Bundesliga

Guerreiro góljával hoztuk a három pontot Schäferék ellen | Bayern 1-0 Union



A Bayern München a Union Berlint fogadta a Bundesliga szerdai pótjátéknapján.

A Werder Bremen elleni fájó hazai vereség után nem volt sok idő a sebeket nyalogatni, hiszen szerda este jött a decemberben (a Münchent megbénító havazás miatt) elmaradt Union Berlin elleni mérkőzés pótlása. Mivel sokan kérték az arra a meccsre megvásárolt jegyeik visszatérítését, sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz teltház az Allianz Arenában. Azonban a fennmaradó 12 ezer jegyet időben eladták, így mégis 75 ezer néző előtt játszhatták le a mérkőzést.

A bajoroknál Serge Gnabry, Bouna Sarr, Daniel Peretz és Tarek Buchmann még mindig a sérültek listáján szerepelt. Kim Mindzse, illetve Noussair Mazraoui pedig válogatottjukkal harcoltak az Ázsia- és Afrika-kupán. A kezdőbe visszakerült az utóbbi két meccsen mellőzött Leon Goretzka, az eddig a helyén focizó Rapha Guerreiro pedig a szombaton gyengén játszó Alphonso Daviest váltotta balhátvéd poszton. A támadósorban nem volt változás, így Thomas Müller ismét a padon kezdett.

Kezdő: Neuer – Guerreiro, Upamecano, de Ligt, Laimer – Goretzka, Kimmich – Coman, Musiala, Sané – Kane

Cserék: Dier (Upamecano, 46′), Tel (Coman, 76′), Müller (Musiala, 76′) és Pavlovič (Laimer 86′)



FC Bayern vs. Union Berlin im TV und LIVE STREAM: Wo wird das Nachholspiel heute übertragen? | Goal.com Deutschland

Sané ma sem igazán találta magát.

A bajorokon látszott az akarat a mérkőzés első perceiben, ugyanakkor az egyéni hibák még mindig rontották az összképet. A 6. percben egy szögletet követően Matthijs de Ligt tudott fejjel veszélyeztetni, Dayot Upamecano pedig a kipattanót tolta be majdnem. Négy perccel később pedig Kingsley Coman bombázott egyet távolról a bal alsó sarok felé. A berlini kapusnak, Frederik Rønnownak tehát többször is védenie kellett.

A hazaiak leginkább beadásokkal és ívelésekkel próbálkoztak gólhelyzeteket kialakítani, a tavaly még BL-szereplést érő helyezésen végző, idén pedig a kiesés ellen harcoló fővárosi védelemmel szemben. A 23. percben Guerreiro passzából ismét Coman lőhetett kapura, de nem jelentett igazi veszélyt a vendégek kapujára.

A 26. percben az Union cserére kényszerült, mivel az Upamecanóval összefejelő Kevin Vollandot egy másik Kevin, az augusztus óta gólnélküli Behrens váltotta. Sané az addigi csalódást keltő játékát egy gyengén elvégezett szöglettel koronázta meg a 37. percben. A 44. percben megint Upamecano volt a főszereplő – sajnos, hiszen őt kellett ápolni a sérült combja miatt.

A 49. percben Jamal Musiala csapott le a Leon Goretzka átlövése utáni lepattanóra, de nem tudta a kapuba pöckölni a labdát. A rendkívül fegyelmezetten védekező Union ellen nem igazán volt ellenszere a csapatnak, így maradtak a szélről belőtt labdák.



Bayern Munich 1-0 1. FC Union Berlin (24 Jan, 2024) Final Score - ESPN (UK)

A portugál második gólja is 3 pontot ért a bajoroknak.

Upával nem akart kockáztatni Tuchel, így a második félidő Eric Dier bemutatkozásával kezdődött. Nem volt sok idő az angollal foglalkozni, mivel rögtön a játékrész elején érkezett Guerreiro, aki bal külsővel lőtte ki a felső sarkot. Ezzel megtörte az Allianz Arenában régóta nem tapasztalt, három félidőn át tartó gólcsendet és megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

A portugál gólja mintha feloldotta volna a csapat összes szorongását, hiszen sokkal jobban és felszabadultabban kezdtünk el játszani. Az 55. percben Harry Kane is betalált Sané gólpasszából, de sajnos ezt a találatot les miatt érvénytelenítették.

Nem sokkal ezután kettőscserét hajtott végre az Union és beállt a berliniek magyar légiósa, Schäfer András is. A 72. percben a fejünkhöz kaphattunk, amikor Behrens került nagy helyzetbe, de Konni Laimer szerelni tudta őt, Manuel Neuer pedig védeni tudta az elé pattant labdát. Ezek után nemsokkal egy kis közjáték következett a pálya szélén, amikor az ellenfél edzője, Nenad Bjelica nem adta oda a labdát Sanénak, majd a német játékos arcába paskolt. Többen is köréjük gyűltek egy kis balhézásra, s végül a horvát edző piros lappal mehetett fel a lelátóra.

A kínos jelenet után Thomas Müller és Mathys Tel is pályára lépett, Comant és Musialát váltva. A 81. percben Goretzka tizenhatosról eleresztett fejesét kellett védenie a vendégek kapusának. A mérkőzés vége felé pedig a fiatal Aleksandr Pavlovič is lehetőséget kapott Laimer helyett.



Bundesliga: 1:0! Bayern-Sieg gegen Union im Live-Ticker zum Nachlesen | Sport | BILD.de

A csúnya jelenet.

A szerzett gól és a bezsebelt három pont miatt mindenképp pozitív volt a mérkőzés befejezése, ugyanakkor játékban nem volt felfedezhető igazán javulás az előző meccshez képest. A Guerreiro találata utáni negyedóra úgy nézett ki, ahogy az a rekordbajnoktól elvárható, de a meccs utolsó harmadára ismét kifogyott a kreativitás a bajorok támadásaiból.

Jó hír, hogy a bepótolt mérkőzésnek hála 4 pontra csökkent a különbség a Bayern és az éllovas Leverkusen között, ugyanakkor még így is nagyon nehéz dolga lesz Tuchel gárdájának, ha be akarják előzni a riválist. Folytatás szombat délután az Augsburg ellen, ezúttal már idegenben. A mostani mérkőzés jegyzőkönyvét erre a linkre kattintva megtaláljátok, a gólokat tartalmazó videót pedig lentebb láthatjátok. Hajrá, Bayern!

Guerreiro góljával hoztuk a három pontot Schäferék ellen | Bayern 1-0 Union
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top