Felkészülés

Ez történt a portugáliai edzőtáborban



Összesen öt csapatedzéssel és csapatépítő programokkal telt az ötnapos portugáliai edzőtábor.

Január 14. és 18. között a dél-portugáliai Faro volt a Bayern München otthona. A 18 fokos átlaghőmérsékletű, több szempontból is izgalmas helyszínen a kemény tréningek mellett szabadiős tevékenységeket folytattak kedvenceink. Ebben a cikkben összeszedtük, hogyan telt ez a pár napjuk.



Utazók és otthon maradók

Profik: Manuel Neuer, Dayot Upamecano, Matthijs de Ligt, Leon Goretzka, Harry Kane, Leroy Sané, Kingsley Coman, Eric Maxim Choupo-Moting, Eric Dier, Raphaël Guerreiro, Thomas Müller, Konrad Laimer, Sven Ulreich, Mathys Tel, Frans Krätzig, Jamal Musiala és Aleksandar Pavlović

Akadémisták: Adam Aznou (balhátvéd), Noël Aséko Nkili (középpályás), Anthony Pavlešić (kapus), Ljubo Puljić (középhátvéd), Max Schmitt (kapus), Taicsi Fukui (középpályás) és Lovro Zvonarek (támadó)

Hiányzók: Kim Mindzse (válogatott), Joshua Kimmich (gyermekszületés), Serge Gnabry (sérülés), Daniel Peretz (sérülés), Bouna Sarr (sérülés), Tarek Buchmann (sérülés) és Noussair Mazraoui (válogatott)



Image

Hétfő

Miután vasárnap este elfoglalta a szállást a keret, a hétfői napon rögtön két edzésetappal készült Tuchel és stábja. Az átmozgatás és némi jóga után a passzolgatást gyakorolták a srácok, majd kisebb csapatokba rendeződve meccseltek egymással. A délutáni edzésről nincs túl sok infónk, viszont elképzelhető, hogy ezen sérült meg de Ligt és Upamecano. Münchenben a negyedik gyermeke születésére váró Kimmich egyénileg edzett a második számú együttes tagjaival.

Kedd

A második teljes napon csak egyetlen, délelőtti csapatedzés szerepelt a programfüzetben: meccshelyzetek és taktikai elemek voltak terítéken, Tuchel pedig gyakran kiabálva bíztatta a srácokat. Itt tűnt fel először, hogy hiányzik de Ligt és Upa, este pedig kiderült, hogy a holland védőnek megsérült a bal térde. A Müller, Kane, Ulreich és Laimer mellett golfozó Dier délután hazament, hiszen felesége, Anna közel került első gyermekük világra hozásához.



Image

Szerda

Miután a csapat a viharos időjárás miatt az utolsó edzés felét benn töltötte, Tuchel a sajtó rendelkezésére állt és néhány aktuális témával kapcsolatban beszélt a mikrofonok előtt. Elmondta azt is, hogy megszületett Kimmichék negyedik gyermeke. Jelezte, hogy 6-osunk, valamint a kislánya születését ünneplő Dier is csatlakozik a csapathoz pénteken. Arról is szót ejtett, hogy de Ligt akár már a vasárnapi mérkőzésen bevethető lehet. Este egy közös vacsorával zárta le a tábort a gárda.

Csütörtök

Eljött a búcsú ideje. Az otthonul szolgáló Wyndham Grand Algarve hoteltől elköszöntek a fiúk, majd hazautaztak Münchenbe, hogy ott fejezzék be a Bremen elleni felkészülést. Mielőtt felszálltak a gépre, a csapatkapitány még megdicsérte a fiatalokat. A kérdés már csak az, hogy ki játszotta be magát a vásárnapi kezdőbe és ki futballozta ki magát onnan? Meglátjuk.

Ez történt a portugáliai edzőtáborban
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top