Hivatalos

Müller 2024-ig hosszabbított | „Nem lehet elképzelni nélküle a Bayernt!”



A Bayern München bejelentette, hogy szerződést hosszabbított ikonjával, a 32 esztendős Thomas Müllerrel.

Hivatalosan is meghosszabbította a 2023-ban lejáró szerződését Thomas Müller, a Bayern München élő legendája. A sokoldalú támadó 2000 óta tartozik a bajorok kötelékébe és eddigi karrierje során már 30 trófeát nyert a proficsapattal. Új kontraktusával 2024. június 30-ig kötelezte el magát a klubhoz.

Müller 2008 óta 624 mérkőzésen öltötte magára a Bayern mezét és közel 500 gólban vállalt szerepet (226-ot maga lőtt, 242-t pedig előkészített). Az utóbbi években a támadó középpályán szerepelt és jelenleg a világ egyik legjobbjának számít azon a poszton, amelyet Raumdeuternek hív. A válogatottban 112 mérkőzésen 43-szor volt eredményes és 2014-ben magasba emelhette a világbajnoki trófeát is.



A Bayern frappánsan jelentette be Müller új szerződését. Erről a Facebook- és Insta-oldalunkon láthattok több képet is.

Sokak kedvence szellemes poénjai és a csapattársai által is gyakran említett nagyszerű személyisége miatt. 11 Bundesliga-címével a rekordtartó Németországban és már kétszer volt triplázó csapat tagja a Bayernben. Ő a klub harmadik legjobb góllövője és csak 46 találkozó választja el Sepp Maier szereplési rekordjától.

A ma délután fél kettőkor bejelentett hosszabbítás után a müncheniek sportigazgatója Hasan „Brazzo” Salihamidzic azt emelte ki, hogy Müller nélkül elképzelhetetlen a Bayern és ez fordítva is igaz. A következő bekezdésekben a szerződés aláírása utáni legfontosabb nyilatkozatokat olvashatjátok.

Brazzo: Egyszerűen nem lehet elképzelni ezt a klubot Thomas Müller nélkül. És őt sem lehet a Bayern München nélkül. Ezért is vagyunk boldogok, hogy 2024 nyaráig hosszabbított velünk. Thomas egy vezér, aki éhes a sikerre, példaképnek számít és mindenkinél jobban személyesíti meg a Bayern Münchent.



„Nem megy sehová.” – írta ki röviden a klub hivatalos oldala.

Oliver Kahn: Thomas Müller egy ikon, akinek a szíve összenőtt a klub címerével. A Bayernt mindig is a folytonosság formálta és ezért is örülünk, hogy sikerült meghosszabbítani egy ilyen fontos játékos szerződését. Nem csak a vezéregyénisége, de az öltözőbeli jelenléte miatt is fontos karakternek számít.

Herbert Hainer, a klub elnöke: Thomas Müller a legtökéletesebb játékos a Bayern számára: Bajorországban nőtt fel, de világszerte imádják. Már most különleges helye van a klub történelmében és nagyon boldogok vagyunk, hogy ezzel a hosszabbítással most lehetősége van arra, hogy még néhány fejezetet odaírhasson ehhez a történethez.

Müller: Nagyon örülök, hogy ma meghosszabbítottam a kontraktusomat a Bayernnel. Eddig fantasztikus volt az a kaland, amelyre 2000-ben, az FCB akadémiájára való csatlakozásomkor indultunk el. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a vörös színt éveken keresztül hordhattam magamon – pályán és azon kívül is – még ha néha szembeszélben is kellett haladnom. Most folytassuk ezt tovább közösen!



Thomas Muller on target in 400th Bundesliga game as Bayern Munich crush Wolfsburg - Eurosport

Valószínűleg még sokszor fogjuk látni azt a legendás gólörömöt is.

A német sajtó (és ma Fabrizio Romano) elmondása szerint hamarosan Manuel Neuer 2024-es hosszabbítását is bejelenthetik. Serge Gnabry és főleg Robert Lewandowski helyzete egy fokkal komplikáltabb. Mindegyik említett játékosnak 2023 nyarán jár le a szerződése a Bayernnel.

Mindenesetre Müller jövője egyelőre biztos és az is szinte 100 százalékig tuti, hogy pár év múlva a Bayernből vonul majd vissza. Azután pedig elképzelhető, hogy a klub vezetői körében helyezkedik majd el.

További sok gólt, gólpasszt és sikert, Thomas!

Müller 2024-ig hosszabbított | „Nem lehet elképzelni nélküle a Bayernt!”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top