Egyéb

Mindenki Musialát dícséri – „Brutális lesz, az agya és a lábai lenyűgözőek”



A 17 éves Jamal Musiala góllal debütált – a november 17-ei U21-es angol válogatott mérkőzés 36. percében, 2-0-ás állásnál talált be. Nem csak a gólja, hanem a játéka miatt is többen megdicsérték.

 

Aidy Boothroyd, az U21-es angol válogatott edzője az alábbit mondta róla:

„Jamal kiváló volt. Látni, hogy fizikálisan még messze nincs vége a fejlődésének – viszont brutális játékos lesz. Az agya és a lábai lenyűgözőek, okosan nyilatkozik. Szép probléma elé állít engem – meg akarjuk tartani őt”

Kérdéses volt, hogy Musiala melyik nemzeti csapat válogatottjában léphet pályára, stuttgarti születésűként ugyanis  két meccsen pályára lépett az U16-os német csapatban is – az U17 után az U21-esek közül is Angliát választotta, valószínűleg felnőttként is a „háromoroszlánosokat” fogja előnyben részesíteni.

Jamal Musiala: Bayern Munich's youngest scorer shines on England U21s bow as rapid rise continues | Football News | Sky Sports


Callum Hudson-Odoi, a Chelsea 20 éves angol válogatott játékosa – Musiala egykori iskolatársa – is ebbe az irányba tereli az ex-londoni játékost.

„Beszéltünk mi már erről, mondtam neki, hogy az angol válogatottban kellene maradnia. Sok srácot ismer nálunk és nagyszerű fogadtatásban részesült a csapatban. Mondtam neki, hogy nem választhatok helyette, de jó lenne, ha Angliával maradna. Remélhetőleg mihamarabb felkerül a felnőtt csapatba is.”

A Bayern által is érdekesnek tartott, de magas átigazolási díjjal mozdítható Odoi tovább folytatta mondandóját:

„Jamal egy nagyszerű játékos, fiatalkorom óta ismerem őt, akkor még a Chelseaben játszott, de korábban ugyanabba az iskolába járt, ahova én is. Nagyszerű srác, nagyon szerény, meccs előtt látni akartam hogyan érzi magát – magabiztos, nem félt, nem volt félénk. Mondtam neki: „Játszd a játékod és meglesz a gólod.”

Chelsea starlet Callum Hudson-Odoi begs close pal Jamal Musiala to remain with England after Young Lions debut

Az edzőn is Odoin kívül a sajtó is emelkedett hangnemben írt Musialáról. A Daily Mail hasábjain ez szerepelt: „Eddig Nketiah duplázott, de a Bayern München tehetsége, Jamal Musiala ellopta a showt.” A The Sun „csodagyereknek” titulálta a srácot szerintük „makulátlan első félidőt” játszott az albánok ellen.

Mindenki Musialát dícséri – „Brutális lesz, az agya és a lábai lenyűgözőek”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top