Bundesliga

„Biztos, hogy jobb lesz a teljesítményünk” | Sajtótájékoztató: Bayern-Köln



Julian Nagelsmann a Köln elleni hazai bajnoki előtt beszélt a sajtónak.

A Bayern edzője és játékosai a holnapi találkozóra készülnek. Az lesz az év első hazai tétmeccse. Mutatjuk, miről beszélt a tréner a 17. fordulós mérkőzéssel kapcsolatban!



A kerethelyzetről: Upamecano lábujja fáj, az edzést is abbahagyta miatta, de holnapra szerintem jobban lesz. Rajta kívül mindenki rendben van.

Müllerről: Thomas Müllerre is ugyanaz igaz, mint mindenki másra – az edzésen nyújtott teljesítmény a döntő fontosságú. Ha megsérülsz és sokat kihagysz, hátrányból indulsz. Ez persze nehéz helyzet egy játékosnak. Az ő helyzetét nagyon felfújta a média.

A kezdőről: Szerintem nem olyan nagy baj, ha előre elmondom a kezdőket. A játékosaink nagyon erősek, erről nyugodtan lehet beszélni velük. Sok mindenről írnak a lapok. Ha nem mondom el a kezdőt (a sajtótájékoztató során), akkor az azért van, mert még nem beszéltem meg minden játékossal. Most is ez a helyzet.

A Kölnről és a hétvégi hét gólról: Nagyon agresszívak. Steffen Baumgart komoly sebességet visz a csapatába, de hagynak üres területeket is. A hét góljuk biztosan önbizalmat adott nekik. Néha hét gólt is tudnak lőni, de néha kapnak mondjuk négyet. Mi is képesek vagyunk a sok gól szerzésére. Minden mérkőzését elemezzük az ellenfeleinknek. Ők is többféle módon tudják megközelíteni a meccseket. Nagyon bátrak, komoly intenzitással fociznak. A háromvédős és a négyvédős csapatok ellen is jól tudnak focizni.



Arról, hogy a játékosok mit csinálnak a szabadidejükben (Gnabry például a Fashion Weeken volt): Szerintem azt csinálják, amit akarnak A pályára viszont a megfelelő hozzáállással kell felmenniük. Ha jól teljesítesz, akkor semmi gond nincs ezzel. Ha nem, akkor beszélünk róla. Most a menetrend miatt egy kicsit többet fogunk kérni tőlük. Serge-hez pedig kifejezetten illik a Fashion Week.

A Lipcse elleni teljesítményről: Ha könnyebb választ akarnék adni, akkor a téli szünetre fognám. Az átmeneteink nem voltak jók, meg összességében a támadásaink és az építkezések. Nagyon gyorsan veszítettünk labdát. A veszélyes helyzeteket úgy alakította ki a Lipcse, hogy nagyon rossz helyeken adtuk el a játékszert. Persze a meccsritmushoz is van köze. Biztos vagyok benne, hogy holnap jobb lesz és támadóbbak leszünk.

Yann Sommerről és a szerepköréről: Hét különböző helyzetet is megvizsgáltam vele kapcsolatban a Lipcse elleni meccs után. Hasonlóan játszott a Gladbachban, fontos, hogy könnyen és bátran oldja meg a szituációkat. Ahhoz képest, hogy egyszer edzett velünk, jól teljesített. Ha sokat kockáztat egy játékos és hibázik, nyilván nem jó érzés, de helyre lehet hozni. Ez attól is függ, hogy miként súlyozod a kockázatos helyzeteket.

„Biztos, hogy jobb lesz a teljesítményünk” | Sajtótájékoztató: Bayern-Köln
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top