Bundesliga

„A következő 11 nap csakis a fociról kell, hogy szóljon” | Bayern-Frankfurt



Az Eintracht Frankfurt elleni bajnoki meccs előtt Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót.

A Bundesliga 31. fordulójában a 6. helyen álló Frankfurt utazik az Allianz Arenába. Valószínű, hogy egyik csapat szezonvégi helyezésében sem lesz változás a mostanihoz képest, de attól még le kell játszani ezeket a mérkőzéseket is.

A meccsnapot megelőző délutánon a Bayern München vezetőedzője beszélt a riportereknek a jövő heti Real Madrid elleni első elődöntőről, a kerethelyzetről és egy különleges mozgalomról is. Érdekesség, hogy egy újságíró megjegyezte, mennyire jó hangulatban van Tuchel, mire ő azt válaszolta, hogy azért, mert jól aludt és ivott egy finom kávét.



Image

A személyi helyzetről: Dayot Upamecano bokája sajnos kifordult az edzésen, emiatt kérdéses az állapota. Serge Gnabry játszani fog a Real ellen és be is fog találni. Nem tudom, hogy kezdőként vagy csereként, de gólt fog szerezni. Leroy Sané esetében még mindig versenyt futunk az idővel. Egyéni edzéseket végez, egyelőre nem tudom megtippelni, mi lesz vele jövő hét kedden.

A Frankfurt elleni meccsről: Nem használhatjuk fel ezt a találkozót arra, hogy gyakoroljunk néhány dolgot a Real elleni mérkőzésre. A két soron következő bajnoki ellenfélre koncentrálunk, így a Stuttgartra is, még ha közben valószínűleg végig szó lesz majd a Bajnokok Ligájáról. Kellenek a pontok és lendületben szeretnénk maradni.

A Real elleni meccsről: Egy párszor követtük a mérkőzéseiket. A videóelemzőinkkel is. Nem nagyon számít rá az ember, mikor szereznek gólt. Átmenetekben klasszis teljesítmény nyújtanak és kitűnő labdarúgókkal rendelkeznek. Mindig veszélyt jelentenek.

Szeretik a nehéz helyzeteket és sikerrel veszik őket.

A csapat formájáról: Nem változtattunk a felkészülésünkön. Remek edzéshét áll mögöttünk. Az Arsenal elleni összecsapások önbizalommal töltöttek fel minket. A Union ellen több változtatást is alkalmaztunk és így is sima győzelmet arattunk. Erre akarunk építeni holnap.



Image

A Ralf Rangnick-pletykákról: Olyan ez a kérdés, mint a hangos szomszéd hajnali háromkor. Ez a téma egyáltalán nem segít a munkámban se holnapra, se keddre nézve. Nem engem kell erről kérdezni.

A Frankfurt elleni őszi 1-5-ről: Nagyon fájó vereség volt. Nem szívesen nézi vissza az ember azokat a felvételeket. Nem tudjuk pontosan, holnap miként állnak majd fel, hiszen mindig más formációban támadnak. Nem szabad labdákat veszítenünk, hiszen gyors, technikás játékosokkal rendelkeznek.

Harry Kane-ről: Hihetetlen góllövő formája van. Nagyon sokat segít nekünk a találataival. És még az előkészítésekben is remekel, illetve vezér a pályán. Továbbra is nagyon boldogok vagyunk, hogy nálunk focizik az angol válogatott csapatkapitánya.

Jamal Musialáról: Nem fáj semmije, holnap így kezdhet majd. Le a kalappal az erőnléti edzők előtt! Jól készült a napokban, felszabadultan érzi magát. Kulcsjátékosunk, bárki is legyen az ellenfél.

Eric Dierről: Felülmúlta a várakozásokat, nagyon elégedett vagyok vele. Rendkívül fontos darabja a kirakósunknak. Rendezett, hangos védő, ez a profil pedig régóta hiányzott a csapatunkból. Kedves srác és kiváló focista.

A Twitteren indított őt éltető petícióról: Hallottam róla. Természetesen ez egy kellemes téma számomra, mert az emberek szeretnék, hogy maradjak. De erre most nem gondolok. A következő 11 nap csakis a fociról kell, hogy szóljon, a Bundesligáról és a Bajnokok Ligájáról. Ott van ez a petíció és az edzőkérdés, de ezek nem szabad, hogy eltereljék a figyelmünket.

„A következő 11 nap csakis a fociról kell, hogy szóljon” | Bayern-Frankfurt
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Félig BL-hangulatban fogadjuk Sasokat | Bayern-Frankfurt

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top