Bajnokok Ligája

A mindent eldöntő elődöntő | Real-Bayern



A Bajnokok Ligája elődöntőjének második meccsén a Bayern München a Real Madrid otthonában vendégeskedik.

Az Allianz Arenában játszott fordulatos 2-2 után hatványozottan igaz a visszavágóra, hogy ez dönt mindenről. Szerda este 9 órától a Santiago Bernabéu Stadionban kell nyerni vagy büntetőpárbajt kiharcolni a döntőbe jutáshoz – ott, ahol tavaly április óta egyetlen egyszer sem kapott ki a Real.

A Bayern 4 év után juthat be ismét a legrangosabb nemzetközi sorozat fináléjába, ha sikerrel veszi az utolsó akadályt. A mostani szezont megelőző 11 évhez képest ugyan csalódást keltő a csapat teljesítménye, ám egy emlékezetes BL-kaland tudatában évek múlva is mosolyogva gondolhatunk vissza erre az esztendőre. Mutatjuk, mit kell tudni a sorsdöntő találkozó előtt!

Hamarosan jövünk a sajtótájékoztatóval is!



Image

Csapatmegbeszélés a Bernabéuban.

Helyzetjelentés

A vereség ténye mellett annak sem örülhettünk a csapat stuttgarti meccsén, hogy Raphäel Guerreiro bokája megsérült és így vélhetően az egész szezonra kidőlt. Ő, Kingsley Coman, Sacha Boey és Bouna Sarr el sem utazott a csapattal. Tarek Buchmann viszont igen. A fiatal védő még messze a felépüléstől, de a társaival tart a sorsdöntő mérkőzésre.

Mielőtt elindultak a srácok, Münchenben edzettek egy utolsót. A Bild szerint Aleksandar Pavlović játszott az A csapatban, tehát nagy valószínűséggel nem Leon Goretzka kezd majd Konrad Laimer mellett a középpályán. Az osztrák volt a mezőny legjobbja az odavágón.

Az előzetes találgatások szerint a támadósorba visszatér Jamal Musiala, Leroy Sané és Serge Gnabry is. Ők fogják támogatni a Bajnokok Ligájában eddig 8 gólt és 3 gólpasszt szerző Harry Kane-t. Mindhármuknak két-két találata van a BL-ben. Thomas Müller és Mathys Tel a padról beállva segíthet.

Matthijs de Ligt felépült, tehát újra összeáll a Matta-Eric Dier duó. Az angol bekk egy apró tapasszal a homlokán edzett a napokban. A Stuttgart ellen talán csak az ő teljesítményére nem volt panasz.



Image

A háttérben meghúzódó Luka Modrić-szál is fontos volt: ő készítette elő Brahim Díaz gólját, aki aztán Bellinghamet asszisztálta.

Az ellenfél

Mi változott múlt héthez képest? A modernkori Real történetének egyik ötszörös BL-győztes ikonja, Dani Carvajal letöltötte eltiltását és minden bizonnyal egyből a kezdőbe tér vissza. Ő annak idején még a Bayer Leverkusen játékosaként is futballozott a Bayern ellen.

De nem csak ő, hanem a kétméteres Thibaut Courtois is játékra kész már. Münchenben már ott volt a padon, de hétvégén, a Cádiz elleni 3-0-ás siker során védett is. Augusztus óta volt ez az első mérkőzése, tehát szerdán még vélhetően a nagyszerűen beugró Andrij Lunyin áll majd a kapuvasak közt.

A Cádiz ellen 10 helyen is cserélt Carlo Ancelotti. Csak Nacho Fernández maradt benn. Egy nappal a győzelem után a La Liga-címet is bebiztosította a Real, miután a mögötte álló csapatok olyan eredményt értek el, hogy matematikailag behozhatatlan lett az előnye.

Hétvégén Brahim Díaz, Jude Bellingham és Joselu szerezte a Királyi gárda góljait. Közülük az angol támadó középpályás kezdésére van esély. Nem sok helyen változhat a madridiak startcsapata a Münchenben játszóhoz képest. Csak a Toni Rüdiger melletti középhátvéd poszt kérdéses, illetve hogy a Cádiz ellen remekül focizó Eduardo Camavinga bekerül-e valamely középpályás helyére.



Image

Mindhárman kulcsszereplők lehetnek.

Hol lehet nézni?

A meccset az M4 Sport közvetíti élőben Magyarországon.

Hiányzók

Real: Alaba (térdsérülés)

Bayern: Coman (combsérülés), Guerreiro (bokasérülés), Boey (combsérülés), Sarr (térdsérülés) és Buchmann (combsérülés)

Előzetes kezdőcsapatok

Real: Lunyin – Mendy, Nacho Fernández, Rüdiger, Carvajal – Tchouaméni, Kroos, Valverde – Bellingham – Vinícius Júnior, Rodrygo

Bayern: Neuer – Mazraoui, De Ligt, Dier, Kimmich – Pavlović, Laimer – Gnabry, Musiala, Sané – Kane

Tipp

Ezúttal nem tippelünk. Mindenki tudja, hogy miért szorítunk.

A mindent eldöntő elődöntő | Real-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top