Salihamidzicset támadják – a klub és a családja kiáll mellette

Herbert Hainer, a Bayern München és a klub felügyelőbizottságának elnöke a klub magazinjában állt ki + a nyílt támadásokat kapó Hasan Salihamidzics mellett.

„Az FC Bayern határozottan és egyöntetűen áll ki a Hasan Salihamidzic iránti ellenségeskedések ellen. A szakmai kritika természetesen mindig megengedett, a személyes támadásokat viszont szigorúan elítéljük – az FC Bayernnél ennek semmi helye nincs.”

„Minden medálnak két oldala van. Mindannyian, így jómagam is örültünk a csapat elmúlt 18 hónapban mutatott nagyszerű teljesítményének és kiemelkedő játékának – és azt is megértjük, hogy egy edző legszívesebben 30 topsztárt tudna a keretében. Mindannyian így vagyunk ezzel. De itt van a korona, körülbelül 150 millió eurós veszteséggel kell számolnunk.”


„A Bayern csakúgy, mint korábban, most is jó gazdasági helyzetben van, de ezek a károk jelentősek. A rendszer velejárója, hogy egy edzőnek rövidtávú, egy sportigazgatónak pedig közép és hosszútávú sikerekben kell gondolkoznia. Minden döntést, a keretalakítást is közösen hozzuk meg. Közösen fogunk gondoskodni is arról, hogy ismét nyugodtabb legyen a hangulat és írjuk a sikertörténetünket tovább.”

„Megértünk mindenkit – az edző új játékosokat követel, topjátékosokat, hogy képesek legyünk tartani a szintet. De március 8-a óta pandémia van és egy szurkoló sem látogathatott ki a stadionba.”

Hasan Salihamidzicset azért érte rengeteg támadás, mert Hansi Flick a jelek szerint elsősorban miatta és az átigazolási politika miatt jelentette be, hogy a következő szezont már nem a Bayern edzőjeként szeretné megkezdeni. Nem csak a klub korábbi bosnyák játékosát, hanem a családját is megtalálták az interneten.

Brazzo fia, Nick Salihamidzic instagramon, egy családi fotót ábrázoló képen üzente meg követőinek: „Mindannyian az FC Bayern tagjai vagyunk, nem csak kapcsolódunk a klubhoz, hanem a rajogói is vagyunk és nem megyünk sehova – tehát kezdjetek el úgy viselkedni, mint egy család és fejezzétek be a gyűlöletet.”


Hasan felesége, Esther a jóga-vállalkozásának instagram oldalára pedig ezt írta ki: „Az elmúlt napokban nagyon sok csúnya és sajnálatos kommentet kapok, aminek semmi köze a munkámhoz, hanem kizárólag a férjemmel és a munkájával áll kapcsolatban. Emberként gyalázzák őt és a családját. Ezúton szeretném megkérni önöket, hogy tartózkodjanak ettől, semmi köze ahhoz, hogy valaki „rajongó vagyok”-ként viselkedik.”

Mivel 2023-ig szól a közkedvelt edző szerződése, így a döntés a Bayern kezében van: a Mainz elleni meccs után kezdődnek meg a felek közötti megbeszélések.

A klub titkos reményei szerint még sikerülhet meggyőzni a sikeredzőt a maradásról. Talán épp ezért is látogatta meg az edzőpályán ritkán látott Karl-Heinz Rummenigge a srácokat és az edzőt a gyepen. Őt tartják Flick legfőbb támogatójának a klub vezetésében – a naptári év végén azonban ő (is) búcsúzni fog a klubtól.

Nagelsmann érkezik? A Bayern felvette a kapcsolatot a Lipcsével
Rummenigge: Nem igazságos, ahogyan Brazzoval bánnak
Salihamidzicset támadják – a klub és a családja kiáll mellette
Hansi vs Hasan – ezek voltak a konfliktus ismert okai
Klose: Nem baj, hogy a klub még nem beszélt velem, viszont…
Közlemény: A Bayern elutasítja Flick kommunikációját és…
Válságértekezlet Brazzo irodájában?
Reakciók Flick bejelentésére – „Először fel kell dolgoznunk ezt”
Klose követheti Flicket – még nehezebb a kapcsolata Brazzoval
Hansi Flick bejelentette távozási szándékát

 

Óvári Krisztián

Leave a Comment

Friss posztok

Dier: Tuchel egy fantasztikus ember

Eric Dier az angol Mirrornak adott interjút. (tovább…)

7 óra ago

Bryan: Be akarok kerülni a kezdőbe

Bryan Zaragoza a Marcának adott egy rövid interjút. (tovább…)

11 óra ago

„Tipikus Madrid…” | Bayern 2-2 Real

A Real Madrid elleni 2-2 után a vezetőedző és négy játékosa nyilatkozott. (tovább…)

2 nap ago

Izgalmas meccs, iksz Münchenben | Bayern 2-2 Real

A Bajnokok Ligája elődöntőjében a Bayern München a Real Madridot fogadta a párharc első meccsén.…

2 nap ago

Kimmich: Nem szabad elszalasztani ezt a lehetőséget

Joshua Kimmich a spanyol AS-nek adott interjút. (tovább…)

3 nap ago

Kell ennél nagyobb klasszikus? | Bayern-Real

A Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén a Bayern München fogadja a Real Madridot. (tovább…)

3 nap ago