Interjúk és nyilatkozatok

Tuchel: A negyeddöntő a cél a BL-benThomas Tuchel a folyamatos nyomásról és két gólerős támadójáról is beszélt interjújában, amit az UEFA-nak adott.

A Galatasaray ellen már 25. tétmérkőzésén (pontosabban 24, mivel az egyiken Lőw Zsolt helyettesítette) irányít hét hónapja kinevezett vezetőedzőnk, Thomas Tuchel. Mióta aláírta szerződését a klubbal, folyamatosan kritikák kereszttüzében áll. Különösen a Bajnokok Ligája-meccsek idején kerülnek elő a cikkek vele kapcsolatban, hiszen ez a sorozat extra figyelmet kap a Bayern életében.

A BL-ről és a Premier League-Bundesliga párhuzamról is beszélt az 50 éves szakvezető, aki elmagyarázta, miért nem kezdeti többször az elképesztően teljesítő csodatinit, Mathys Telt.Thomas Tuchel says he didn't win 'half' a Champions League after taking charge of Chelsea in January - Eurosport

Sorozatban kétszer jutott be a fináléba Tuchel. Egyszer a Bayern szomorította, másodjára viszont összejött a siker.

A Bajnokok Ligájáról: Ez a versenysorozat olyan magasszintű, hogy már a csoportkör sem egyszerű. Én még életemben nem láttam egyszerű csoportsorsolást. 90 percen át folyamatosan figyelmesnek kell lenned és muszáj végig összpontosítanod. Egy olyan négyesben, amiben a Galatasaray, a Manchester United és a København szerepel, egyetlen hibát sem engedhetsz meg magadnak, nemhogy kettőt. Éppen ezért dolgozunk azon, hogy minél ellenállóbbak és robusztusabbak legyünk. Jó úton haladunk efelé. Sikerült megfordítanunk egy pár mérkőzést, miután hátrányba kerültünk. Nem engedjük, hogy zavarba hozzanak minket és egy bizonyos szintű keménységet igyekszünk kiépíteni ebben a sorozatban.

Arról, hogy mi a cél a BL-ben: Azt gondolom, a célunk mindig a negyeddöntő kell, hogy legyen. Ha megnyered a csoportodat, akkor egy második helyezettel kerülsz össze a nyolcaddöntőben. Onnantól kezdve pedig a siker egyik kulcsa a szerencsés sorsolás is. Az elmúlt években hatalmas különbségek voltak a negyeddöntős szakaszban. Szerintem van differencia aközött, hogy a Manchester City vagy egy másik csapat ellen játszol, hiszen jelenleg a City a viszonyítási alap. Ha szerencséd van a sorsolásnál, akkor bármely klub lehetsz, megnyerheted a trófeát. Ez az egész nyilván viszonylagos, mindenesetre mi előbb tovább akarunk jutni a kieséses szakaszba, aztán majd tovább haladunk az úton.Chelsea now ready to make fresh move for £80m player but face competition from Thomas

Legtöbbször mosolyogni látjuk Thomast.

A rá nehezedő nyomásról: Amikor érzed a terhet, akkor realizálod igazán, hogy egy olyan klubnál dolgozol, amely nyerni akar, ahol a győzelem része a klub filozófiájának. A nyomás nagy részét mi keltjük magunknak. Mindig tökéletes edzésekre, tökéletes hetekre és tökéletes meccsekre törekszünk. Elképesztően magasak az elvárások velünk szemben. A Bayern Münchennél a siker az elvárt, illetve a szórakoztató foci és a sok gól. Néha nem jön össze egyszerre mindhárom. De a nyomás a labdarúgás része és egy pozitív dolog. Ezzel mindenki egyetért, aki bármilyen sportot profi szinten űz. Ugyanakkor időről időre ignorálnod is kell, hogy kényelmesen érezd magad a csapatmegbeszéléseken és az edzéseken, illetve a pálya mellett. Ha így teszel, akkor jössz rá igazán, hogy a külső nyomás sosem nagyobb annál, amit saját magad generálsz. Nem vagyok teljesen elégedett azzal, ahogyan eddig fociztunk ebben a szezonban. Ennek ellenére is elég sikeresek voltunk eddig és mindig megtaláltuk az utat a győzelemhez, de még van hová fejlődnünk.

A Premier League és a Bundesliga közti különbségről: A PL erőteljesebb bajnokság, mint a Bundesliga. Többet vesz ki a játékosokból. Mentálisan, fizikálisan és pszichológiai szempontból is a legmagasabb szint. Ez nem feltétlenül előnye az angol kluboknak, hiszen már a bajnokságban is elég stresszes focizni, nemhogy még az európai porondon. Ezért nőnek évről évre a csapatok. A keretek egyre bővebbek lesznek, az edzők pedig sokkal többet tudnak rotálni, mint mondjuk pár éve. Mióta ez a trend látható, az angol együttesek egyre versenyképesebbé váltak. A legutóbbi BL-fináléban Pep úgy küldte fel a csapatát a pályára, hogy négy középhátvéd alkotta a védelmet, akik előtt még ott volt Rodri is. Nagyon fizikális, szilárd felállás volt, a játékosok rendkívül erősen szereltek.Bayern boss Thomas Tuchel lauds 'world-class' Harry Kane ahead of Turkey trip | beIN SPORTS

A tréner sokadjára emeli ki, hogy komoly húzás volt a Bayerntől, hogy megszerezte Anglia csapatkapitányát.

Harry Kane-ről: Több mint tehetséges, igazi világklasszis! Megvannak a képességei, van aurája, személyisége, szerény és imádja a futballt. Meggyőztük az angol válogatott csapatkapitányát, hogy hagyja el Angliát és szerintem ezért egy ideig megveregethetjük a saját hátunkat. Hatalmas átigazolás. Szuper startot produkált és egyre jobb és jobb lesz, minél többet edz velünk. És az is fontos pont lesz számára, amikor majd megérkezik a családja a városba. Ha teljesen otthon érzi magát Münchenben, megtapasztalhatjuk az igazi potenciálját. Nagyon komoly tekintélye van. Mindig ő az első az edzőpályán és van egy különleges nyugodt hozzáállása a dolgokhoz. Ha ilyen nagyszerű labdarúgó vagy, minden, amit teszel, hatással van a többiekre. Bármit csinálsz az öltözőben, a többiek megfigyelik. Azt, hogy miként közlekedsz, mennyire vagy nyitott, mikor sétálsz ki a gyepre, hogyan edzel. Követendő minden, amit tesz, szóval nagyon jó, hogy itt van velünk.

Mathys Telről: Minden nap átgondoljuk (hogy 90 percen át játsszon), de az a helyzet, hogy Mathys annyira jól kezeli a jelenlegi szerepkörét, hogy nem akarjuk feladni azt. Nagyon fontos, hogy legyen egy olyan játékosod, aki ennyire boldog ebben a szerepben. És az egész csapat tisztában van azzal, hogy ha ő beáll egy félórára vagy negyedórára, teljesen megváltoztathatja a mérkőzést. Energiával tölt fel minket, döntő jelentőségű gólokat tud szerezni. Ha a kezdő sípszótól kezdve játszatnám, akkor lehet, hogy nem lenne senki, aki ebben a szerepben ugyanilyen szenvedéllyel, odaadással és kvalitással tudna focizni. Persze azt is meg kell figyelnünk, hogy meddig bírja fenntartani ezt az átütő erőt ebben a szerepkörben. Ezért fogjuk őt a továbbiakban kezdőként is bevetni őt, ahogyan eddig tettük, viszont nagy a versenyhelyzet a posztokon. 18 éves. Számára ez egy nagyszerű tisztség, hiszen megragadta a lehetőségeket és az egóját nem viszi fel a pályára. Ez figyelemre méltó.

Tuchel: A negyeddöntő a cél a BL-ben
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top