Hivatalos

Profi szerződést kap Benko és Dorsch

2016-tól lép érvénybe a megállapodás.

BenkoDorsch_IMG_020915.variant640x360

Az egyaránt 17 éves Fabian Benko és Niklas Dorsch a tavalyi szezonban a Bayern U17-es csapatában léptek pályára. Kiváló teljesítményük honorálásaként idén az U19-et átugorva azonnal a Heiko Vogel vezette Bayern II tagjainak számítanak sőt, Benko a felkészülési időszakban rendszeres játéklehetőséget kapott Pep Guardiola mestertől az első csapatban. Niklas Dorsch számára szintén hasonlóképp alakulhatott volna az új szezon, ám májusban, az U17-es EB első meccsén elszenvedett szárkapocscsont-törése miatt csak augusztus közepén kezdhette el újra a labdás edzéseket.





Matthias Sammer június legelején a Die Weltnek elmondta: „Már megvannak a következő játékosok, akiket a profi csapat útjára terelhetünk.” Konkrét nevet nem nevezett meg, ám a Die Welt már akkor tudta, hogy a július végén Fritz Walter ezüstéremben részesülő rendkívül tehetséges Dorsch és Benko kerülhet különösen a figyelem középpontjába és kaphat kiemelt támogatást a vezetőségtől – erről itt, a bayernszektoron azonnal értesülhettek az olvasók.

Nem kellett sokat várni a profi szerződésre, a fiatalok valóban hamar meggyőzték a döntéshozókat és 2016 nyarától legalább 2018-ig már profi szerződés köti őket az FC Bayernhez. „Boldogok vagyunk, hogy mindkét nagy tehetséget a Bayernhez láncoltuk. Az FC Bayern utánpótlásában eddig nagyszerű teljesítményt nyújtottak és továbbra is bízunk a megfelelő fejlődésüben itt a klubunknál. Fabian Benko egy nagyon kreatív, technikás és jó ballábbal rendelkező támadójátékos. Az inkább védekező középpályás Niklas Dorsch az FC Bayern csapataiban és a német utánpótlás-válogatottakban már bizonyítottak vezetői képességeit.” – 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top