, de a potenciáljához szüksége van a jó fizikai állapotra.

Nianzouról: Róla is a záróedzés után fogunk dönteni. Jó fejlődést vett, de még nem tud 100 százalékosan teljesíteni. Ő egy magas kvalitásokkal rendelkező fiatal játékos. Nagyon fejlődőképes, mindannyian örülünk, ha ott lesz a pályán – azt viszont még nem tudom megmondani, hogy mikor.

A csapaton belüli szószólók jelentőségéről: A jó kommunikáció fontos, és ezt minden játékosunkkal ápoljuk. Edzőként fontos, hogy nyitottan és őszintén beszéljen az ember egy játékossal. Mindenki elmondhatja a véleményét, szeretnénk is ezt – legyen szó vezérjátékosról vagy egy fiatal tehetségről. Van pár játékosunk, akiknek fontos a jelenléte a pályán és a klubban is, az FC Bayernnél ez teljesen normális. Sokat beszélünk, természetesen nem lehetünk mindig egy állásponton. De fontos, hogy mindannyian egy célt kövessünk.


Boateng jobb, mint valaha? Nehéz összehasonlítani egy játékost mással vagy a korábbi teljesítményével. Mindannyian örülünk, hog Jerome ilyen fejlődést mutatott – saját magáért tette, de ez természetesen a stáb és az edzői csapat érdeme is. Profi hozzáállása van, ezért képes száz százalékos formát nyújtani.

A személyi helyzetről: Pavard kapott egy rúgást, de ott lehet. Rosszabbnak tűnt, mint volt. Tolisso is ott lesz, jól edzett tegnap. A többit majd a záróedzés után meglátjuk.

A menetrendről: Miért kellene erre gondolnom? Nincs más megoldás. Jó és széles keretünk van, Hasan jó munkát végzett – így át tudjuk vészelni az olyan szituációkat, mint amikor valaki megsérül. Egyszerűen ilyen ritmusban kell lennünk. Játszani és győzni akarunk, tovább folytatni az útunkat. Csak az a csapat sikeres, amelyik jól alkalmazkodik a körülményekhez.

A Stuttgartról: Egy nagyon játékerős csapat, gyors spílerekkel. Ők szerezték a legtöbb gólt kontrából, joggal szerepelnek előkelő helyen a tabellán. Lenyűgöző, hogyan érvényesítik a játékukat, bátrak és következetesek. Biztos, hogy egy nehéz meccs vár ránk.

Az ex-stuttgarti Pavardról: Remélem, hogy még motiváltabb lesz és elő tudja hívni a jó teljesítményét. Nagyot fejlődött és szuper szezont játszott. Védekezés mellett a támadásban is jó hangsúlyt tud adni a játékunknak. Pont azt nyújtja, amire szükségünk van.

Lucasról és a Stuttgart, valamint az Atletico elleni rotációról: Abszolút a Stuttgart elleni meccs áll a fókuszban, nem gondolok arra, hogy ezután mi vár ránk. Hernandeznek volt egy erőteljes véraláfutása, de a Salzburg ellen hál’istennek be tudtuk őt cserélni. Tegnap célszerű volt őt ismét kezelni, ezért nem edzett.

Óvári Krisztián

Leave a Comment

Friss posztok

Vereséggel ért véget a Tuchel-éra | Hoffenheim 4-2 Bayern

A Bundesliga utolsó, 34. fordulójában a Hoffenheim fogadta a Bayern Münchent. (tovább…)

6 óra ago

Búcsú | Hoffenheim-Bayern

A Bundesliga 34. fordulójában a Hoffenheim fogadja a Bayern Münchent. (tovább…)

1 nap ago

„Nem tudtunk megegyezni” | Hoffenheim-Bayern

A szezon utolsó mérkőzése előtt Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót. (tovább…)

1 nap ago

Hivatalos: Zvonarek, Aséko Nkili és Aznou is profi lett

A Bayern München három tehetségével is profi szerződést írt alá. (tovább…)

3 nap ago

Itt a Bayern teljes edzősagája…

Összeszedtük nektek az edzőkérdés alakulásának legfontosabb állomásait Thomas Tuchel nyári menesztésének február 21-i bejelentése óta...…

5 nap ago

„Imádom a focit” | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Wolfsburg elleni 2-0-ás siker után a vezetőedző és két játékosa nyilatkozott. (tovább…)

5 nap ago