Egyéb

HIVATALOS: HEYNCKES A BAYERN ÚJ EDZŐJE!

Pár perccel Jupp megerősítése után jött a Bayern München hivatalos közleménye is. 

A Bayern München megerősítette, hogy Jupp Heynckes azonnali hatállyal, 2018 nyaráig veszi át a klub vezetőedzői pozícióját, a korábbi sajtóhíreknek megfelelően a hétfői edzést is már ő fogja levezényelni. Asszisztense a korábbi sikerkovácsa, a Düsselforftól 1,75 millióért + 0,25 millió sikerbónuszért érkező Peter Hermann (65) és az a Hermann Gerland (63) lesz, akit a közelmúltban a Bayern új utánpótlásközpontjának vezetőjének neveztek ki. Ezt a tisztségét Jupp idejére hanyagolni fogja a „Tigris”. A fitneszrészlegért Dr. Holger Broich felel, a kapusedző Toni Tapalovic marad. A Sky információi szerint viszont Willy Sagnol már nem tartozik a klub edzői stábjába, sorsát hamarosan tárgyalják a klubnál, jól lehet, az utánpótlásban kap majd bizalmat a francia.

Karl-Heinz Rummenigge: „Jupp Heynckes és az FC Bayern között egy nagyszerű bizalmi kapcsolat létezik, ez az Uli Hoenesszel, Hasan Salihamidziccsal és a velem való megbeszélések során újra bebizonyosodott. Nagyon hálásak vagyunk Juppnak, hogy a vezetőedzőnknek kötelezte el magát. A jelenlegi időszakban ő a tökéletes edző az FC Bayern számára.”

Hasan Salihamidzic: „Jupp Heynckes az emberi kapcsolatok és a taktika terén egy mester. Meggyőződésünk, hogy pontosan ő az a megfelelő ember, aki a jelenlegi helyzetben újból sikerhez vezetheti a csapatot és akivel a céljainkat elérhetjük.”

Jupp Heynckes: „A világ egyetlen klubjához sem tértem volna vissza, de az FC Bayern a szívügyeim közé tartozik. Az edzői stábom és én mindent arra alapozunk majd, hogy a szurkolók csapata újra eredményes futballt prezentáljon. Nagyon örülök ennek a feladatnak.” (…)„Ez nem egy visszatérés. Ez egy baráti szívesség – és csak azért csinálom, mert hihetetlenül sokat köszönhetek a Bayernnek. Nagyon jó érzésem van, most azonnal elkezdődhetne az egész!”

A 72 éves Heynckest negyedszerre nevezték ki a Bayern edzőjének, hétfőn 11:30-kor az „első” sajtótájékoztatóját, majd 15:30-kor a visszatérését követő első edzésgyakorlatain vesz részt a csapattal.

A foci történelmében nem sok ekkora szenzáció létezik, a három szakember egyesülése már önmagában is félelmetes. Reméljük az idei év is a lehető legjobban sikerül majd és csakúgy mint a 2013-mas triplázás évében, most is űrfocit láthatunk majd a Bayerntől. Ámen.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top