Adventi naptár

Adventi Naptár #12 – Bixente Lizarazu kapáslövése a Duisburg ellen



Idén decemberben minden este nyolckor nosztalgiázunk egy kicsit veletek és egészen szentestéig naponta visszaemlékszünk egy-egy ikonikus Bayern-gólra.

Időzíthettünk volna egy kicsit jobban is ezt a naptárablakot, hiszen december 9-én volt Bixente Lizarazu 52 születésnapja. A Bayern egykori francia játékosa mindent megnyert, amire egy labdarúgó képes lehet: vébét, Eb-t, BL-t és behúzott még emellé 6 német bajnoki címet és 5 német kupagyőzelmet.

Előbb hét évet húzott le Münchenben (1997-2004), majd egy egyéves Marseille-nél töltött kitérő után egy szezonra visszatért, hogy aztán a 2005/2006-os idény végén végleg visszavonuljon. Balhátvédként nem meglepő, hogy a 1999/2000-es szezonban egyetlen gólt szerzett, viszont az az egy nem volt semmi…

Az azévi Bundesliga 21. fordulójában a Bayern a Duisburgot fogadta az Olympiastadionban, többek között két jelenlegi vezetőségi taggal a kezdőben (Kahn, Brazzo). A bajorok csak a második félidő 18. percében szerezték meg a vezetést, majd végül 4-1-re nyertek. A harmadik Bayern-gól lélegzetelállító volt – ezt szerezte Lizarazu.

Stefan Effenberg végzett el egy szabadrúgást, amit tökéletesen helyezett hősünk felé. Liza állítás nélkül megküldte a labdát, ami szélvészgyorsan vágódott be a duisburgi kapuba.

Adventi Naptár #12 – Bixente Lizarazu kapáslövése a Duisburg ellen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top