Bundesliga

Háromgólos győzelem a Schalke ellen

Csapatunk James Rodriguez főszereplésével, valamint a bíró remeklésével nyert a Schalke otthonában 3-0-ra.


A Bayern München a Mainz csapata ellen még szombaton visszaállt a győzelmi útra, azonban az hazai gálázás után már egy keményebb, Schalke elleni idegenbeli meccs következett. Sajnos rossz hírrel készültünk a napra, hiszen elvesztettük a kapitányunk, Manuel Neuert, aki az egyik edzés közben sérülést szenvedett. De, hogy mi történt a találkozón…?


| A mérkőzésről:

A kapunkban tehát Sven Ulreich kezdett, mint első számú „Neuer-pótlék”. A tavalyi év végén, illetve az idei szezon elején mutatott teljesítménye Ancelottit lenyűgözte, így hát akkora fejtörést nem okozott neki a hálóőrt kiválasztása. A hátsó sorunk még mindig nem teljes erősségében kezdett, hiszen Boateng pihentetése miatt a Süle-Martinez-párost a széleken Rafinha és Kimmich segítette (harmadjára az öt meccse zajló Bundesliga-szezonban). Előttük Tolisso és Rudy kezdett, a támadásokat pedig Thomas Müller, Kingsley Coman, James Rodriguez és Lewandowski vezette. Az első fél órában a Schalke lesgólig jutott, hiszen Ulreich dupla védése után Burgstaller lőtt a hálóba. Nem sokkal később azonban visszaszúrt a sors a gelsenkirchenieknek, mert a videobíró alkalmazása után büntetőt ítélt Marco Fritz, a lehetőséget pedig Lewandowski révén ki is használtuk. A vétkes egyébként Naldo volt, aki a tizenhatoson belül kezezett James Rodriguez mellett.



Négy perccel később, egy labdavesztés, majd egy azutáni szép összjáték után már kettővel mentünk. James Rodriguez lőtte első Bundesliga-gólját, amelyet Tolisso készített elő. A kolumbiai megérdemelten ünnepelt, a legutóbbi két Bayern-meccsen (a Mainz és Anderlecht ellen) a legjobbak között volt. Itt sem foglalt el másféle szerepet.



Ezután egy nagy Schalke-helyzet kerekedett ki a középkezdésből. Ennél a pontnál bizony megjegyezhettük, hogy nagyszerű mérkőzést látunk. Az utolsó tíz percre mezőnyjáték maradt, de érzékelni lehetett, hogy dominál a Bayern és hogyha csoda nem történik, hazai pályán kap ki az ellenfél.

A második játékrész hatodik percében aztán eldőlhetett volna minden, de James beadását Thomas Müller kapufára fejelte, a labdára pedig nem érkezett senki. A Schalke legjobbja kétségkívül Caliguri volt, aki az oldalhálót rengette meg nagy helyzetben pár perccel később, majd a félidőben becserélt ukrán Konoplyanka hagyott ki nagy helyzetet. Ezek a hazaiak percei voltak. A hatvanötödik és hatvankilencedik perc két cserét hozott és az utóbbi minutumban beszállt Arturo Vidal (a másik pályára lépő Thiago Alcantara volt) egy elképesztően megkomponált támadás és James gólpassz után a 75. percben be is talált. 3-0!



Hummels ezután állt be, ő Javi Martinezt váltotta. Érdemi a lefújásig nem történt, a meccs legjobbja az „újonc” James Rodriguez lett, aki góllal és gólpasszal, valamint egy kiharcolt és később Lewandowski által értékesített büntetőt jegyezhetett. Retteghet a Wolfsburg…

| A mérkőzés hosszú összefoglalója:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top