Bundesliga

Pep: Ribérynek nincsenek fájdalmai

Pep Guardiola a Werder elleni hazai mérkőzést megelőző napon tartott sajtótájékoztatót Münchenben.

peepwerder

A válogatott szünetről: A játékosokkal, akik itt maradtak, nagyon jól edzettünk. A játékosok akik győztek boldogok, a többiek egy kicsit szomorúak. Mindenki egészségesen tért vissza.

Thiagóról: Thiago számára most nagyon nehéz. Müller-Wohlfahrt doktor mindent megtett, de tovább kell dolgoznunk és előre kell tekintenünk. Jövő héten újra operálják. Úgy gondolom nem tudok szavakkal segíteni neki, ha sérült vagy harcolnod kell. Badstuberrel is ez történt. A szavak nem segítenek, neki és a családjának is időre van szüksége, de a klub természetesen bármiben a rendelkezésére áll. Hétről hétre harcolni fog, majd erősen tér vissza.

Thiago doktoráról: Az én döntésem és a játékos döntése volt, hogy Thiagot Barcelonában operálják.

A Werderről: Tizenegy a tizenegy ellen és 0-0-ról indul. A jövőben jobban kell játszanunk. A szezon még nagyon nagyon hosszú, ez a hónap viszont nagyon fontos számunkra. Ha ötletesen játszunk és mindenki tartja a pozícióját és teljesíti a feladatkörét, nem lehet problémánk. Nagy esélyünk van a győzelemre.

A sérüléshullámról: Természetesen jobbak lennénk Schweinsteigerrel, Badstuberrel, Martínezzel vagy Thiagóval, de el kell fogadnunk a szituációt. Ma még esik az eső, holnap újra kisüt a nap.

A szabadrúgás-sprayről: Úgy gondolom jót tesz a rögzített szituációknak, az elvégzőknek egyszerűbb dolguk lesz.

Ribéryről: Két jó edzésen vett részt. Két napja nincsenek fájdalmai, ez egy szuper hír. Holnap lesz az utolsó edzésünk, ezt követően beszélek a dokikkal, de közel jár az utolsó lépéshez.

Az EB eredményekről: A játékosok nem depresszívek, ha nálunk vannak, új célok lobognak a szemeik előtt. Végül mindannyian kvalifikálják magukat. Most viszont csak a Werder Bremen számít. Nyugodtnak kell maradnunk és tovább kell folytatnunk a munkát.

Thiago túl korai edzéséről: Öt hónap? Túl korai? Nem nem. Eldöntöttük, hogy Thiago elkezdheti az edzéseket. Ilyen az élet, ilyen a futball, ez megtörténhet.

Xabi Alonsoról: Fontos számunkra, de nem fontosabb mint a keret bármely másik játékosa. Egyedül nem képes a győzelemre, de eddig nagyon jól tölti be a szerepét. Nincsenek olyan játékosaink, akik saját maguk képesek mérkőzést nyerni.

Mehdi Benatiáról: Jó állapotban van, egészséges.

A BVB-ről: A Dortmund jó. Szuper edzőjük van, nincs kétségem afelől, hogy még sokat kell harcolnunk a német bajnoki címért. De azt olvastam, hogy februárban már bajnokok leszünk.

Thiago kezeléséről: A legutolsó kezelés Augsburgban volt. A kezelésről a doktorokat kell megkérdezniük. Lehetséges, hogy hiba volt őt Barcelonában kezeltetni, meg kell nézni mi a legjobb megoldás. Senki sem tudja, mi az az ok ami miatt ez újra megtörtént. Mindent megtettünk, hogy fitt és egészséges legyen.

A Landauer filmről: Jövő szerdán lesz? Vagy volt már? Nem láttam, de tudom milyen fontos volt Landauer a klub számára. Németország egy hazát adott számomra, ezért informálódnom kell ezekről a dolgokról.

A pápa látogatásról: Éltem Rómában, a családom volt már Vatikánban. Számomra ez lesz az első alkalom, örülök neki.

To Top