Bajnokok Ligája

Jupp: Presszingelni fognak, de van tervünk – nem félünk senkitől

Jupp Heynckes mellett Arjen Robben állt a Sevilla elleni meccs visszavágó előtt a sajtó rendelkezésére.


ARJEN ROBBEN

Az esetleges szerződéshosszabbításról és a kor szerepéről: Nem szeretnék erről túl sokat mondani, a holnapi meccs a fontos. A hosszabbítást illetően nincs újdonság, nem volt új megbeszélés, talán az elkövetkezendő napokban vagy hetekben kerül sor rá. (…) Egy kicsit idősebb vagyok. Legutóbb januárban hosszabbítottam, most április van. A családom ugyanolyan jól érzi magát, mint 2-3 évvel ezelőtt. A kor mindig szerepet játszik.

A fontos meccsekről és a rotációról: A rotáció az egész csapat számára fontos. Mindenki tudja, mi a helyzet, ha elérkezik az április. A holnapi is nagyon fontos és nagy lépés lesz. Mindannyian reménykedünk a továbbjutásban. Szuper meccset kell felvonultatnunk, ezután beszélhetünk csak az elődöntőről. Addig még sok mérkőzésünk lesz.

A Bayern kiindulóhelyzetéről: Elégedettek lehetünk az odavágóval, az idegenbeli 2-1 egy szuper eredmény. De még nem lefutott a dolog. A Sevilla nagyon jó meccset játszott Manchesterben is. Ha 1-0-ás hátrányból vágnánk neki, nagy nyomás lenne rajtunk. A futballban bármi megtörténhet, nagyon oda kell figyelnünk. A Bajnokok Ligájában mindig topteljesítményre van szükséged.

A Sevilláról: Ez az utolsó esélyük, mindent beladnak majd. Mindenre fel kell készülnünk és teljesítenünk kell, kontrollálnunk kell a mérkőzést.

A Bajnokok Ligájáról: A legeslegfontosabb és legkülönlegesebb dolog játszani ezen a színvonalon. Ezért lesz az emberból labdarúgó, ezért él. Néha nagyon nagy nyomás uralkodik, de nálam ez pozitív energiában mutatkozik meg.

A 2013-mas összehasonlításról: Nehéz dolog hasonlítgatni. Másik csapatunk és más játékosaink vannak, az akkoriak közül nem olyan sokan vannak itt. Jelenleg erősek és stabilak vagyunk. De ha eredményesek akarunk lenni a Bajnokok Ligájában, egy kicsivel többre van szükségünk.



JUPP HEYNCKES:

A személyi helyzetről: Jerome panaszmentes, nagyon jól edzett. David szinte a teljes edzést végigdolgozhatta, de az elmúlt napokban nem tudott a csapattal edzeni. Azt hiszem jobb, ha pár edzésgyakorlatot még végez, és talán szombaton lesz bevethető. Arturo nagyon jól áll, talán csütörtökön ismét a csapattal edzhet.

A Sevilláról: Holnap biztos, hogy nagyon támadólag fognak játszani. Kockáztatniuk kell és két gólt kell szerezniük a stadionunkban. Nagyon jól presszingelnek, de mi is tudjuk a tennivalónkat, megvan az irányvonalunk és a tervünk. Megpróbálunk úgy játszani, ahogy otthon szoktunk. Az elődöntőbe való bejutás a legnagyobb célunk. Banega az első meccsen hiányzott, holnap más lesz a Sevilla, ő a csapat szíve. Nagyon jó hangulat uralkodik nálunk, a csapat sikerre éhes.

A favorit szerepkörről: Ha a Bayern München hazai pályán játszik, akkor tulajdonképpen mindig erős, ezt viszont a játéktéren is be kell bizonyítanunk. Folyamatos játékot kell játszanunk és a döntő párharcokat meg kell nyernünk.

Alaba pótlásáról és a felállásról: Ezt Önökre hagyom, így tudnak spekulálni. A játékosaim fognak először értesülni róla. Rafinha mindig jól töltötte be ezt a szerepet, de a jobboldalt is. Profi a hozzáállása, a csapat értéke. A jó meccset játszó Tolisso visszatérése után a középpályán nagy a tolongás, alternatívaként ott van Thiago, Martínez, Müller, Rudy is. Nem egyszerű kiválasztani a három megfelelő játékost.

Ulreichről: Sven egy teljesen bizonytalan kapus volt, amikor érkeztem, kevés önbizalommal, kevés elismeréssel rendelkezett. Idővel ez hihetetlenül megváltozott. Nem csak a Bundesliga egyik legjobb kapusa lett, hanem a klubon belül, a médiától és a szurkolóktól is nagy elismerésst kapott. Biztos támaszunk lett, pár meccset megnyert nekünk. A legnagyobb érdem az övé – és Toni Tapalovicsé -, aki minden nap dolgozott vele. Természetesen az is hasznos volt, hogy azonnal elmondtam neki, ő az elsőszámú kapus. A bizalmi kapcsolat az ő számára is nagyon fontos.

Robben szerepéről: Amikor Sevillában nem játszott, a média már spekulált. Majd lenyugodtak a kedélyek és Arjen jól edzett. Szombaton egy nagy játékkedvű és egy öt évvel ezelőtti fizikumú Robbent láthattak. Egyrészt ő egy abszolút top-profijátékos, bizonyította, hogy van kedve és öröme a labdarúgásban. Az élete középpontjában áll, hogy mindezt szenvedéllyel csinálja. Ő és Franck olyan játékosok, akik tudják, hogy ebben a fázisban abszolút topformában kell lenniük. Fizikailag, szellemileg, érzelmileg is.

A BL-estékről: A Bajnokok Ligája minden játékos és edző számára különleges, ez a Királykategória. Alapvetően nem teszek különbséget a bajnokság, a kupa és a BL között. Itt viszont Európa legjobb csapatai találkoznak, a nyilvánosság testközeli, a meccseket sok országban közvetítik, ezáltal az ember mindenhol ott van. Ez egy nem mindennapos sorozat.

Neuerről: Családi okok miatt nem tartott velünk az augsburgi ünneplésre. A sérülését értelemszerűen kiheverte. Végigviszi a fitneszprogramját és a kapusedzéseit, végül meglátjuk hol tart, mikor játszhat újra. Nincs kitűzött időpont, ez nem lenne bölcs dolog. Semmit nem szabad elrohannunk, de egy ideje nagyon magabiztos vagyok abban, hogy ebben a szezonban még pályára léphet.

Müller-Wohlfahrtról: Az ő személyében egy olyan doki tért vissza, akivel nagy bizalmi kapcsolatban állunk. Ő egy lenyűgöző ortopédus, a sportortopédusok közül talán a legjobb, akit csak elképzelhet az ember. Nem csak a foglalkozásának, hanem a szenvedélyének is él. Ez az élete. Amióta az FC Bayernnél van, azt hiszem sokkal fiatalabb lett, sugárzik, nagyon elkötelezett. Én, de azt hiszem főleg a játékosok is nagyon boldogok, hogy visszatért.

A Liverpool-Cityről: A 3-0 természetesen nagy előny. De emlékszem például a PSG-re, amely a Barcelona ellen játszott el egy szintén nagy előnyt. Kívánom Jürgen Kloppnak, hogy jusson be az elődöntőbe. De ez nem lesz egyszerű ma, érdekes 90, de talán 120 perc lesz.

Comanról és a szezon hátralévő részéről: Kingsley Coman esetében remélem, hogy ha május 12.-e után lesz még meccsünk, azokon ott lehet. Addig viszont párat meg kell nyernünk. Jelenleg nagyon elégedett vagyok a társaság állapotával. Szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a bajnokságban minőségi romlás nélkül rotálhatunk. Egy biztos: A bajnokságban sem fogunk alábbhagyni, ez nem is kérdés.

A spanyol-átokról: Nem hoszem, hogy a csapatom egy spanyol csapat ellen máshogy játszik. Az elmúlt négy évben nem voltam itt. A 2013-mas triplázó szezonban játszottunk a Barcelona, előtte a Real Madrid ellen. Akkor továbbmentünk. Ezért nem félünk senkitől.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top