Átigazolási hírek

Hivatalos: Lucas Hernández távozott, a PSG-ben folytatja



A Bayern bejelentette, hogy 27 esztendős védőjátékosa, Lucas Hernández elhagyta a klubot, hogy a francia első osztályban szereplő Paris Saint-Germain alkalmazottja legyen.

A lejáró szerződésű Cancelo és Blind, valamint az átigazoló Bright Arrey-Mbi után a negyedik távozója is megvan a csapatnak a nyári transzferablakban. Luci úgy ment el, ahogyan érkezett: 2019-ben rekordösszegért, 80 millió euróért vásároltuk meg őt az Atlétitől, most pedig 45 millióért adtuk tovább. Ezzel Lewandowski mellett ő a klub történetének legdrágábban értékesített labdarúgója.

A hátvéd ötéves szerződést kötött új munkáltatójával, amely élére nemrég Luis Enriquét nevezték ki vezetőedzőnek. Egyes források szerint évi 20 millió euró környékén fog keresni.



𝙅𝙞𝙡𝙨𝙝𝙞𝙚 on Twitter: "Bayern gave Lucas Hernandez everything, just for him to stab the club in the back. Leave and don't ever come back… 🐍 https://t.co/iyRUlR0f28" / Twitter

10 trófeát nyert a csapattal.

Nyilatkozatok

Jan-Christian Dreesen, a Bayern vezérigazgatója: Szeretnénk megköszönni Lucas Hernándeznek ezt a négy sikeres évet. Mindig beleadott mindent, miközben mindenkit lenyűgözött szenvedélyével és harciasságával. A Bayern München minden jót kíván neki a jövőben.

Lucas Hernández (az Instagramon): Kedves Bayern-fanok, nehéz szívvel búcsúzom el tőletek. Sokat gondolkodtam és úgy döntöttem, új kihívásokat keresek. Köszönöm a támogatást az elmúlt négy évben. Minden közös élmény örökké az emlékezetemben marad, minden egyes trófea, különösképpen a Bajnokok Ligájáé, amiről mindig is álmodtam. Köszönettel tartozom a csapattársaimnak, az edzői stábnak, a klub dolgozóinak és a vezetőség tagjainak a bizalmukért. Emberként és futballistaként is sokat fejlődtem és büszkén mondhatom, hogy viselhettem a világ egyik leghíresebb egyesületének mezét. Végül, de nem utolsó sorban azt kérem, tiszteljétek a döntésemet, még ha a búcsúk nehezek is.



Hernández sets Bayern on course for Barca win

Bayern-karrierjének egyik legnagyobb pillanata, a Barca ellen fejelt gól.

Lucas világbajnok társával, a szintén a távozás felé hajló Benjamin Pavard-ral egy átigazolási ablakban érkezett 2019-ben. A Münchenben töltött négy idénye során 107 mérkőzésen szerepelt, ezeken rendre nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott. A csapat ez idő alatt 198 találkozót játszott. Napokban kifejezve összesen 520-at hagyott ki sérülések miatt. Rögtön első idényében szenvedett egy szörnyű izomsérülést, majd a katari vébén elszakadt a keresztszalagja.

Távozása nem a legszebb körülmények között történt, hiszen a sajtóhírek és a vezetőség nyilatkozatai alapján a klub hosszabbítani akart vele, azonban Lucas jobb ajánlatot kapott a PSG-től. Dreesenéknek nem volt más választásuk, hiszen nem akarták jövőre ingyen elveszteni őt, így végül megegyeztek a franciákkal. A marseille-i születésű Hernández megszerzése új együttese ultráinak is igencsak komoly vitatémát szolgáltat.

Minden jót, Lucas!

Hivatalos: Lucas Hernández távozott, a PSG-ben folytatja
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top