Sajtótájékoztatók

Pavard: Az edző majd eldönti, hol játszom / Brazzo: Nincs rajtunk nyomás



Péntek kora délután bemutatták a Bayern München harmadik nyári igazolását, Benjamin Pavardot. A francia világbajnok Hasan Salihamidzic társaságában nyilatkozott az érdeklődő újságíróknak.

„Servus! A nevem Benjamin Pavard és boldog vagyok, hogy Bayern-játékos vagyok”

– kezdte németül a 23 esztendős érkező.

Pavard a pozíciójáról: „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Bayern München csapatáért játszhatok. Ott fogok focizni, ahová az edző rak, legyen az középhátvéd, jobbhátvéd vagy középpályás.”

Brazzo Pavard stílusáról: „Pavard egy sokoldalú játékos, tud középen és mindkét szélső védő-poszton játszani. Intelligenciát, előregondolkodást, felkészültséget visz a játékba. 100 százalékig biztos vagyok benne, hogy meg tudja velünk tenni azt a lépést, amire számított.”

Brazzo az átigazolásokért felelős csapatra nehezedő nyomásról: „Ez a fajta nyomás nem probléma számunkra. Rengeteg időnk van még és most is dolgozunk néhány dolgon. Nem érzek nyomást.”

Pavard a beilleszkédésről: „Talán már megértek egy zenét németül. Beleadok majd mindent. Csodás érzés volt ünnepelni a szurkolókkal. A francia válogatottban németül beszélni elég ritka. Kingsley Coman és Corentin Tolisso mondott pár dolgot a klubról, szóval tudom hogyan működnek itt a dolgok.”

Brazzo a franciákról: „A francia játékosaink nem csak magasan edzettek és taktikusak, hanem emellett elképesztő akarattal rendelkeznek, amely nagyon fontos nálunk, a Bayernnél.”

Pavard: a céljairól: „Magasra helyeztem a lécet, mert a Bayern Münchennél is így működik. Diszkrét srác vagyok, de tudom vállalni a felelősséget a pályán mindenért és még mindig érzem a Stuttgart miatti nyomást. Érzem, mert a világbajnokság után nem lefelé, hanem felfelé kellett volna haladnunk.”

Brazzo az átigazolási ablakról: „Türelmesnek kell lennünk – nekem és a szurkolóknak is. Megpróbálunk tenni pár dolgot az ügy érdekében, de a játékosokkal való üzletek megkötései nem könnyűek. Nyilvánvaló, hogy mindenki szeretné megtartani a jó játékosait. Annak érdekében, hogy megerősítsük a keretünket, valami különlegesre van szükségünk. Most, hogy a két világbajnok csatlakozott hozzánk, végre történt valami különleges. Most igyekszünk úgy dolgozni, hogy az a bizonyos dominó-effektus ne történjen meg, amiről Rummenigge úr beszélt.”

Brazzo Boatengről: „Nekem és az edzőnek is olyan Jerome, mint a többi játékos. Megértjük a helyzetét, jól dolgozik az edzéseken, nyári szüneteiről mindig fitten tér vissza. Szóval várunk és majd meglátjuk.”

Brazzo Mats Hummelről: „Hummels sokat tett a Bayernért az elmúlt években, szóval nem volt egyszerű döntés. Még mindig jó a kapcsolatom vele és volt egy hosszabb beszélgetésem is vele. A végére tiszták voltak a dolgok, mindkettőnknek az volt a legjobb, ha szétválasztjuk az útjainkat.”

Pavard: Az edző majd eldönti, hol játszom / Brazzo: Nincs rajtunk nyomás
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top