Német Kupa

Kötelező feladat másodosztály harmadikja ellen | Előzetes: Kiel vs. Bayern

Ma este rendezik a DFB-kupa második fordulójának utolsó összecsapását, a Holstein Kiel és a Bayern München találkozóját, amely végén kiderül, hogy melyik csapat találkozik a Darmstadt együttesével a nyolcaddöntőben. Mutatjuk, mit kell tudni a találkozó előtt.

A két klub először találkozik egymással tétmérkőzésen, igaz, a Kiel tizenegy esztendővel ezelőtt már játszott a Bayern második csapatával a 3. Ligában. A két bajnoki mérkőzésen ráadásul pályára lépett David Alaba is. Azóta a Kiel megjárta a Regionalligát is, azonban a 2016/17-es idény végén a harmadosztály második helyén végzett, így feljutott a 2. Bundesligába. A háborúk előtti korban Viktória-trófeát szerző (1912), és ezáltal egyszeres német bajnok Kiel jelenleg a harmadik helyen áll a másodosztályban, szorosan kapaszkodva a Hamburg és a Bochum csapatára.

A mindössze 32 éves tréner, Ole Werner kiváló munkát végez alakulatával, hiszen vendégként egyelőre veretlen az együttes a ligában, ráadásul a 18 klub közül ők kapták a legkevesebb találatot. Most hazai pályán kell fogadniuk az ugyan felemás formában lévő, de az első osztály élén álló Bayern Münchent. Az elmúlt szezonokban párszor meglepték a kiscsapatok a nagyobbakat a Német Kupa küzdelmei során (a szezon elején például a Hertha zúgott ki egy izgalmas, 5-4-es meccsen a Braunschweig ellen, de két évvel ezelőtt a Bayern a Regionalligás Rödinghausen ellen szenvedett ki egy 2-1-e győzelmet), így a Holstein Kiel előtt adott a lehetőség, hogy az esélytelenek nyugalmával kihasználja a Bayern összeszedetlen védelmének hibáit.

A csapat legismertebb játékosa a Werder Bremenben hat évet lehúzó Fin Bartels, aki ebben az évadban három gólt és öt gólpasszt jegyzett már. A keret legeredményesebbje a 28 esztendős középpályás, Alexander Mühlung, aki annak idején a Borussia Mönchengladbach akadémiáján nevelkedett.

Ami a Bayern nem bevethető játékosait illeti, biztosan nem lép pályára a két támadó, Kingsley Coman és Eric-Maxim Choupo-Moting, ám visszatérhet a kezdőbe az idei szezonban egyelőre rossz formában lévő Serge Gnabry. Hogy pontosan hogyan áll fel a bajor gárda és hogyan alakul az összecsapás, azt 20:45-től a Sport 1-en követhetitek élőben!

In the 2nd round of the 2020/21 DFB Cup, FC Bayern face Bundesliga 2 side Holstein Kiel - the preview.

Nyilatkozatok

Hansi Flick: „A Kielnek nincsen veszteni valója. Mint mi, ők is várják már ezt a meccset. Jó utánpótlásokat szereztek meg a csapatukba, amelynek kristálytiszta terve van arra, hogyan akarja játszani a futballt. Gyorsan játszák meg a labdát, amikor náluk van a kezdeményezés. Jól befurakodtak a másodosztály élére, mert jó focit játszanak. Ezért is kell ezt a feladatot tisztelettel vennünk és fontos lesz számunkra, hogy mi legyünk az elsők, akik gólt szereznek.”

Ole Werner, a Kiel edzője: „Egyértelmű, hogy mi vagyunk az esélytelenebbek és senki nem ad nekünk még egy kis sanszot sem arra, hogy nyerünk. Megpróbáljuk ezeket az esélyeket feljebb tornászni egy jó teljesítménnyel. Tartunk az előttünk álló feladattól, de természetesen ez egy speciális motivációnak számít, mert a legjobb német klub és jelenleg a világ legjobb csapata ellen játszunk. Viszont mindez nem változtatja meg a felkészülésünk bármilyen módját.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top