Bajnokok Ligája

BL: AS Roma 1-7 FC Bayern

Ez volt minden idők legnagyobb idegenbeli Bayern győzelme az európai kupaporondon.

Képgalériáért kattints a képre.

A Bayern München az E csoport egyik legnagyobb rangadóján lépett pályára az AS Roma otthonában, ahol végül 7-1-re sikerült győznie Pep Guardiola együttesének. Az a két egyetlen klub találkozott egymással, amely hazai pályán egyaránt veszített már BL döntőt – büntetőpárbajt követően. A hét Bayern gól hat különböző gólszerző – Robben, Götze, Müller, Lewandowski, Ribéry és Shaqiri – között oszlott meg, dupláznia csak a hollandnak sikerült. A bajorok jelenleg 100%-osak a csoportkörben és nagyon közel állnak a továbbjutáshoz, öt pont tiszta előnnyel vezetik a kvartettet. Az E csoport eredményeit és tabelláját ITT találhatjátok.

Mérkőzés:
// az állásra kattintva megtekinthetőek a jelenetek

Három változás történt a Bayern München kezdőcsapatában a hétvégi 6-0-ás mérkőzéshez képest: Rafinha, Dante és Hojbjerg kikerült, Bernat, Lewandowski és a Roma egykori játékosa bekerült a kezdőcsapatba. Pep Guardiola egy 3-5-2-es felállással kezdette csapatát, amely a második félidőben 4-3-3-re állt át.

1. félidő: Franz Beckenbauer a találkozót megelőzően 0-0-ás végeredményt tippelt a Roma – Bayern mérkőzésre. Ez már a 9. percben meghiúsult, egy tipikus Robben gólt követően megszerezték a vendégek a vezetést – a Roma egy ellenakció után azonnal veszélyeztetett, de Neuer bravúrja miatt maradt az 1-0-ás állás. Nem sokáig, ugyanis a percről percre a mérkőzést egyre inkább irányító Bayern újabb találatot szerzett Mario Götze 16 méterről leadott lövésének köszönhetően. 2-0. A találatot egy szép Müller sarkazás előzte meg. A góllövés két perc után folytatódott: Bernat beadására Lewandowski érkezett, majd egy kifacsart mozdulat után fejelte meg a Bayern következő gólját. 3-0! Az idény legjobb félidejét játszó bajorok biztos ami biztos alapon öt perccel a harmadik gólt követően bevarrták a negyedik találatot is: Robben lövését De Sanctis keze csak súrolni tudta. 4-0. Mindösszesen 24 perccel az első találatot követően megszületett az ötödik is: Alaba beadása egy hazai védő kezével érintkezett, a játékvezető jogos 11-est ítélt: A Bayern büntetőfelelőse Thomas Müller ezúttal is magabiztosan talált be. 5-0 a félidőben!

A Bayern München idegenben még soha nem ment ekkora előnnyel félidőre a Bajnokok Ligájában, mint a Roma elleni mérkőzésen. Hazai pályán egyszer volt már rá példa: A 12/13-as szezon csoportkörében a Lille csapatát fogadva 5-0-ás vezetéssel fordult a Bayern a második játékrészre. Érdekesség, hogy a francia csapat edzője akkor nem más volt, mint a Roma jelenlegi mestere Rudi Garcia. Az a mérkőzés egyébként 6-1-es eredménnyel zárult.

2. félidő: A találkozó második félidejében a Bayern érezhetően visszavett a tempóból, a Roma pedig két cserét eszközölve próbálta felpörgetni játékát és kívánt zavart okozni a vendégek védelmében. Ez ideiglenesen sikerült is az olaszoknak, elsősorban Gervinho veszélyeztetett: Az elefántcsontparti egyszer a kapufát találta el, két alkalommal Neuernek kellett hatalmasat védenie, majd a 61. percben megtört a játékos és a Roma átka valamint a Bayern góltalansága is: Manuel Neuer 813 perc után kapott találatot, a hazaiak egy lesgyanús szituációt követően szépítettek: 5:1. A Bayern nem meglepő módon visszavette a meccs irányítását, a csereként beállt Ribéry idei első BL mérkőzésén megszerezte a Bayern következő találatát egy gyönyörű emelést követően. A gólt Arjen Robben készítette elő, 6-1. A szintén csereként beállt és bizonyítani kívánó Xherdan Shaqiri pillanatokkal játékra jelentkezését követően egy Rafinha lövés kipattanóját tette be De Sanctis kapujába, megadva ezzel a végső kegyelemdöfést a hazai szurkolóknak és az ellenfélnek. 7-1Az utolsó percekben Ribéry kapufája nem ment be, így ez maradt a végeredmény is.

A meccs embere: Arjen Robben

Nyilatkozatok:

Pep Guardiola: A Roma egy olyan csapat, amely mindig jól játszik, de ma nagyon agresszívak voltunk, jó döntésket hoztunk és megtaláltuk a területeket is – ennek ellenére vannak dolgok, amelyeket még jobban kell csinálnunk. Szerdán látogatást teszünk a Vatikában, ennek nagyon örülünk. Kíváncsi vagyok.

Jó játékosok nélkül nincs jó taktika. Ennek a klubnak jó emberei és játékosai vannak, itt csak annyiról van szó, hogy a legjobbat kell kihozni belőlük.

A karmester

Thomas Müller: Az első félidő természetesen hihetetlen volt számunkra. Elől agresszívak voltunk, hátul keveset engedtünk és a meglévő területeket kiválóan kihasználtuk. Az edző nagyon jól felkészített bennünket, pontosan felvázolta hol vannak a Roma gyenge pontjai. Pontosan tudtuk a tennivalónkat és természetesen elől is olyan egyéni klasszisaink vannak, akik remekül tudnak egymással kombinálni. Ez volt a döntő. Nagyon elégedettek vagyunk.

Arjen Robben: Hatalmas gratuláció a csapatnak és az edzői stábnak, akik szuperül felkészítettek bennünket. Félidőben 5-0-ra vezetni Rómában – ez őrület. Ezt az estét ki kell élveznünk, szuper mérkőzést játszottunk. De lábbal a földön kell maradnunk, a szezon korai szakaszában járunk. Butaságnak hangzik, de vannak dolgok amiben még fejlődhetünk.

Karl-Heinz Rummenigge: 7-1 Olaszország egyik legjobb csapata ellen az egy nagyszerű teljesítmény. Szeretnék köszönetet mondani az edzőnek és a játékosoknak a szép napjainkért.

Érdekességek, statisztikák:

  • Francesco Totti soha nem kapott ki hazai pályán német csapat ellen. Most igen.
  • Mario Götze 100 nappal a VB döntőt követően ismét betalált.
  • Pep Guardiola eddigi 69 Bayern tétmeccsén összesen 239 változás történt a kezdőcsapatban az előző tétmérkőzéshez képest.
  • Manuel Neuer és David Alaba a Bayern idei 13, azaz összes tétmérkőzésén a kezdőcsapatban kapott helyet.
  • Mario Götze a legutóbbi 5 mérkőzésén 6 gólt szerzett.
  • Thomas Müller 23 BL góllal rendelkezik, ezzel a második legeredményesebb német játékos a 26 gólos Gomez mögött.
  • A Bayern München BL történelme során a legnagyobb idegenbeli győzelmét aratta.
  • Az AS Roma idei 9 tétmeccsén összesen 4 gólt kapott. A Bayern elleni 90 perc alatt 7-et.
  • Egy német csapat soha nem szerzett még hat és hét gólt Olaszországban.
  • A Bayern 813 percet követően kapott gólt (13 óra 34 perc).
  • A Bayern legutóbbi 3 tétmeccsén esett 17 szerzett gólt 8 különböző játékos szerezte.
  • A Bayern legutóbb 2012-ben szerzett 7 találatot egy BL meccsen, akkor a Basel volt a szenvedő fél.
  • Arjen Robben második alkalommal volt három gólban részes egy Bajnokok Ligája mérkőzésen – a Basel elleni 7-0 alkalmával.
  • A Bayern hatodszorra rajtol 3 győzelemmel a Bajnokok Ligája csoportkörében.
  • Arjen Robben 15 gólban vállalt szerepet az elmúlt 15 Bajnokok Ligája mérkőzésén.
  • Robert Lewandowski első BL gólját szerezte meg a Bayern München színeiben.
  • A Bayern minden idők legnagyobb idegenbeli BL győzelmét arathatta volna – amennyiben a Shaktar nem győzi le 0:7 arányban a BATE együttesét.
  • Az AS Roma az első, CSZKA elleni meccsén 25 perc alatt 3-0-ás előnyben volt. Ennyi idő alatt a Bayern ellen 3-0-ás hátrányt szenvedtek.

uefa.com statisztika

AS ROMA 1:7 (0:5) FC BAYERN
AS Roma: De Sanctis – Torosidis, Manolas, Yanga-Mbiwa, Cole (46. Holebas) – Pjanic (79. Ljajic), De Rossi, Nainggolan – Gervinho, Totti (46. Florenzi), Iturbe
Cserék: Skorupski, Paredes, Destro, Astori
FC Bayern: Neuer – Benatia, Boateng, Alaba – Robben, Lahm, Alonso, Götze (79. Shaqiri), Bernat – Müller (60. Rafinha), Lewandowski (68. Ribéry)
Cserék: Zingerle, Dante, Pizarro, Hojbjerg
Játékvezető: Jonas Eriksson (Schweden)
Nézők: 62.292 (ausverkauft)
Gólok: 0:1 Robben (9.), 0:2 Götze (23.), 0:3 Lewandowski (25.), 0:4 Robben (30.), 0:5 Müller (36./büntető), 1:5 Gervinho (61.), 1:6 Ribéry (78.), 1:7 Shaqiri (79.)
Sárga lapok: Iturbe, Torosidis, Nainggolan / Bernat

Regisztrálj és oszd meg véleményedet a bayernszektor.hu fórumban, amelyet IDE kattintva érhetsz el.

A mérkőzés visszavágóját november 5-én rendezik az Allianz Arénában.

Összefoglaló:

A teljes mérkőzés megtekintése:

1. félidő:

2. félidő:

To Top